Home Inspiration/medvetenhet Intentionen skapar verkligheten

Intentionen skapar verkligheten

by Charlotta

Det kan vara svårt att tro på att man med tankens kraft, dvs intentionen, kan förändra det vi betraktar som vår fysiska verklighet. En stor del av svårigheten ligger i att vi ser den fysiska verkligheten som något som är fast i form och struktur. Vi kan lägga handen på bordet och känna träets motstånd, känna att det är hårt och omedgörligt, eller trycka våra händer mot varandra och konstatera att de inte är hårda men ändå väldigt fasta i form och struktur.

Hur skulle något så abstrakt och flyktigt som en tanken kunna påverka något som fast och konkret som fast materia? För att det scenariot överhuvudtaget ska vara möjligt att föreställa sig behöver vi först förstå vad fast materia egentligen är, och för den uppgiften har jag översatt en del av den här artikeln rakt av eftersom beskrivningen är så bra.

’”Verkligheten’ är inte uppbyggda av små fysiska delar, som ett gäng glaskulor eller små, små bowlingklot. Molekyler är uppbyggda av atomer, och atomer är uppbyggda av subatomiska partiklar som protoner och elektroner, vilka består till 99,99999% av tomrum och elektriskt spinn. Dessa är i sin tur uppbyggda av kvarkar, som är en del av fält med supersträngar som består av vibrerande strängar vilka ger upphov till olika elementarpartiklar baserat på vilken vibration de har.”

Så det som vi ser som fast materia är egentligen mest tomrum plus en del olika typer av energipartiklar med olika egenskaper. Den fasta materian är en konstruktion baserad på hur våra hjärnor uppfattar sensorisk data, dvs energin i elementarpartiklarna sänder information till huden som hjärnan tolkar som fast materia, fast det vi vidrör i själva verket består av tomrum och energipartiklar.

Nästa steg i att förstå hur tanken kan skapa verkligheten är att förstå att även tanken är energi, varje tanke vi tänker är en enhet av elektromagnetisk energi med förmåga att förflytta sig obegränsat genom tid och rum. Att energi har kapacitet att påverka och förändra annan energi känns inte tillnärmelsevis lika långsökt som att en tanke ska kunna påverka och förändra materia. Allt handlar alltså om att se saker och ting för vad de verkligen är och inte hur vi är vana att betrakta dem.

/Charlotta

8 comments

Annica 30 maj, 2018 - 14:50

Dessa vackra , varma majdagar kan jag känna förnimmelsen så starkt av en annan dimension och en annan tillvaro.
Då hela naturen tycks vibrera av liv.
Det ät lite som att andra sidan glimmar till och vill få oss att förstå .
Det är en härlig känsla att förstå att under den synbara ytan finns en helt annan verklighet.
Lika sann och riktig som den vi kan uppfatta med våra fysiska ögon.
Olika sidor på ett mynt. Fysik var inte mitt starkaste ämne i skolan men den” andliga ”fysiken intresserar mig.
Allting hänger ändå ihop på det ena eller andra sättet.
Skulle alla människor komma till dessa insikter kanske vi inte skulle vara så förtvivlar rädda ibland.
Vi kanske kunde vara mer trygga i att vi alla och allt ingår i ett fantastiskt vist och klokt system.
Att också det vi inte bara gör utan faktiskt tänker mot och om varandra påverkar mycket mer
på ett rent konkret sätt än vad vi faktiskt kanske trott.
Våra värdsliga beslut i det stora och det lilla skulle bli annorlunda i många frågor.
Idag har jag bytt lite hjärnenergi mot lite livsenergi i möte med andra människor.
Trots allt det tunga och svåra och sorgliga kan hjärtat lyfta och andas för en stund.
Av andra människors goda tankar och stora värme.
Det blir spännande att se människans och livets utveckling på denna jord mot en högre medvetenhet.
Jag kanske inte får uppleva det nu men på ett annat jordevarv då jag är tillbaka hit igen.
Bara känslan av att vi ingår i något mycket större ger mig en känsla av ro idag.
Tack för en intressant text.
Allt gott.
❤️❤️❤️
Kram från
Annica

Charlotta 30 maj, 2018 - 15:03

Tack för dina reflektioner Annica, jag tror precis som du att om fler kunde se helheten och sambanden skulle det förändra förutsättningarna dramatiskt för både dem själv och mänskligheten i stort. Andligheten är inte hokus-pokus, det är ren fysik det också, vi har bara inte förstått det fullt ut än. Men jag tror inte du behöver vänta så länge på att få uppleva människans utveckling mot ett högre medvetande, det är redan på gång och jag tror det kommer att bli märkbart ganska snart. 🙂 ❤
/C

Carin 1 juni, 2018 - 22:09

Hej Charlotta! Jag har sedan 5 månader tillbaka träffat en man. En helt underbar, snäll, trevlig, rolig, charmig kille som jag blivit väldigt förälskad i. Han är väldigt omtyckt och har mycket vänner och socialt liv. Jag däremot, känner mig inte rik på vänner. Jag har under hela högstadiet och gymnasiet hängt med ett gäng tjejer på 7-8 pers. När jag flyttade för att läsa på universitetet blev vi ett gäng tjejer som hängde där. Jag hade mycket vänner under studietiden och även fortsatt vänskap med mina gymnasievänner. Några år efter examen så började vännerna från universitetet att röra på sig, alla flyttade utom jag. Mina gymnasievänner är gifta och har senaste åren fått barn allihopa. Vi ses 1 gång om året ungefär. Efter studietiden hade jag en relation där vi umgicks mycket med mitt ex stora gäng vänner och när det tog slut ”fick” han den bekantskapskretsen eftersom de ju var hans vänner från början. Plötsligt var jag singel och utan några vänner att träffa spontant. Jag har en omtänksam storasyster som alltid lät mig spendera lediga dagar med henne och hennes man och deras vänner men lyckades aldrig bli en naturlig del av deras gäng. På min arbetsplats har jag trevliga kollegor men inga potentiella riktiga vänner. Det börjar kännas pinsamt inför min pojkvän att jag bara har en enda vän i den staden jag bor i nu. Ibland har han frågat om jag vill bjuda med några vänner när vi ska göra ngt, han verkar tro att jag har några i närheten och jag har bara svarat något undvikande om att jag inte orkar bjuda med någon. Jag är van vid att ha mycket vänner men plötsligt har jag inga. Jag skäms över detta. Blir också påtagligt när han har så himla mycket vänner i sin direkta närhet och alltid någon att umgås med. Hur ska jag övervinna ”skammen”? Jag är rädd att han ska tycka att det är underligt att jag inte har några vänner. Att jag ska bli mindre intressant och attraktiv på grund av detta. Känner mig ensam och ledsen

Charlotta 1 juni, 2018 - 22:26

Hej Carin! Kan det vara så att det dina känslor egentligen handlar om inte bara handlar om att det känns konstigt att berätta för pojkvännen att du bara har en vän utan att det minst lika mycket handlar om att du är lite besviken på dig själv för att du tillåtit dig att hamna i den situationen? Det är ganska vanligt att par umgås mer med mannens vänner medan kvinnans vänskapsförhållande oftare rinner ut i sanden i samband med att man träffar någon och bildar familj. Det kan krävas en hel del målmedvetet och aktivt arbete på sina relationer för att det inte ska hända. Hamnar man dessutom i situationen att de man tidigare umgåtts med flyttar då står man dessutom inför utmaningen att börja om med vänskapskretsen. Det är absolut inte omöjligt att bygga nya vänskapsrelationer men det är ofta betydligt mer krävande än vad det var när man var yngre och gick i skolan tillsammans. Det finns alltså en fullt naturlig förklaring till att vännerna har försvunnit längs vägen och det finns ingen skam i det, och det är inte heller någon anledning till att du inte kommer att hitta nya vänner. Om killen skulle finna dig mindre intressant och attraktiv baserat på din nuvarande vänskapssituation är han nog inte så mycket att hålla fast vid i vilket fall. Vänskap är inte en tävling där flest vänner vinner, om man har många eller få vänner hänger ofta också ihop med vilken typ av person man är, inte om man är intressant eller ointressant, trevlig eller otrevlig, utan vilken typ av relationer man uppskattar, vad man förväntar sig av en vänskapsrelation osv. Olika passar olika personer.
/C

carin 1 juni, 2018 - 23:01

Jo det är precis lika mycket det som tynger mig, en besvikelse över att jag är i denna situationen. Det är som du säger, otroligt mycket svårare idag att fördjupa nya relationer och även att lära känna nya människor att umgås med på fritiden. Jag vet att det här inte kommer spela någon roll om 5 år, då har vi förmodligen barn o är bosatt någonstans vilket skapar nya relationer med mammagrupper o nya grannar osv. Det är mest att jag tycker det är genant nu för att jag vill så gärna ha vänner som bor närmare och inte uppfattas som någon ensamvarg. Det är som du skriver, han är inget att ha om han gör slut på grund av det (det skulle han givetvis aldrig säga som anledning så det hade jag inte fått veta ändå) men jag tror att det stämmer när jag säger att mångas ”lista” med önskvärda egenskaper hos en partner är att hen har ett socialt liv och vänner. Får kanske tänka att även om inte jag besitter just det så är jag iaf social och smälter lätt in i hans gäng. Tack för feedbacken

Charlotta 2 juni, 2018 - 08:44

Jag är inte säker på att jag delar din uppfattning om att det är ett vanligt krav på ”listan”, jag tror det är väldigt olika. Många upplever det som jobbigt att bli utsatt för någon annans stora, tajta kompisgäng och tycker att det tar för mycket från den gemensamma tiden. Jag tror att det man egentligen är ute efter, om man säger att man vill att partnern har många egna vänner, är att försäkra sig om att personen har ett eget liv, har intressen, livsmål och engagemang för något så att personen är självständig. Ett sätt att försäkra sig mot att partnern inte ska bli för klängig eller vilja förhindra att man har egna intressen eller kanske vill umgås med sina egna vänner själv ibland. Och att vara självständig och ha egna intressen har egentligen ingenting med antalet vänner att göra, det kan lika gärna vara precis tvärtom att den som har många vänner har det för att den inte vågar stå på egna ben.
/C

Hanna 4 juni, 2018 - 16:57

Är det inte så också så att man alltid är på ”rätt” plats, träffar ”rätt” människor, just nu. För att man har hela tiden saker att lära. Att lära sig ”låta livet rinna igenom oss” inte vara emot, inte göra motstånd mot det som händer utan vara i det. /Hanna

Charlotta 4 juni, 2018 - 18:48

Bara intentionen är ingen garanti för att man väljer rätt väg i livet, man kan skapa både bra och dåliga saker med intentionen. Vill man hamna rätt bör man använda både intuitionen och intentionen tillsammans.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI