Home Inspiration/medvetenhet Intuitionens kommunikationsvägar

Intuitionens kommunikationsvägar

by Charlotta

För mig är inte frågan om vi är mer än våra fysiska kroppar, om vi är mer än det vi kan se och ta på, för mig är frågan hur mycket mer vi är.

Mitt eget svar på den frågan är ett diffust ”väldigt mycket mer”, och jag vill gå så långt som att säga att den kroppsliga delen av oss, det vi känner till och är välbekanta med, är den mindre delen av allt vi är.

En del av oss som existerar precis i gränslandet mellan det välkända och okända är intuitionen. Kallar man den för ”magkänslan” så är de flesta överens att de har en sådan, men säger man ”intuition” eller ”inre röst” så börjar en del tycka att det känns för flummigt.

Intuitionen är delaktig i allt man gör, oavsett om man är medveten om det eller inte, och den kommunicerar bland annat genom att dra uppmärksamhet till olika saker vid olika tillfällen.

Genom att använda vår uppmärksamhet och vårt medvetande så guidar oss intuitionen genom livet längs en snitslad bana, och desto bättre man blir på att ta emot signalerna och tro på att det faktiskt är signaler och inte slumpen, desto tydligare blir vägen.

Jag stötte på en jättefin och enkel liten övning på nätet som jag vill dela med er, där man genom att låta intuitionen styra kan få en vägledning om var man befinner sig just nu i livet. Övningen går ut på att man ska samla sig och sedan välja den mandala man dras till, den man finner vackrast, mest tilltalande eller som man tycker sticker ut mest.

Om man kan låta bli att koppla in hjärnan för mycket och börja resonera med sig själv om hur de olika figurerna ser ut, utan bara gå på första intryck, så är det intuitionen som väljer och då är budskapet också meningsfullt.

Det intressanta är att gör man om samma övning en tid senare, månader eller år senare, när man befinner sig i en annan livssituation, så väljer man i allmänhet en annan figur eftersom intuitionen då leder en till den vägledning man behöver vid just det tillfället.

Här är länken till övningen, berätta gärna om du tycker att det budskap du fick känns relevant, eller om du kanske tycker att intuition bara är nonsens. För mig var det mitt i prick och både lugnande och uppmuntrande.

/Charlotta

10 comments

H 29 januari, 2017 - 10:44

Hej jag fick kommunikation, det stämmer nog ganska bra i mitt liv just nu. 🙂

Charlotta 29 januari, 2017 - 10:51

Härligt att höra H, ibland är allt man behöver lite bekräftelse om att man är på rätt väg för att det ska kännas bättre. 🙂
/C

A 29 januari, 2017 - 18:43

Jag använder och har alltid gjort det, min intuition i samtal med andra, inte fakta. Tycker det är jobbigt med människor som ständigt hänvisar till fakta i en diskussion t.ex även om fakta är nödvändigt i vissa fall, så tycker jag att intuition slår det mesta.

Charlotta 29 januari, 2017 - 18:46

Jag väger även in fakta till stor del, med en bakgrund som civilingenjör är det nog svårt att komma ifrån det, 😉 men min intuition har alltid sista ordet.
/C

A 29 januari, 2017 - 19:47

Grundläggande fakta utifrån vad som diskuteras, men alltid intuition som ”leder” och driver diskussionen framåt, är intressantast för mig 😉

c 30 januari, 2017 - 00:06

Tror absolut att det funkar. Fick Transformation som är kontrollerad av eld. Har valdigt stark eld personlighetstyp också. Tyck det var lite roligt.

Charlotta 30 januari, 2017 - 09:53

Kul att du känner att det talade till dig, tack för att du delar. 🙂
/C

C 30 januari, 2017 - 10:25

Tack själv!! Du är så himla underbart!! Så glad att jag har hittat dig!!

Charlotta 30 januari, 2017 - 10:41

Jag är också glad att du hittat mig. 🙂 ❤️
/C

A 30 januari, 2017 - 07:46

Eld då är du ”beroende”, jag är luft och totalt oberoende 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI