Home Inspiration/medvetenhet Slut fred med dig själv

Slut fred med dig själv

by Charlotta

Är du en av alla dessa människor som ligger i ständigt krig med sig själv? Krigar du för att leva upp till dina egna och andras förväntningar, för att vara den perfekta partnern, den perfekta föräldern, den perfekta vännen, och för att orka? Strider du kanske för att gå ner i vikt, för att skapa en karriär eller för att bli frisk? Eller slåss du med biologin för att bli så snygg som du tycker att du borde vara?

I så fall är jag här för att be dig att lägga ner vapnen och sluta fred med dig själv, en gång för alla.  Att kriga mot omständigheterna är inte en väg som leder framåt, den leder bara till missnöje och utmattning, och det är inte så livet är tänkt att levas.

Livet ska kännas lätt och enkelt, fridfullt och harmoniskt, och som om allting redan är på rätt väg, som om det håller på att hända, att Universum är på din sida och jobbar för dig, och som om du befinner dig i ett flöde där din uppgift är att undvika krig och stridigheter och istället leta efter den mest naturliga vägen framåt.

Att sluta kriga är inte det samma som att lägga sig ner på soffan och vänta på att saker ska hända av sig själv, och det är inte heller det samma som att ge upp. Men det innebär att städa bort motståndet ur sitt liv, att träna sig själv i att inte möta varje ny händelse och situation med rädsla, ovilja och besvikelse utan istället med acceptans, nyfikenhet och tillit.

Att sluta fred med sig själv betyder att man låter tilliten segra, att man accepterar att det går att komma framåt utan att slåss för varje centimeter av sträckan, och att det till och med går både fortare och bättre när man jobbar med händelserna istället för mot dem.

Varje ny situation och händelse kan ses som ett hot eller en möjlighet, ser du dem som ett hot kommer du att vilja starta krig, ser du dem som en möjlighet blir de en bekräftelse på att Livet jobbar med dig och inte mot dig.

Du behöver inte se hela vägen för att ta första steget, allt det du behöver veta kommer att finnas tillgängligt för dig när du behöver det. Finns det inte tillgängligt än så är det bara för att det inte är dags än, eller för att du har blicken fästad i fel riktning.

Det är när du sluter fred med oss själva och Livet som bra saker börjar hända och falla på plats av sig själv, när du slutar att kämpa emot och försöka ro mot strömmen och istället låter årorna vila och börjar följa med flödet.

/Charlotta

1 comment

Stjärnfall – Nya vanor 3 januari, 2017 - 08:37

[…] jag googlade sluta fred med mig själv snubblade jag in på Överlevnadsguiden. ”Rädslan skriker men intuitionen bara viskar.” Det är ju klockrent. Och vad lyssnar […]

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI