Home Inspiration/medvetenhet Solfeggiofrekvenser – läkande toner

Solfeggiofrekvenser – läkande toner

by Charlotta

Innan tolvtonsskalan som dagens musik skapas med fanns en annan tonskala, det som kallas solfeggiotonerna. Dessa toner användes fram till påve Gregorius tid i början på 600-talet, och kan fortfarande höras i gregorianska sånger. Solfeggiotonerna har andra frekvenser än den moderna tonskalan vilket innebär att ljudvågorna svänger med en annan hastighet.

De sex originaltonerna har namnen ut, re, mi, fa, sol och la, och sägs ha följande påverkan på människans kropp och själ:

  1. UT – 396 Hz – Befriar från skuld och rädsla, omvandla sorg till glädje
  2. RE – 417 Hz – Göra händelser ogjorda och underlätta förändring
  3. MI – 528 Hz – Transformation och mirakel, reparerar DNA
  4. FA – 639 Hz – Sammanförande/Relationer
  5. SOL – 741 Hz – Uttryck/Lösningar, väcka medvetenhet och intuition
  6. LA – 852 Hz – Återgå till andlig ordning

På senare tid tar man ofta med ytterligare tre toner som har beräknats fram från originaltonerna, två med lägre frekvens och en med högre:

  • 174 Hz – Smärtlindring
  • 285 Hz – Påverka energifält
  • 963 Hz – Väcka det perfekta tillståndet

Under den gregorianska tiden ansågs tonerna heliga och helande, och modern vetenskap har börjat studera dem för att utröna om de faktiskt påverkar oss på andra sätt än bara genom att uppskatta ljudet.

På Quantum Biology Research Lab i New York utförde dr Glen Rein experiment redan 1998 där han kunde visa hur mänskligt DNA reagerade positivt på solfeggiofrekvenserna, medan det reagerade negativt eller inte alls på andra frekvenser.

Allting levande har en vibration, en frekvens, om frekvensen är den ursprungliga och rätta är vi friska och mår bra, men om frekvensen sjunker och blir för låg så blir vi sjuka. Detta använder man sig bland annat av inom frekvensmedicinen, både för att ta reda på vad som är fel i kroppen och att rätta till det.

På motsvarande sätt kan toner med olika frekvenser påverka oss på olika sätt. De flesta har nog varit med om att uppleva hur meditiationsmusik har en avslappnande effekt, även om man egentligen kanske inte gillar musikstilen.

Man kan själv prova att använda solfeggiofrekvenser för sitt välmående, men det bör göras med försiktighet. En del människor kan reagera med huvudvärk och illamående om man lyssnar för länge på enstaka frekvenser, medan andra inte känner något obehag alls.

Den här innehåller alla nio frekvenserna som 55 minuters avslappning eller meditation.

Den här innehåller alla nio frekvenserna under nio timmar, lämplig att sova till.

Den här  innehåller alla nio frekvenserna var för sig och bör användas med förstånd.

/Charlotta

2 comments

Jenny 5 december, 2016 - 17:25

Jättespännande det måste jag lyssna på och lära mig mer om!
Hälsningar Jenny

Charlotta 5 december, 2016 - 17:58

Gör gärna det, det är ett väldigt intressant område. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI