Home Inspiration/medvetenhet Negativism förstör ditt liv

Negativism förstör ditt liv

by Charlotta

Följer du nyhetssajter, läser dagstidningar, ser på TV-nyheter? Läser du dagligen med förskräckelse om alla hemska saker som händer i vår värld, om våld, kriminalitet, svält, krig, sjukdomar, hänsynslöshet, risker, faror, indragningar och nedskärningar och alla mer eller mindre vansinniga politiska beslut som fattas.

Om du gör det så gissar jag att du allt som oftast känner dig arg, uppgiven, matt, trött och rädd, och att det känns som om hela världen är på väg på fel håll, som om allting snart är förlorat och att det bara är en tidsfråga innan hela vår existens rasar samman?

De allra flesta av de här sakerna är dessutom inget som du direkt kan göra något åt, utan du kan bara maktlöst betrakta det som sker. Att känna frustration och en form av ansvar utan att ha möjlighet att påverka är en av de värsta formerna av stress som, om det pågår under lång tid, kan leda till psykisk ohälsa.

Ur ett energiperspektiv så är det rent förkastligt att ta in alla dessa negativa händelser eftersom det påverkar den egna frekvensen och sänker den, och som vi vet speglar attraktionslagen de frekvenserna vi befinner oss på. Det spelar alltså ingen roll hur intensivt vi önskar oss något bättre om vi går omkring och är uppfyllda av allt det negativa vi ser i världen, för det vi får mer av är det vi redan upplever.

Lösningen är inte att sluta bry sig, utan att inte ta in allt som händer känslomässigt. Med lite träning kan man lära sig att separera dessa båda funktioner, att kunna se och registrera saker, och att även kunna hjälpa till praktiskt där man har möjlighet, men att inte reagera känslomässigt på dem, inte sätta sig in i situationen och uppleva det som om det händer en själv.

Detta är ett utmärkt sätt att, inte bara skydda sig själv och sitt välmående, utan också att inte låta negativismen få fäste och riskera påverka de egna frekvenserna. Och det i sin tur är kanske det bästa sättet att ta ansvar för inte bara sitt eget välbefinnande utan hela världens.

Våra individuella energier och frekvenser är en del av en större, kollektiv energi och frekvens, och alla små frekvensbidrag från varje levande organism bidrar till att bestämma den totala frekvensen i vår värld. Att oroa sig och vara rädd för något hjälper ingen, men att manifestera positiva energier och bidra till den kollektiva frekvenshödningen på jorden hjälper alla.

Vi befinner oss mitt uppe i en stor frekvenshöjning där människors medvetenhet höjs på ett ganska dramatiskt sätt och på sikt kommer att medföra en vänligare och mer förstående värld. Gamla sanningar upplevs som föråldrade och meningslösa och nya värden och förutsättningar får allt mer plats. 

Var och en av oss kan antingen bidra till den här frekvenshöjningen eller motarbeta den, men den kommer att komma oavsett. Att hålla ordning på sina egna frekvenser genom att inte släppa in det som sänker dem är ett bra sätt hjälpa världen i rätt riktning, och på köpet gör man sig själv en stor tjänst genom att skapa ett mer positivt liv.

/Charlotta

7 comments

Annsofi 21 juni, 2017 - 17:39

Jag håller helt och hållet med dig! Tycker mig snart se faror överallt och så vill jag inte leva.
Men är ändå kluven till all information. Om jag inte tar del av den känns det som om jag inte bryr mig och inte tar mitt samhällsansvar (vad det nu egentligen är!). Och hamnar jag i diskussioner med vänner vill jag kunna ha åsikter och faktakunskap. Men allt jag läser och får till mig via tv-nyheterna gör mig bara ängslig och oroad.

Charlotta 21 juni, 2017 - 18:16

Som med allting annat är det en träningsfråga, att kunna ta del av de stora penseldragen så man har ett hum om vad som händer utan att engagera sig känslomässigt och bli påverkad av innehållet. Sedan är det ju så att man inte behöver ha en åsikt om allt. 😉 Jag tillhör själv dem som tidigare alltid skulle ha en åsikt om allting, men det behovet har helt försvunnit. Numera finns det väldigt mycket som väljer att inte engagera mig i och därför inte har en åsikt om, och det är en befrielse att upptäcka att det går precis lika bra. Istället lägger jag min energi på de områden som verkligen är viktiga för mig.
/C

Anna 21 juni, 2017 - 22:02

Jag försöker sortera bort så mycket jag kan för jag orkar inte ta in elände efter elände. Det skapar så mycket rädslor och de har jag nog av ändå!

Tack för dina inlägg!

Charlotta 22 juni, 2017 - 09:24

Det låter som en klok inställning, tack för att du läser! ❤
/C

Hanna 22 juni, 2017 - 13:33

Tack för du skriver detta. Så många som borde läsa, och jag behöver bli påmind. Även ta upp detta med ungdomarna idag.
Tror att det jag var med om för 18 år sedan satte dessa spår…alla var så negativa runt mig att jag bara gick…skilsmässa, sålde gården, för en del tyckte den låg fel, vägen dit var dålig, m.m. Blev så rött att höra kommentarerna, klagomålen, från man, ekonomin, räntorna m.m. Fast det var så otroligt vackert där. Så jag flyttade, grät, bröt upp allt, men bröt inte ihop. Började med något nytt….men hade jag vänt i mina egna tankar där, inte tagit in alla klagomål, även från mannen, hade jag kanske bott kvar, varit gift med samme man ( han började dricka, kanske han ej gjort det?). De nära som var negativa hade jag kunnat sätta en bättre gräns emot. Men nu är jag här och nu. Följer ej det som sker i omvärlden nämnvärt, inte nyheterna, utan har allt på avstånd. Ja, man vet inte…..

Charlotta 22 juni, 2017 - 18:07

Jag är ju av den uppfattningen att allting sker av en anledning, att livet puffar oss i den riktning vi behöver gå, och med den inställningen finns ingen anledning att ångra något, bara att fråga sig vilka lärdomar men tar med sig och på vilka sätt man kan utvecklas genom erfarenheterna. ❤
/C

Hos Ringvor kan man få slippa rädslor för en dag – Rädda Sverige.nu 24 juni, 2017 - 08:21

[…] Negativism förstör ditt liv – skriver Överlevnadsguiden Ja, och nej, skulle jag vilja säga. Men jag har haft tid att gräva länge, och gör man det och […]

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI