Home Inspiration/medvetenhet Tack och farväl 2018 – Välkommen 2019

Tack och farväl 2018 – Välkommen 2019

by Charlotta

Nu är det den tiden på året igen när det är tradition att dels summera året som har varit och dels blicka framåt mot nästa år. En tid som kan vara fylld av tacksamhet, stolthet, förväntan och inspiration men också av frustration, sorg, hopplöshet och ångest, allt beroende på vilken situation man befinner sig i och vilka tankar man umgås med för närvarande.

För mig var 2018 ett år som jag hade mycket stora förväntningar på men som istället blev ett år fyllt av sorg och besvikelser. I många avseenden har det år jag trodde skulle bli en positiv vändpunkt istället blivit ett kliv tillbaka och ytterligare en övning i smärta, tålamod och överlevnad. Den sortens perioder i livet kan kännas extra tuffa, när man tror att man lämnat svårigheterna bakom sig och gör sig redo för en ”level up” och istället upptäcker att man rasat ner flera nivåer.

Därför ser jag för egen del fram emot 2019 med försiktig hoppfullhet om ett bättre år än det jag snart lämnar bakom mig. För Sveriges och världens del ser jag fram emot vad jag tror blir ett mycket händelserikt år med både höga toppar och djupa dalar, men som på det stora hela taget leder oss i rätt riktning och mot en bättre värld. Enligt det som nu blivit tradition har jag också i år vänt mig till numerologin för att se vad 2019 är för typ av år och vad vi enligt de numerologiska teorierna kan förvänta oss av det nya året.

Numerologi är en metafysisk disciplin som ligger nära astrologin. Inom numerologin menar man att varje siffra representerar en uppsättning betydelser och egenskaper som energimässigt påverkar det eller den som förknippas med siffran. Man kan till exempel räkna ut sin egen siffra genom att lägga ihop siffrorna i sitt födelsetal eller omvandla bokstäverna i sitt namn till siffror och lägga ihop dem, tills man får ett ensiffrigt tal som då representerar hur man är som person.

2019 är ett 3-år, dvs om man lägger ihop siffrorna 2+0+1+9 så får man 12 och lägger man sedan ihop 1+2 så får man 3. Siffran 3 innebär att fokus flyttas från andra och andras behov (2-året 2018) till en själv och ens egna behov och önskemål. Siffran 3 representerar också bland annat lögner, skvaller och cynism, men också mod, ljus, glädje och kreativitet.

Siffran 3 är kommunikationens siffra, det betyder att 2019 kommer att bli ett år då fokus ligger på både att uttrycka sig själv och att lyssna på andras budskap, även att ta in sådant som man kanske inte velat eller kunnat höra och acceptera tidigare. Siffran 3 handlar också om att sålla i informationen och kritiskt gransaka den, att istället för att blint lita på andras uttalanden och slutsatser sätta sig in frågor själv för att bilda sig en egen uppfattning.

2019 är ett år som för med sig ett bättre socialt liv, mer glädje och en större upptäckarlust för vad livet har att erbjuda. Om man väger in både siffran 12 och 3 får man talsekvensen 1-2-3 vilket kan tolkas som Klara – Färdiga – Gå! och ger en indikation om att det är nu det gäller, det är nu man ska satsa och se till att hålla sig själv, sina tankar, mål och drömmar i rörelse för att få saker att hända.

Faktum är att ska man tro på numerologin så har 2019 förutsättningar att bli ett av de lyckligaste åren i våra liv, men som alltid krävs det att vi tar tag i de möjligheter som finns och driver situationen framåt och inte bara sitter med armarna i kors och väntar på att allt det bra ska hända.

2019 är ett år av optimism och kreativitet, fast just i början av året kan det kännas trögt på det området, och ett år som låter oss se oss själva i ett nytt och positivt ljus. Ett riktigt Gott Nytt År till er alla!

/Charlotta

10 comments

Annica 30 december, 2018 - 14:04

Tack för din intressanta text ❤❤❤
Det här med numerologi är intressant.
Man kan med hjälp av sitt födelsenummer också räkna ut den livsväg man har. Den jag är född till handlar bl.a. om att hitta balans. Något som jag hittills inte lyckats så bra med.Men också något jag nu är medveten om och kan jobba och tänka mer aktivt kring.
Det låter som att 2019 kan bli ett bättre år för oss alla.Det hoppas jag verkligen.De mörka bilder som många gånger målas upp kring vår värld är bara delvis sann för det ljusa i världen är så mycket större.Det är bara det att fokus många gånger läggs på det negativa. Det behövs delvis också för att väcka oss människor och få oss att förstå att vi alla kan bidra till en förändring. Att vi var och en har makt att ta kontroll över våra egna liv och hur vi väljer att tänka,agera och vilka val vi gör kring olika saker i livet.
Jag tränar på att se mitt livsglas som halvfullt istället för halvtomt.
Bristtänkande i mitt liv skapar bara mer sorg och frustration.Jag försöker se och känna tacksamhet för det jag har i mitt liv och det jag kan istället för det motsatta.
Idag har jag orkat gå en promenad vid havet.Andats frisk luft och haft ro i själen.Att jag har en hjärna som är utmattad försöker jag bara vila i med acceptans.
Jag hoppas att vi alla får gå vidare in i 2019 med förnyad kraft och ljus i våra hjärtan.
Sorg gör ont men det är för att kärleken är den största kraft vi har och är i.
Jag träffade min son i en meditation häromdagen.
Jag var så himla ledsen för jag saknar honom något enormt.Han sa till mig: Det finns inga tak här,det finns inga golv bara rymd,ljus och kärlek.
Du kommer klara det här mamma. Var bara i kärlek i det stora och det lilla.
Jag önskar dig ett Gott Nytt År Charlotta.❤
Med mindre sorg och nya steg framåt som din själ och ditt hjärta mot bra av.
Kram från
Annica

Charlotta 30 december, 2018 - 14:08

Varmt tack Annica, detsamma till dig, kram! ❤
/C

H 30 december, 2018 - 15:04

Det jag ska förändra under 2019 är att tänka mer på mig själv, men också att inte bry sig vad andra tycker och tänker i det jag gör och beslutar. Men absolut lyssnar jag också på andra människor också till vissa delar. Gott nytt år önskar jag till alla🙂

Charlotta 30 december, 2018 - 15:58

Tack detsamma H!
/C

carin 31 december, 2018 - 16:52

Jag hoppas att 2019 blir ett ljusare år för dig! Allt gott. Kram

Charlotta 31 december, 2018 - 17:11

Tack Carin, kram!
/C

Annika 1 januari, 2019 - 13:59

Jag hoppas innerligt att 2019 blir ett riktigt bra år för dig på alla plan! Dina inlägg är alltid så intressanta och tankeväckande, men det du skrev idag gjorde mig riktigt tagen. För det är ju precis som du skriver, att trots höga förväntningar och stark vilja så blir livet inte alltid som vi önskar. Men detta är något som sällan kommer fram, tycker jag. I stället är det lätt att få känslan av att om jag bara bestämmer mig för något, oavsett vad det är, så kommer det att inträffa. Jag tror förstås att vår vilja och beslutsamhet är viktiga delar i att skapa sig den framtid vi vill ha, men jag tror också att vi behöver vara ödmjuka inför att livet tar sina egna vägar ibland. Kanske rent av inställda på att det kan bli så. Tack för allt du delar med dig av, och en önskan om ett riktigt gott nytt år!

Charlotta 1 januari, 2019 - 16:48

Varmt tack Annika! ❤ Att stöta på motgångar och besvikelse hör till livets gång, och inte minst hör det absolut till processen att lyckas med det man föresätter sig. Det är högst ovanligt att man lyckas med livsprojekt och viktiga förändringar på första försöket, hur meningsfulla och rätt de än är. Däremot är det väldigt vanligt att livet bjuder på oväntade (och oönskade) händelser som lätt kan få en att ge upp och tappa modet. Livsläxan är att hur svårt motstånd man än stöter på och hur många besvikelserna än är så ska man ta det som tillfälliga hinder på vägen, hinder som kan göra att man tvingas dra ner på farten, tänka om och välja ny väg, pausa resan framåt eller kanske till och med att backa några steg och göra om. Men man ska aldrig låta dessa motgångar vara orsaken till att man ger upp eller tror att det är omöjligt. Precis som du skriver är det en klar fördel att vara inställd på att de kommer, så slipper man bli överraskad när det inträffar och är bättre rustad att hantera det.
/C

J. 10 januari, 2019 - 23:58

Jag kan bara hålla med. 2018 var ett väldigt jobbigt år! Så jobbigt att jag fick börja med antideppressiva och antagligen kommer stanna på dem ett tag..
Men! 2019 känns ljusare och jag hoppas det blir lite lättare och lite roligare än föregångaren.
Gott nytt år!

Charlotta 11 januari, 2019 - 10:44

God fortsättning på det nya året som jag hoppas blir ett mycket bättre år för dig J.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI