Home Inspiration/medvetenhet Så får man attraktionslagen att fungera

Så får man attraktionslagen att fungera

by Charlotta

Ska man tro på att attraktionslagen verkligen fungerar eller är det bara något spirituellt påhitt? Det är många som är skeptiska och många som bestämmer sig för att testa själva och kommer fram till att det inte alls fungerar och att det därför måste vara ren och skär lögn.

Jag förstår att det kan bli så, och det är inte min avsikt att försöka omvända någon för var och en följer sin egen ledstjärna, men jag skulle vilja förklara hur jag ser på det som händer, och varför det är så lätt att lyckas med att bevisa för sig själv att LoA (Law of Attraction = attraktionslagen) inte fungerar.

Attraktionslagen är en av de fyra skapelselagarna. Dessa fyra är de mest grunläggande lagarna för hela skapelsen och är under inga omständigheter förhandlingsbara. Det spelar alltså ingen roll om man tror på dem eller inte, för de gäller ändå, har alltid gällt, och kommer alltid att gälla.

När man vänder sig till LoA är det nästan aldrig för att livet är så fantastiskt att man inte vet var man ska göra av allt bra som händer. Hade det varit så så hade det inte varit några problem att få omedelbara kvitton på att LoA fungerar.

Istället handlar det nästan alltid om att man vänder sig till LoA för att få hjälp eftersom man upplever problem och svårigheter i livet. Redan där har man alltså minskat chanserna att få det resultat man önskar eftersom man utgår från en känsla av brist.

Det spelar ingen roll om man tvingar in tankarna på rätt spår, för det är inte tankarna LoA lyssnar till utan de frekvenser och energier som man sänder ut. Och frekvenserna är inte tankestyrda utan utgår från vilken upplevelse man har av livet och situationen, alltså vilka känslor man känner.

LoA speglar det man sänder ut, sänder man ut en känsla av brist, av att sakna något och att inte ha tillräckligt, så är det det man får tillbaka, alldeles oavsett om hjärnan samtidigt upprepar ”Jag älskar pengar och pengar kommer till mig med lätthet.” som ett mantra.

Och där har vi nästa stupstock för att få LoA att fungera som man vill. När man börjar försöka använda LoA medvetet och avsiktligt, så börjar de flesta med det som de vill ha mest av allt i hela världen och som de har väntat på och längtat efter i åratal.

Någon som tror att det kan vara ett lite laddat ämne? Att det kanske finns risk för att man har byggt upp vissa begränsande tankar kring hur lätt eller svårt det är att få det och faktiskt uppfylla den hett efterlängtade drömmen?

Pengar är ett sådant områden som för de flesta människor är extremt laddat, nästan alla människor har begränsande tankar kring hur svårt det är att få pengar att rulla in, vad som krävs för att få pengar, att pengar inte kan komma av sig själv, att det måste föregås av hårt arbete, och att även om andra kan ha turen att vinna eller ärva så skulle det aldrig hända en själv.

Gissa vilken sorts energier den typen av tankar bygger upp och vilka frekvenser man då sänder ut? Det räcker alltså inte att lägga ett skynke av tacksamhet och ”rätt” tankar över sina egentliga föväntningar, det är inte det LoA svarar på. LoA speglar dina innersta och mest genuina känslor av vad du upplever i varje stund.

Tricket är alltså att ta ut glädjen i förskott. Att ända in i märgen av sin varelse vara fylld av tacksamhet för allt man har och allt man är, och genuint övertygad om att allting man behöver kommer till en med lätthet och utan begränsningar.

Eftersom det inte är så de flesta av oss ser på livet så är det klokt att inte börja med de stora, tunga och viktiga sakerna, utan med de små och obetydliga händelserna. Det bästa sättet att göra LoA till en del av ens livsstil är att börja applicera det på sådant som egentligen inte betyder något, där man inte bryr sig om utgången och därför inte har några begränsningar eller förutfattade meningar.

Mitt bästa exempel är att hitta parkeringsplats. Jag hittar alltid parkeringsplats där jag vill ha det eftersom jag vet att det alltid finns en parkeringsplats till mig. Det har fungerat så i många år nu och jag vet att jag kan lita på det.

Såvida jag inte börjar ifrågasätta det med tankar som ”Tänk om jag inte hittar någon p-plats.”, för då slutar det att fungera. Men om jag bara bestämmer mig för var jag vill ställa bilen och sedan kör dit utan att fundera mer på det så finns det alltid plats. Alltid! Tack LoA.

När man klarat av de oviktiga sakerna, har fått sina bevis för att LoA fungerar och blivit tryggare i sin övertygelse, så kan man steg för steg jobba sig upp mot viktigare uppgifter.

Det handlar alltså inte om att få LoA att fungera, för LoA fungerar alltid. Det handlar om att lära sig styra vilka frekvenser man sänder ut så att man kan få det man vill ha, istället för mer av det man inte vill ha.

/Charlotta

9 comments

H 13 april, 2017 - 18:22

Glad Påsk Charlotta 🙂

Charlotta 13 april, 2017 - 18:56

Glad Påsk till dig också H! 🙂

AnneSofie med Slöjdmagasinet 14 april, 2017 - 20:07

Fantastisk text!

Charlotta 14 april, 2017 - 21:30

Tack AnneSofie, och välkommen hit!
/C

Charlotte 15 april, 2017 - 00:44

Hej Charlotta!
Har läst din text, väldigt bra!
Har dock en fråga, hur gör man när man genomlever det man försöker ändra? Jag har så djupt rotade känslor kring mitt ämne och har med mig det sedan barndomen? Jag lever hela tiden med påminnelser om det jag vill förändra, av föräldrar vänner, ja eg hela min situation?
Jag gör allt i min makt för att påverkas så lite som möjligt av detta men det är de omedvetna tankarna jag inte kommer åt, försöker stoppa dem när de kommer! Och hur ändrar jag det som format mitt djupa inre? Jag vet att LOA fungerar då den funkat på andra saker i mitt liv!
Vill så gärna över denna tröskel men vet inte hur? Jag är utbildad Emotion Code Healer och detta har hjälpt väldigt mycket men kommer liksom inte hela vägen! Skulle vara väldigt tacksam för svar!
Glad påsk önskar Charlotte Samuelsson

Charlotta 15 april, 2017 - 09:39

Glad Påsk Charlotte, och välkommen hit! Det kan kännas besvärligt när man inte får något andrum från det som känns dåligt, utan tvingas leva i det hela tiden. I det läget behöver du fokusera på att göra väldigt små förändringar i rätt riktning. Om du vanligtvis känner dig bedrövad och övergiven, så sikta bara ett enda steg upp på känsloskalan mot kanske ledsen och ensam. Även om du fortfarande mår dåligt så har du höjt in frekvens ett snäpp eftersom de känslorna motsvarar en lite högre frekvens än de urpsrungliga. Sedan fortsätter du på samma sätt att höja frekvensen på dina känslor och din sinnesstämning ett steg i taget genom att medvetet och aktivt välja vad du lägger din energi, ditt fokus och dina tankar på. Lycka till!
/C

Lisbeth 22 december, 2017 - 21:48

En Cheroke sa till sonson.
Min son, där är en kamp mellan två ulvar inom oss alla.
En är ond.
Det är: Ilska, svartsjuka, girighet, avundsjuka, mindervärdighetskomplex, lögn och egoism.
Den andra är god.
Det är: Glädje, frid, kärlek, ödmjukhet, vänlighet och sanning.
Pojken tänkte på detta en stund och frågade sedan:
Farfar vilken ulv vinner ?
Den gamle mannen svarade lugnt.
Den som du göder!
(Från en okänd författare)

Charlotta 22 december, 2017 - 22:11

❤️

Lisbeth 25 mars, 2019 - 20:43

Hej!
Jag har hittat en podd som förklarar Attraktionslagen på ett ovanligt bra sätt.
http://attraktionslagen2punkt0.se/
Lilli Öst inspirerar och förklarar tillsammans med intressanta gäster.

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI