Home Inspiration/medvetenhet Hur man skapar en lycklig värld

Hur man skapar en lycklig värld

by Charlotta

Vår värld är full av olyckliga människor, aldrig har så många varit så olyckliga som nu och samtidigt har vi aldrig haft det meteriellt så bra som vi har nu. Känslan av att vara olycklig, eller i alla fall inte lycklig, kan alltså inte hänga ihop med att vi saknar sådant som kan köpas för pengar.

Om det inte är pengar och saker som saknas för att vi ska vara lyckliga så måste det vara något annat, vad har vi kvar? Livsstil, livssyn, hälsa, tankemönster, prioriteringar och de val vi gör? Kan det vara så att vi har möjligheten att välja lycka men väljer fel, och inte bara en gång utan om och om igen?

Mycket pekar mot att vi har bytt ut långsiktighet mot snabba kickar inom strängt taget alla områden i livet, inte minst de som har potential att göra oss lyckliga. Istället för att bryta invanda tankemönster som gör oss olyckliga så köper vi en ny jacka och hoppas att den ska göra oss lyckliga. Istället för att äta den mat vi mår bra av oss väljer vi det som ger njutning för stunden.

Istället för att låta det ta tio år att bygga den karriär man verkligen vill ha väljer man ett jobb man inte trivs med men som ger tillräckligt med pengar för att försöka shoppa sig lycklig. Istället för att ändra livsstil och därmed eliminera grundorsakerna till vår ohälsa nöjer vi oss med livslång symptomlindring medan vi långsamt men säkert blir sämre.

Gång på gång offrar vi långsiktigt välmående för att i stunden slippa anstränga oss, vi tar den enkla och snabba vägen och hoppas ha tur och få allt vi vill ha ändå. Gång på gång gör vi val och prioriteringar som leder bort från välmående och ändå ställer vi oss frågande till varför så många människor nuförtiden är olyckliga.

Vårt olyckliga samhälle är från början ett individuellt problem som har blivit ett kollektivt problem, och lösningen hittar man hos individen. Det är individen som har makten att börja välja annorlunda, att prioritera annorlunda, att byta kortsiktighet mot långsiktighet genom att inse hur mycket mer det ger att bygga sitt liv stadigt från grunden upp. Det du äger och har kommer aldrig att göra dig lycklig, det är det du åstadkommer och den person du blir som kommer att göra dig genuint lycklig.

Din lycka är din prioritet, bara du kan göra dina val. Istället för att försöka dölja bristen på lycka med konsumtion så välj att investera den tiden, den energin och kanske också de pengarna i det som verkligen gör dig lycklig, och när du finner en metod för att vara lycklig så dela med dig av dina framgångar till andra som ännu inte har funnit vägen. Det är så vi gör en olycklig värld lycklig igen.

/Charlotta

6 comments

Annica 29 mars, 2018 - 17:47

I dag stod jag vid havet, i solen med fåglarna kvittrande i bakgrunden.
Med tårar i ögonen.
Ett blågrönt hav med issörja mittemellan vinter och vår.
Kristallen jag har hängt upp i en tall gnistrade i solen.
Lika mycket gnistrar det i hjärtat då jag tänker på min son.
Han fick mig att känna ren lycka.
Lycka så att hjärtat fladdrade till och jag tappade andan.
I tacksamhet för att jag hade denna fina unge i mitt liv.
En klarblå himmel och en kall vind.
Kände frid i själen. Inte lycka men tillfällig frid.
Mellan tårar , förtvivlan och avgrund väljer jag ändå livet.
Lycka är verkligen inte våra saker och allt det materiella våra liv också består av.
Lycka är nära möten, äkta relationer ,riktiga vänner, att kunna dela med sig och skicka vidare både varma tankar, kunskaper och tillgångar.
Lycka är att kunna ge något av sig själv till andra.
Lycka är att få medkänsla, värme, ett varmt bemötande och människor som har förmåga att kunna stanna upp och lyssna.
Lycka är att kunna vara närvarande i nuet.
Att se storheten i små saker.
Denna fantastiska värld och dess rikedom.
Lycka är nära relationer.
Lycka är min hund som är ren lycka, kärlek och närvaro i stunden.
Lycka är att veta att vi är något mer än vår fysiska kropp.
Att de vi älskar,saknar och sörjer inte har försvunnit.
Att vi alla ses igen.
Allt gott.
❤❤❤
Kram från
Annica

Charlotta 29 mars, 2018 - 18:58

❤❤❤ Kram till dig Annica!
/C

H 29 mars, 2018 - 19:32

Håller med Annica att vi är något mer än vår fysiska kropp och jag får känslan att du var en perfekt mamma till din son. Glad påsk önskar jag till dig Charlotta o alla andra som läser den här fantastiska bloggen 🙂

Charlotta 29 mars, 2018 - 19:36

Glad Påsk till dig också H! ❤
/C

Linda 30 mars, 2018 - 13:43

Åh underbart inlägg och mycket viktigt att belysa! Skickar dig ett mejl snart 😉 Glad Påsk!

Charlotta 30 mars, 2018 - 13:58

Tack och välkommen hit Linda! Glad Påsk till dig också!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI