Home Inspiration/medvetenhet Låt intuitionen visa vägen

Låt intuitionen visa vägen

by Charlotta

Ser du ledtrådarna som Livet lämnar dig? Är du mottaglig för de små nyansskillnader som vardagen bjuder på? Är du uppmärksam på spåret av brödsmulor som Universum strör ut för att du ska hitta rätt väg eller är du så upptagen av att leta efter bageriet att du inte ser de små smulorna?

Attraktionslagen är en trogen samarbetspartner i jakten på dina drömmar men saker och ting händer inte över en natt. Om du har alltför mycket fokus på det slutliga målet är risken stor att du missar de små ledtrådarna som visar vägen dit.

Det finns inte en enda stor förändring som ger dig bättre självkänslan, det finns inte en enda avgörande handling som gör dig lyckad och framgångsrik, och den perfekte partnern kommer inte att dyka upp av sig själv utanför din dörr.

Men det betyder inte att Livet inte vill att du ska ha dessa saker, för vill du ha dem så vill Livet ge dig dem, och om du har skickat ut din avsikt i Universum så är attraktionslagen redan i full färd med att få det att hända.

Däremot betyder det att väldigt få saker går från 0 till 100 i ett slag, det mesta händer gradvis och lite i taget. Och om du befinner dig på kanske 10 eller 15 så är det meningslöst att leta efter 100 eller ens 90 eller 80 eftersom sannolikheten att du ska hitta det är så oändligt liten.

Men om du däremot befinner dig på 15 och letar efter 20 eller 25, eller även om du bara letar efter 16 eller 17, så är chansen väldigt stor att du hittar det, och att det dessutom går snabbt. 16 eller 17 är inte ett misslyckande när det egentligen är 100 du vill ha, det är ett steg på vägen.

Ett steg som leder dig i rätt riktning och som gör att nästa gång kan du leta efter 20, och sedan 25 och 30, och 35 och 40. Och innan du vet ordet av så är du halvvägs mot målet utan att ens vara medveten om det, för du följer bara spåret av brödsmulor som Livet lämnar till dig.

Om det är bra självkänsla som represensterar 100 för dig så är kanske steget mellan 15 och 17 att gå till en bokhandel och fråga vad de har för böcker i självhjälpshyllan. Om 100 för dig är att vara lyckad och framgångsrik så är kanske steget mellan 10 och 15 att gå en starta eget-kurs. Och om 100 innebär att träffa en partner så kanske steget mellan 10 och 12 är att börja med en ny hobby.

Var inte så förblindad av storleken på ditt slutgiltiga mål och hur långt avståndet dit verkar, att du inte är uppmärksam på alla ledtrådar och uppmuntrande tips som Livet lämnar dig längs vägen.

/Charlotta

8 comments

Ella 25 april, 2018 - 21:20

Tack för att du delar med dig av dina tankar och reflektioner Charlotta. Dina texter är alltid spännande och tankeväckande. Du får mig också intresserad av saker jag tidigare aldrig reflekterat över och som berikar livet och uppmuntrar och tröstar. Jag upppskattar även dina filmer som finns på youtube mycket 😊

Charlotta 25 april, 2018 - 21:33

Tack Ella, så roligt att höra att du har nytta och glädje av det jag gör, både här på bloggen och på YouTube. Varmt tack för att du läser och tittar! ❤️
/C

Annica 26 april, 2018 - 06:10

Tänk om vi var fler som gick på magkänslan. Jag tror världen och vårt samhälle skulle se annorlunda ut då.
På sätt och vis ”lärs” vi som samhällsmedborgare in i system både formella och informella om hur allting ska vara.
Våra utbildningssystem från tidig ålder är faktabaserade och målstyrda och inriktade på resultat och prestation.
Kreativiteten,fantasin,att få drömma och använda andra delar av våra förmågor kommer ofta i andra hand.
Det vi många gånger känner intuitivt pressas undan mycket av oss själva och säkert andra också i olika sammanhang.
Att följa sin intuivitet kan handla om att gå helt nya vägar, att bryta upp och kanske förlora något.
Att på sikt vinna något mycket bättre men framför allt ett bättre mående i mer trygghet.
Jag tror man måste släppa sin rädsla för att kunna använda sin intuivitet.
Att släppa rädslan ovh återerövra modet att lyssna på sin innersta röst.
Jag kvävde min innersta röst i så många år.
Vågade inte skrapa på min själsliga yta för att lyssna på vad min själ egentligen sa.
Det ledde till sjukdom och ett kaos i mig själv.
Ur kaos och rädsla kan ett nytt mod växa fram.
Med mod i mig själv vågar jag lyssna till mig själv igen.
Intuitivt känner jag att de små steg jag nu tar leder mig framåt.
Jag är trots allt trygg med att allt är i sin ordning trots det på ytan uppenbart
inte är det.
Så mycket visdom som finns där under ytan och i oss själva om vi vågar lita till
något större än oss själva.
Allt gott❤️❤️❤️
Tack för en så viktig text.
Kram från
Annica

Charlotta 26 april, 2018 - 09:01

Tack för dina kloka tankar Annica, kram! ❤
/C

A 26 april, 2018 - 06:50

Jag följer min intuition i praktiskt taget allt jag gör i livet, jag resonerar intuitivt och sätter aldrig upp mål utan låter livet komma till mig som det är. För mig är det en skön känsla att leva så, finns människor som tycker att jag är kontroversiell som går min egen väg men det är jag enbart tacksam och stolt för. Att vara originell och stå utanför se de små sakerna och tecknen, gör mitt liv stort eftersom jag har förmågan att kunna se det som många andra inte gör. Jag är mycket tacksam för att jag är den jag är.

Charlotta 26 april, 2018 - 09:03

Vilken härlig insikt A, ”Jag är mycket tacksam för att jag är den jag är.”, tänk om alla människor kunde/fick känna så, vilken fantastisk effekt det skulle ha på vår värld! ❤
/C

Sofie 26 april, 2018 - 14:01

Tack för ännu ett mitt i prick-inlägg!
Just detta har jag så otroligt svårt för, det känns verkligen som att jag har fastnat i att jag är sååå nära det jag vill ha, men ändå lite för långt borta. T.ex. läser jag en kurs med rena dröm-killen som jag upplevde tittade åt mitt håll i början så därför tog jag till slut mod till mig och började prata med honom förra veckan. Ett ganska kort och halvkonstigt samtal, men ändå. Idag hade han chansen att komma fram och prata med mig eftersom jag satt ensam, men han gick bara förbi två gånger och tittade på mig utan att säga något.
Tycker det är så fruktansvärt irriterande att behöva få upp ögonen för någon, men samtidigt veta att det aldrig kommer bli någonting utav det…

Charlotta 26 april, 2018 - 14:16

Försök att se det i ett annat perspektiv, som t ex att han inte är menad för dig utan bara finns där för att du ska få tillfälle att öva dina känslor och flirttalanger så att du är väl förberedd när rätt man dyker upp. Eller kanske att han är ett sätt att pigga upp vardagen i väntan på den rätte. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI