Home Inspiration/medvetenhet Inget är någons fel

Inget är någons fel

by Charlotta

Livet är en process, ett flöde av händelser som kan tyckas slumpmässiga men som i själva verket är som ett spår av brödsmulor för var och en av oss att följa.

Alla har sitt eget brödsmulsspår, så det gäller att vara uppmärksam så man inte av misstag halkar in på någon annans väg.

Processen ser kanske inte alltid ut som du hade tänkt dig, saker kommer inte i den ordning du skulle vilja, och ibland kommer kanske helt andra händelser som du inte ens hade med i din plan.

Det är då det är extra vikigt att ha tillit till att processen fungerar, att flödet håller precis den takt det ska och att allting kommer när det är dags för det, varken förr eller senare.

Utan den tilliten är det lätt att börja leta efter var livet gick fel och vems felet var, och ovasett om du kommer fram till att det var någon annans fel eller ditt eget fel så gör de tankarna ingen nytta, de hjälper dig inte och leder inte framåt.

För det är aldrig någons fel, allting är en del av processen. Alla gör sitt bästa utifrån de förutsättningar de har just nu. Och det finns en anledning till att ditt brödsmulsspår korsade just den personens brödsmulsspår, ni hade saker att uppmärksamma varandra på, och att lära varandra. Utan varandras medverkan skulle ni båda ha ett sämre utgångsläge för fortsättningen.

Att kasta skuld på andra eller på sig själv kostar energi och skapar motstånd, och förmodligen gör det dig mindre uppmärksam på din egen väg, eftersom du fokuserar så mycket på det som har varit, på det som leder i fel riktning.

Att leta fel och syndabockar leder inte framåt och är inte läkande. Det som läker och leder framåt är acceptans av det som är, och att ha tillit till flödet och livets process.

Att livet inte sker på samma sätt eller i samma ordning som du hade planerat betyder inte att det sker på fel sätt. Det är processen som är viktig, inte målet, och skuld är oväsentligt för upplevelsen.

/Charlotta

2 comments

Hanna 15 november, 2016 - 17:57

Så härligt. Har spridit det vidare.

Charlotta 15 november, 2016 - 18:32

Tack Hanna! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI