Home Inspiration/medvetenhet Nyckeln finns i det grundläggande

Nyckeln finns i det grundläggande

by Charlotta

”Det där med förändring, personlig utveckling och mental träning, och att fokusera på rätt grejor, släppa det gamla och hela köret, man har ju liksom hört allihopa förr. Varför kommer det aldrig något nytt, något verkligt revolutionerande som innebär en genuin förändring, och som gör att jag också kan fixa till mitt liv? Allt det där andra gamla har jag ändå redan provat och det funkar ju ändå inte.”

Ungefär så kan det låta när människor pratar om förändringsarbete och personlig utveckling, och så kan det så klart kännas när man tycker att man provat allt och ändå står kvar på precis samma fläck för att ingenting har fungerat.

Men saken är den att resultaten kommer inte av att hitta den avancerade, perfekta grejen som på ett enkelt sätt löser alla problem, resultaten kommer av att lära sig det enkla och grundläggande så väl att det blir en del av vardagen och en självklar del av en själv.

Det är precis de där sakerna som man inte sätter på en gång utan behöver upprepa varje dag, kanske många gånger per dag, år ut och år in innan de blir till en naturlig vana, som utgör den stabila grunden till det nya man vill skapa.

Att försöka hoppa över grunderna och gå direkt på finliret är ungefär som att be Zlatan visa hur man gör ett av hans omöjliga mål där han kommer från ingenstans och på volley klackar in bollen med snudd mot undersidan på ribban. En sån grej lär man sig inte, den sortens spel uppstår av sig själv när man tragglat passningar, straffsparkar och bolltrix under så många år att det sitter i ryggmärgen.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI