Home Inspiration/medvetenhet Känner du dig trött, gnällig och hängig?

Känner du dig trött, gnällig och hängig?

by Charlotta

Den självklara förklaringen är kanske att det beror på att semestern är slut och att det är segt att vara tillbaka på jobbet, eller att du inte haft din semester än och du behöver vara ledig och få vila, eller att det har varit en dålig sommar och du inte fått tillräckligt med sol.

Men det kan också bero på något annat, fast det där med solen kom förstås väldigt nära. Solstormar och soleklipser påverkar nämligen hur man mår, detta är inte något som det pratas om i vårt samhälle men i många andra länder är det ett välkänt fenomen som kallas biometerologi.

Solen skickar regelbundet ut kaskader av brinnande gas, så kallade soleruptioner, och är dessa stora och riktade åt jordens håll kan vi påverkas av dem. Man kan känna sig ovanligt trött, håglös, få svårt att sova, bli retlig, känna sig förvirrad, få hjärtklappning, huvudvärk, agera irrationellt eller uppleva en allmän obehagskänsla.

Studerar man människans historia och jämför med solens historia vad gäller solstormar och geomagnetiska stormar så upptäcker man att händelser som uppror, upplopp, krig och andra typer av konflikter och missnöjesyttringar allt som oftast sammafaller med ökad solaktivitet.

Görs motsvarande jämförelse mellan solaktivitet och människors hälsa så finner man ökade problem med psykisk sjukdom, irrationella handlingar, akut hjärtsjukdom och självmord. Två forskare som har studerat dessa fenomen närmre är professor Raymond Wheeler och Alexander Chizhevsky.

Solexperterna förutspår att hela augusti kommer att vara ovanligt intensivt vad gäller energier från solen och att det hela kommer att kulminera den 21 augusti då det är dags för nästa stora solförmörkelse. Den här gången är det USA som får uppleva den i sin helhet under två minuter.

Om människor agerar konstigare än vanligt de närmsta veckorna eller om du mår dåligt utan att veta varför så kan förklaringen vara ökad elektromagnetisk aktivitet från solen och störningar i jordens energifält.

Vill man hålla koll på vad vår stora gula granne dagligen håller på med, så man vet man har att vänta sig kan man följa den här sidan där det finns mycket bra information. Den finns även som YouTube-kanal.

/Charlotta

8 comments

H 7 augusti, 2017 - 15:51

Min ledighet börjar närma sig mot sitt slut och jag känner mig varken piggare eller gladare. Det är konstigt men vad jag än tar mig till så funkar inte det. Det kan vara en sådan sak som att jag tex lämnat in något för reparation men det blev inte helt ändå. Ändå fast jag inte gjort det själv blir det fel. Det är som om det står skrivet i stjärnorna att det ska rackla för mig. Men ändå har jag inte gett upp..

Charlotta 7 augusti, 2017 - 16:31

Bra att du inte ger upp, men det låter det jobbigt att ha det så. Har du letat efter orsaker? Är det något speciellt du går och tänker på eller oroar dig för? Kan det vara din sinnesstämning som avspeglar sig på din verklighet? Har du provat att jobba med attraktionslage?
/C

H 7 augusti, 2017 - 17:35

Ibland under min lediga tid har jag tänkt på hur livet var förut. När typ mina föräldrar levde så mina känslor är väl en hel del saknad också. Jag har försökt lite med attraktionslagen i alla fall att vara glad ha en positiv framförhållning. Att typ tänka: det här blir bra det jag gör eller kommer göra..

Charlotta 7 augusti, 2017 - 19:11

Det låter som att du har fokus på brister i ditt liv, sånt du saknar, kan det stämma? I så fall har du nog orsaken där till att du stöter på problem överallt. Försök att styra om tankarna till att tänka på allt det du har istället, sånt du har som du uppskattar och kan vara tacksam för, och också sånt du kan göra som du tycker är roligt. Det ger bättre energier och hjälper dig in i mer positiva tankemönster.
/C

A 7 augusti, 2017 - 19:38

Hej Charlotta,
För mig har sommaren varit dålig som vanligt, jag gillar den inte! Ensamheten blir så påtaglig under den här årstiden, och nu har jag börjat avsky solen också (bor i söderläge) och den är inte skonsam med sitt eviga ljus. Egentligen så är det en annan sak jag vill ta upp, som jag inte gjort tidigare. 1995 så blev jag så svårt misshandlad att läkarna inte trodde jag skulle överleva, jag fick hårda slag mot huvudet med flaskor och blev medvetslös. Fick ett subduralhematom, en blödning mot hårda hjärnhinnan och läkarna skar upp huvudet och tömde mig på blod. Efter den här händelsen så fick jag diagnos PTSD och nu när jag tänker på det, så förstår jag varför jag inte haft någon tillit till andra människor. Jag har t.ex aldrig varit ute på kvällstid efter det, vare sig det varit ljust och sommar och det här finns kvar inom mig. Jag tror att jag valde fel typ av terapi (även om den gav mig mycket), så tror jag att jag skulle ha fått en annan sorts behandling även om jag inte vet direkt vilken. För efter den händelsen så drog jag mig undan på ett sjukligt sätt (fast jag har alltid varit ensam) så blev det mer påtagligt efter denna händelse. Jag står inte ut längre i det här ekorrhjulet, där praktiskt taget ingenting känns värt något.

Charlotta 7 augusti, 2017 - 20:00

Tack för att du delar med dig A. Det är en viktig insikt att förstå var det hela började och vad som är orsaken till att du reagerar som du gör. Jag tycker du ska gå till din vårdcentral och berätta det här, förhoppningsvis kan en läkare där remittera dig till en psykolog som är kunnig inom just ptsd där du kan få hjälp som passar dig.
/C

H 7 augusti, 2017 - 23:12

Tack Charlotta jag ska göra det och inte bara försöka…

A 8 augusti, 2017 - 09:06

Jag får försöka med det, att vända mig till min vårdcentral och förhoppningsvis få professionell hjälp med det här. Som jag borde gjort tidigare, men jag var så villrådig och rädd för allt då. Jag ska ta tag i det här nu. Tack för din hänvisning Charlotta.

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI