Home Inspiration/medvetenhet Kliv fram i ljuset och var den du verkligen är

Kliv fram i ljuset och var den du verkligen är

by Charlotta

Gömmer du ditt sanna jag i skuggorna? Är det du visar för omvärlden bara en konstruerad, polerad och ytlig version av den genuina, råa och komplexa person som egentligen är du?

Tror du att du gör världen en tjänst genom att bara visa den dina blanka och vackra delar, medan du diskret gömmer undan det som du anser vara obekvämt och störande?

Har du blivit så skicklig på att dölja delar av dig själv att det, om du är riktigt ärlig mot dig själv, bara är en liten blek skärva av dig som får synas, och allt det andra du visar är dig så främmande att det egentligen inte ens är du?

Är det så att man kanske till och med skulle kunna säga att du har anpassat dig så väl och så länge att du numera inte ens lever ditt eget liv längre, och det liv du lever är någon annans?

En person som vagt påminner om dig men som du bara känner igen på ytan, inte på djupet, och som du har svårt att identifiera dig med och känna någon glädje i? Och nu när du tänker efter så är du inte längre riktigt säker på vad som egentligen finns i dina djup, eller om du ens har några?

I samma ögonblick som du kliver fram i ljuset och accepterar alla dina sidor, allt det som är du, precis så som det är, i samma ögonblick som du börjar hylla den du är innerst inne, och låter världen få se den person du är född att vara, då börjar du att leva på riktigt.

/Charlotta

6 comments

Hanna 22 december, 2016 - 13:23

Jodå, Charlotta :-), så sant. En polerad yta, oj vart tog mitt liv vägen, anpassad in i minsta detalj efter andras önskemål. Tappat bort den råa, full-i-17 jag älskar att vara. Tokig me mycket. Det jag har kvar är min oerhörda kreativitet, den har blivit värre med åren. Önskar jag inte var slätstruken, men det säger folk att jag inte är. Många är så nyfikna på mig, hela tiden och då vill jag gömma mig, inte blotta något. Vill vara som Greta Garbo. Tusen tack för dina inlägg, följer den hela tiden. Kram

Charlotta 22 december, 2016 - 13:32

Tack för att du läser Hanna! 🙂 Kanske dags att skrapa av lite av fernissan och våga visa mer?
/C

Sigrid Quist 22 december, 2016 - 17:15

Du är ett ljus i mörkret som får frön att gro. Det kanske är den viktigaste uppgift någon kan ha.

Charlotta 22 december, 2016 - 18:43

Tack snälla Sigrid, vilken fantastiskt fin och meningsfull recension av det jag gör, och det är precis det jag vill göra och vill vara. De orden ska jag bära med mig länge, länge. 🙂 ❤️
/C

Simone 22 december, 2016 - 22:53

Hållet med om att du Charlotta verkligen är en inspiration som får en att tänka till o h utvecklas ❤
/S

Charlotta 22 december, 2016 - 23:09

Tack Simone, det gör mig jätteglad att du tycker det. ❤️
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI