Home Inspiration/medvetenhet Lycka är en livsstil

Lycka är en livsstil

by Charlotta

De flesta människor lever med tankar som ”När jag bara tjänar tillräckligt med pengar så kommer jag att bli lycklig.”, eller ”När jag bara träffat rätt partner, då kommer jag att bli lyckligt.”, eller ”När jag bara fått rätt jobb, då kommer jag att bli lycklig.”

Men om din plan är att vänta med att verkligen börja leva tills det att du har nått fram till dina ”När jag bara …” då är jag rädd att livet kommer att bli en händelselös och ganska tråkig historia, för sannolikheten är stor att du aldrig kommer att nå dit.

Orsaken är att den typen av måslnören inte är statiska, utan de flyttas hela tiden fram efterhand som nya saker händer i livet. Så när lönen är uppe på den nivå man hade tänkt sig har också utgifterna ökat och positionerna har flyttats fram, och på samma sätt är det med resten av målen.

Om planen är att vänta med att vara lycklig tills du har uppnått allt i livet som du kommer att vilja uppnå, så kommer du att hinna dö innan du blir lycklig. Lycka är inte en slutstation utan ett sätt att leva, och väntar du på att plötsligt en dag nå fram till lyckan så väntar du förgäves.

Tänk tillbaka på olika perioder tidigare i ditt liv, hur enkelt är det inte att så här i efterhand inse att du var lycklig då, att du redan har varit riktigt lycklig i ditt liv fast att du inte var medveten om det just då. Sannolikheten är stor att du längre fram i livet kommer att se tillbaka på tiden just nu på samma sätt.

Istället för att gång på gång upptäcka först i efterhand att du har varit lycklig så varför inte bestämma dig för att du faktiskt är lycklig just nu? Allting behöver inte vara perfekt för att du ska vara lycklig, lycka är inte perfektion. Lycka är att uppskatta det du har just nu, det livet är just nu, de upplevelser du har just nu, de erfarenheter som du får just nu, det relationer som berikar ditt liv i denna stund och alla de lärdomar du får lov att ta med dig från i dag in i morgondagen.

Detta är din tid, det är så här lyckan ser ut och det är nu du har alla möjligheter att göra det bästa av livet och vara precis så lycklig som du vill vara. Din uppgift är att finna lyckan i det du har, inte att leta efter den i det du saknar.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI