Home Inspiration/medvetenhet Sjung från där du är

Sjung från där du är

by Charlotta

Jag hade en tankeväckande upplevelse idag som jag vill dela med mig av.

Pälsklingen och jag var på promenad i ett skogsparti i stan. På avstånd hörde jag en koltrast som sjöng ljuvliga toner och efterhand som vi närmade oss på stigen blev sången starkare och starkare.

När jag tyckte att jag var precis mitt för sången stannade jag och letade med blicken efter koltrasten bland trädkronorna. Koltrastar sjunger alltid väldigt starkt och vakert men den här rösten var ovanligt fyllig och jag hade svårt att lokalisera dess ursprung.

Vi hade inte bråttom så jag tog mig tid att titta igenom de ännu kala grenarna träd för träd medan jag lyssnade på de makalösa koloraturerna, men hur jag än letade kunde jag inte få syn på sjönsångaren. Till slut blev det nästan som en tävling och jag ville inte gå vidare förrän jag hade lyckats få syn honom.

När jag än en gång sökt igenom trädkronorna med blicken utan framgång, bestämde jag mig för att koppla ur intellektet och bara förlita mig på hörseln, och plötsligt insåg jag att ljudet inte alls kom uppifrån som jag förväntade mig.

Så jag sänkte blicken, och där nästan rakt framför mig en femton meter in i skogen satt han som sjöng så vackert för mig, på en toppen av en stubbe. Vad jag kan påminna mig har jag aldrig sett en sjungande koltrast sitta så nära marken tidigare, så därför letade jag bara uppåt.

Så jag log för mig själv och tackade honom för den fantastiska konserten, och samtidigt som jag vände mig om för att fortsätta promenaden dök en tanke upp i huvudet, ungefär som ett budskap.

”Sjung från den plats där du är, du behöver inte sitta högst upp för att ha en vacker röst eller ett viktigt budskap. Låt världen få höra din sång från den plats där du befinner dig, du hörs och gör skillnad precis där du är.”

/Charlotta

2 comments

J 30 april, 2016 - 10:29

Så fint 🙂

Annelie 30 april, 2016 - 13:09

Vackert – från många sidor sett! ?

/Annelie

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI