Home Inspiration/medvetenhet Hur man får sommaren att vara längre

Hur man får sommaren att vara längre

by Charlotta

Man kämpar sig igenom hela långa, kalla, mörka vintern med ett löfte om att det kommer en sommar längre fram. Äntligt kommer våren och man känner hur det närmar sig, hur ljuset och värmen väntar alldeles runt hörnet.

Man går och lägger sig en ljus kväll i slutet på maj och somnar till koltrastens sång, och tänker att nu är den äntligen här, den underbara sommaren när vi ska göra så mycket roligt och bara njuta. Sedan vaknar man upp en morgon i september och undrar var sommaren blev av.

Okej, jag överdriver en liten smula, men jag tror ni vet jag menar. Det finns ingen tid på året som försvinner så rasande fort som sommarmånaderna. Förväntningarna är så höga och längtan så stark, och sedan känns det ofta som om det nästan inte blev något, och att den bara försvann.

Eftersom vi vet att sommarmånaderna i verkligheten är lika långa som alla andra månader så måste upplevelsen ha att göra med hur man tänker och agerar kring sommaren, och det är bra, för då kan man göra något åt det och får ut mer av den. En sak som kan hjälpa är att bli mer medveten i vardagen, medveten om sin omgivning, om vad man gör och upplever och hur man känner i stunden.

Att påminna sig själv om de små sakerna som att det doftar av syren, att solen värmer skönt, att man hör humlesurr, och att uppmärksamma det roliga man gör, hur mysigt det känns att sitta med familjen och fika i trädgården, eller hur mycket man i vintras längtade efter att kunna gå ut med den fyrbetna pälsklingen i shorts och linne – och nu kan man det. Och att inte bara konstatera på avstånd att det där fiket ser trevligt ut, eller att någon gång ska jag sätta mig på den där parkbänken med en bok och bara njuta, utan att faktiskt ta sig tid att göra det.

När man är aktivt medveten om vad man gör, vilka sinnesintryck man får och hur det känns så upplevs stunden som större och minnena blir tydligare. Resultatet är att det känns som att sommaren har varit mer innehållsrik även om man inte gjort stora och fantastiska saker.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI