Home Inspiration/medvetenhet Lever du ditt liv eller din historia?

Lever du ditt liv eller din historia?

by Charlotta

Minnen från förr kan ha stor effekt på nuet, ofta alldeles för stor effekt. Att vårda minnen av nostalgiska skäl är en sak, att låta dem styra nuet och framtiden en helt annan.

Vad är nyttan med att spela upp samma film om och om igen när du inte längre har möjlighet att delta i det som sker utan bara kan betrakta det?

Var finns logiken i att stanna kvar i det som har varit och förvänta sig samma situationer, samma förutsättningar och samma resultat när världen, inklusive du själv, hela tiden förändras?

Om du lever din historia så vet du visserligen vad du får, men du vet också att det aldrig blir bättre än det har varit. Är inte det en onödigt dyster utsikt?

Om du lever ditt liv står alla dörrar öppna, det enda du behöver göra är att våga ta steget igenom dem, och där på andra sidan kan vad som helst hända. Är inte det en härlig känsla?

Om du lever din historia så har du på förhand bestämt vad som är möjligt och vad som är omöjligt, du har bestämt att du redan sitter med facit på hand så ingenting är ens lönt att försöka.

Om du lever ditt liv finns bara möjligheter och allt är värt att prova, en del saker kommer att gå bra och andra kommer att gå dåligt, men alla kommer att ge dig erfarenhet och ny kunskap som leder framåt.

Är det inte dags att sluta leva din historia och börja leva ditt liv?

/Charlotta

2 comments

A 16 juni, 2017 - 08:42

Jag lever mest min historia, men även i nuet och jag är inte rädd för att dö. Jag kan säga att dessa två ytterligeheter förenar mitt liv. Låter knäppt? Men så fungerar jag, och nu närmar jag mig 60 års åldern. Vad finns det att vara rädd för? Märker på mina närmaste vänner att detta är skrämmande, varför då? Har du inte hittat dig själv, så återstår det att göra det nu, för det finns ingenting att vänta på. Så ser jag på tillvaron och att det vi lever nu, endast är en förberedelse inför nästa liv.

Charlotta 16 juni, 2017 - 09:19

Det är en skön känska att vara trygg och inte ha några rädslor, det borde alla få uppleva.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI