Home Inspiration/medvetenhet Har du balans?

Har du balans?

by Charlotta

Har du balans i vardagen, balans i kärlek, balans i relationer, balans i jobbet, balans i livet, balans i dig själv?

Finns det saker du har för mycket av, som du behöver minska ner på för att uppnå bättre balans? Finns det saker du har för lite av, som du behöver mer av för att komma i bättre balans?

Balans är inte nödvändigtvis det samma som lagom, din balans kan finnas på ett annat ställe än det som betraktas som lagom. Försöker du kanske hitta balans i någon annans lagom? Ditt läge för balans är ditt eget, vet du var det finns? Har du hittat det? Har du förlorat det? Vet du hur du hittar tillbaka?

Balans är där tanken finner lugn och själen harmoni, utan att det för den skull känns händelsefattigt eller tråkigt. Balans är din unika blandning av utmaning och tillfredsställelse, av umgänge och ensamhet, av tanke och handling, aktivitet och vila.

Balans finner du genom att sortera bort det som egentligen inte är viktigt, genom att se bortom det som förvirrar, skrämmer, oroar och stör, och fokusera på det som egentligen betyder något, och genom att våga förlora balansen i det lilla för att finna den i helheten.

Slut ögonen och öppna hjärtat. Var finns din balans, vad behöver du för att hitta den, för att fånga den, och för att leva i den?

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI