Home Inspiration/medvetenhet Lev livet genom att gå före och visa vägen

Lev livet genom att gå före och visa vägen

by Charlotta

Det är lätt att börja i fel ände. Det är inte konstigt att man gör så, eftersom det är dit man vill komma, och då är det lätt att tro att det är där det också måste börja. Problemet är bara att det inte fungerar.

Man kan sitta hemma och önska att livet såg annorlunda ut, att man hade fler vänner, att man blev bjuden på middag oftare eller att man hade någon att gå på bio med. Man önskar så hett och innerligt att livet ska förändras, att någon ska höra av sig, att det ska hända något nytt, något mer än det gamla vanliga som man är så bedövande trött på.

Men livet ger oss det vi sänder ut, det svarar på det vi tänker, känner och gör, och att då fokusera sitt liv, sina känslor och sina tankar kring precis det man redan har och allra minst vill ha mer av, kommer inte att leda till någon förändring.

På jobbet kanske rutinerna och tristessen håller på att tråka livet ur en. Samma arbetsuppgifter dag ut och dag in, kollegorna får nya arbestuppgifter och nya ansvarsområden men aldrig man själv. Så man stretar på med de gamla vanliga sakerna, svär tyst åt sin egen otur och beklagar sig över att det aldrig verkar bli ens egen tur.

Men då är man där igen, livet speglar det vi sänder ut och ger oss mer av det vi redan upplever. Där ditt fokus ligger, det dina känslor kretsar kring och det du lägger din energi på är det som kommer att växa och ta större plats i ditt liv.

Att göra samma saker som man alltid har gjort och samtidigt förvänta sig ett nytt resultat är en förvånande vanlig metod att gripa sig an livet, men den har extremt låg framgångsfaktor och är en desto snabbare och enklare väg till känslor av meningslöshet och själslig utmattning.

Att saker inte händer av sig själv innebär inte att det är osannolikt att de ska hända alls, det betyder bara att man griper sig an problemet på fel sätt och använder fel metod.

Allting börjar med dig. Alla förändringar i ditt liv börjar i dina tankar, i dina handlingar och i dina känslor. För att få uppleva något nytt behöver du först tänka nytt, sedan behöver du göra nytt som leder till att du börjar känna nytt, och först därefter kan du förvänta dig att få nytt tillbaka.

Om du vill ha in något nytt i ditt liv så börja med att tänka nytt och göra nytt. Ta första steget och kontakta någon du inte hört av på länge, föreslå själv bio eller middag, börja med en ny fritidssyssla, gå med i en förening, gör något oväntat för din partner, eller visa på jobbet att du kan mer än det du gör och att du är villig att ta mer ansvar.

Livet är din kompanjon och kommer att ställa upp för dig, men du måste vara tydlig med att visa vad det är du vill, och du måste leda genom att gå före och visa vägen.

/Charlotta

17 comments

A 29 januari, 2017 - 08:36

Ja, det här var inget lätt ämne. Åtminstone inte för mig, mina tankar kretsar just nu bara om hur mina föräldrar ska klara av ett stambyte i deras bostad, och under den tiden tvingas de bo i tillfälliga ”baracker”. Vad som gör mig än mer betänksam är att de ger mig pengar som aldrig förr – precis som om de känner på sig att de inte kommer att klara det. De är gamla 87 respektive 82 men klarar sig själva där de bor nu. Vill inte påstå att jag är någon jesus på något sätt, men deras handlande nu gör mig orolig. Att som mamma ringde mig igårkväll sent och sa: Har du pengar till mat, har du mat hemma? Hon pratar till mig precis som om jag vore en liten pojke. Hmmm..Jag undrar vad detta är för tecken på ? Men visst jag håller med dig om att livet är min bästa vän, och vice versa…

Charlotta 29 januari, 2017 - 10:11

Har du pratat med dina föräldrar om det här, hur de tänker kring stambytet, den tillfälliga flytten och varför de ger dig pengar? Vad säger de i så fall?
/C

A 29 januari, 2017 - 15:32

Ja, jag har pratat med dem om stambytet. Och det är ingenting de gillar, tvärtom så ser de det som besvärligt och jag förstår dem.
När inte ens jag som är yngre vill vara med om något sådant – personligen. Vad gäller pengar, så säger de inte mer än: Du ska inte behöva vara utan mat, du som är ensam. Och det är ingen idé att argumentera emot, däremot så har det hänt att jag fått 5000 kr i två omgångar på en dag vilka jag genast har satt tillbaka på deras konto, utan att de själva märkt det. Jag tolkar deras handlande som senilitet, något annat är det inte. Men samtidigt så tycker jag synd om dem, som måste utså en så stor sak som vad ett stambyte innebär, i deras ålder. Skulle inte vilja genomgå det själv ens i min ålder.

Charlotta 29 januari, 2017 - 15:43

Det kan ju också vara så att de vill ge dig pengar nu som tack för att du finns där för dem. Om jag förstått dig rätt så gör du betydligt mer för dina föräldrar än vad din bror gör, och kanske att de vill förekomma arvsskiftet genom att ge dig en del i förväg. Äldre människor blir ofta måna om att få iordning sin ekonomi och sina ägodelar, och att saker och ting ska vara rättvist. Detta kanske är vad de vill, att du ska ha de extra pengarna som tack.
/C

A 29 januari, 2017 - 15:41

Personligen så mår jag själv inte så bra under den här månaden vi är inne i just nu, min födelsedag närmar sig och jag har läst en hel del om vattumannen. Det som står om personlighetsdrag osv. stämmer helt och fullt in på mig. Uranus är en hemsk ”typ” som har dålig inverkan på mig. Bläää…Ska man tro på astrologi ?

Charlotta 29 januari, 2017 - 15:44

Jag är också vattuman och det här är definitivt min sämsta period på året. Jag fick precis mitt födelsehoroskop ställt i veckan som gick och fick bland annat reda på att jag är inne i en dålig period men att det blir bättre i mars och att sommaren kommer att bli jättebra. Vi kan väl hoppas att det gäller för dig också. 🙂
/C

A 29 januari, 2017 - 15:48

Ur Johannesevangeliet:

”Den som följer mig, tror på mig skall leva om än han dör…” Sa Jesus alltså. Blev mycket grubblerier från mig idag.

Charlotta 29 januari, 2017 - 15:51

Och jag säger att man behöver inte tro på Jesus för att bli odödlig, vi är alla odödliga själar oavsett vilken religion vi tillhör. 🙂
/C

A 29 januari, 2017 - 15:54

Se där 🙂 Det brukar bli bättre även för mig i mars och det gäller oftast varje år. Ja, det hoppas jag att det blir en bra sommar, även för mig
Trevligt att du också är vattuman Charlotta 🙂 sällan jag träffar på andra vattumän 😉

/A

A 29 januari, 2017 - 15:58

Det där med Johannesevangeliet var bara en parallell jag drog till din text, att vi måste gå före och ”visa vägen”.. 🙂

Charlotta 29 januari, 2017 - 17:29

Aha, den gick rakt överhuvudet på mig. 🙂 Men nu förstår jag.
/C

A 29 januari, 2017 - 16:02

Var får jag mitt födelsehoroskop ? 😉

Charlotta 29 januari, 2017 - 17:30

Man vänder sig till valfri astrolog så ställer de ett personligt horoskop utifrån datum, klockslag och plats som man är född på.
/C

A 29 januari, 2017 - 16:12

Du har nog helt rätt vad beträffar pengarna, att de vill ge mig lite mer av dem till mig redan nu, för att jag gör mycket mer än min bror.
Var själv inne på den hypotesen, och de säger också att ”Du är en mycket trevlig person” 🙂 Har jag aldrig fått höra det förr, så får jag det nu. Bättre sent än aldrig….:)

Charlotta 29 januari, 2017 - 17:33

Man får ta det när man får det. 😉 Och om du frågar mig så tycker jag att du ska låta dem göra som de vill med sina pengar, de är deras att förfoga över och fördela så som de ser lämpligt.
/C

A 29 januari, 2017 - 18:23

Tack! Ska vända mig till en astrolog goggla på det, för jag vet exakt vilken dag och tid jag är född 🙂 Spännande!

Helt rätt, det är deras pengar, och då får de göra precis vad de vill med dem. Jag är enbart tacksam om de tycker att jag hjälper dem
om än så lite 😉 i alla fall enligt mig själv, men de kanske känner att jag gör mycket för dem.

Charlotta 29 januari, 2017 - 18:30

Den astrolog jag tog hjälp av heter Erik Hesser och är gammal i gamet, jag har iofs inte erfarenhet av någon annan, men jag tyckte han verkade kunnig och bra.
Din hjälp och närvaro är garanterat mer värd för dem än vad den kostar dig.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI