Home Inspiration/medvetenhet Låter du motståndet knäcka dig?

Låter du motståndet knäcka dig?

by Charlotta

Motståndet lurar bakom varje krök av vägen, bakom varje tanke du tänker. Ska du kunna glida förbi obemärkt och snabbt och lätt få gjort det du vill, eller kommer MOTSTÅNDET att torna upp sig framför dig och kullkasta dina planer?

Motståndet säger att det inte går, att du inte kan, att du inte vill, att det finns tusentals människor som skulle göra det mycket bättre än du, att du kommer att göra dig själv till åtlöje, att människor kommer att skratta och prata bakom ryggen på dig. Motståndet får dig att bara se problemen och alltid förvänta dig det värsta.

Motståndet säger att du inte ska göra det, att du inte är bra nog och att det inte är värt det, att du har det mycket bättre som du har, att det är bra att veta vad man har och att det är onödigt att ta risker som kanske inte leder någonstans. Motståndet dödar ditt liv och gnistan i din själ.

Motståndet suger livslusten ur dig och gör dig till en viljelös stackare som inte orkar, inte har lust och inte vågar. Motståndet degraderar dig till ett misslyckande, någon som aldrig får gjort något, aldrig blir klar med något och som aldrig tar vara på sina goda idéer eller följer sina drömmar.

När man piskas till underkastelse av motståndet är det lätt att tro att alla de som lyckas, som får det de vill och som lever händelserika och intressanta liv inte känner motstånd, att de aldrig har varit utsatta för det utan har fått en gräddfil i livet.

Men ingen slipper motstånd, skillnaden ligger i förmågan att kunna identifiera motståndet för vad det är. Inte en återvändsgränd eller ett omöjligt hinder, utan ett en otroligt skicklig lögnare.

Hur starkt motståndet än är så är din inneboende kraft alltid starkare. Ta ett djupt andetag, ta en promenad i naturen, meditera en stund eller kör ett styrkepass tills du hittar din egen inre eld, och använd sedan den för att blåsa motståndet ur vägen som en frustande drake.

Din väg är din att gå, och är det ett motstånd i vägen så finns är det inte för att du ska stanna eller vända om, utan för att du ska lära dig att ta dig förbi det.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI