Home Inspiration/medvetenhet Tack och farväl till år 2016

Tack och farväl till år 2016

by Charlotta

Tiden har kommit för att göra bokslut för året som har gått. Det är dags att ta farväl av det gamla året och börja blicka framåt.

I världen har 2016 varit ett turbulent år, jag ser det som ett symtom på det skifte vi befinner oss i. Många människor är mitt i att förändra sina värderingar, sin syn på sig själva och sin omvärld, och det kan vara en mycket komplicerad och frustrerande plats att befinna sig på. När stora delar av världen finns där samtidigt är det inte konstigt att känslorna svallar heta och förvirringen är stor.

För bloggen har det varit ett bra år. Besöksantalet har nästa fördubblats sedan förra årsskiftet och sidvisningarna per vecka närmar sig 10 000. I våras fick Överlevnadsguiden sin egen YouTube-kanal och nu i slutet av året blev jag kontaktad av tidningen Land som ville göra en intervju om relationer och konflikter under julfirandet. Och inte minst ger ni bloggläsare mig ständig bekräftelse på att bloggen är viktig, att det jag skriver är till hjälp och gör skillnad för er, och det är det som betyder allra mest.

Varmt tack till alla er läsare, det är ni som gör detta möjligt. Tack till er som varit med från starten och till er som alldeles nyligen har hittat hit, tack till er som läser varje dag såväl som till er som tittar in då och då. Ni är alla lika värdefulla och jag är verkligt tacksam att ni finns här, att ni läser det jag skriver, att ni delar inläggen och att ni lämnar avtryck i kommentarsfälten. Från djupet av mitt hjärta, tack! ❤️

Vid den här tiden för fyra år sedan höll jag på att skriva slutet på ett manus till en självhjälpsbok. Boken skulle heta Överlevnadsguiden och bygga på mina egna erfarenheter och insikter som jag tillägnat mig under de svåraste perioderna i mitt liv, om hur jag överlevt och tagit mig vidare när allting känts hopplöst.

Några månader senare när jag hade fått svar från alla förlag jag skickat manuset till stod det klart att det inte skulle bli någon bok, för ingen var intresserad av att ge ut den. Självklart blev jag besviken, men jag var fast besluten att det jag hade att säga skulle förmedlas, och att formen inte var det viktiga.

Alltså letade jag efter andra vägar och bestämde mig för att starta en blogg. Där kunde jag få skriva precis vad jag ville utan att någon kunde säga att det inte var bra eller intressant nog för att ges ut. Den 13 april 2013 skrev jag bloggens första inlägg som bestod av ett avsnitt ur mitt bokmanus.

De första veckorna hade jag ingen statistikräknare så jag visste inte om någon läste. Men efter någon månad lade jag in räknare och kunde då börja följa hur många som hittade till bloggen. Först var det 10 läsare, sedan 50, 100, 250, 500. 500 människor som läste mina inlägg! Det var stort.

För fyra år sedan hade jag något att säga som jag trodde skulle kunna vara till hjälp och stöd för andra människor. Jag hade mina erfarenheter, en idé och en vilja men inget mer. I dag har jag en blogg som närmar sig 10 000 sidvisningar i veckan och som blir kontaktad av journalister för intervjuer.

Och detta har hänt under tiden som jag fortfarande varit för sjuk för att ”jobba på riktigt”. Jag har bra dagar och jag har dåliga dagar, jag coachar en del och håller en del föredrag, men utmattningen är fortfarande så begränsande att det inte finns en chans att jag skulle kunna klara av att ha en anställning där jag jobbar åtta till fem varje dag.

Jag skriver inte detta för att någon ska tycka att jag är duktig utan för att förhoppningsvis inspirera någon som känner att de sitter fast och inte har några möjligheter. Det är sällan det sker riktigt stora saker över en natt, men om man istället tillåter sig att ha en femårsplan så är möjligheterna i det närmaste oändliga.

Börjar du göra en liten grej idag och fortsätter att göra den grejen varje dag så kan ditt liv se helt annorlunda ut om fem år, oavsett om det handlar om din karriär, din hälsa, din ekonomi eller ditt sociala liv. Förväntar du dig resultat i morgon kommer du att bli besviken, men förväntar du dig resultat om fem år så har du alla möjligheter att bli framgångsrik.

Om fem år kommer du antingen att vara tacksam för att du började i dag, eller så kommer du att önska att du hade börjat idag, valet är ditt.

/Charlotta

22 comments

Anders 31 december, 2016 - 10:41

Fortsätt, steg för steg. Gott Nytt År /Anders

Charlotta 31 december, 2016 - 11:45

Tack Anders, det är planen. Gott Nytt År till dig också. 🙂
/C

Anna-Maria 31 december, 2016 - 11:07

Tack för att du skriver! Det känns hoppfullt att läsa att det går att komma framåt i livet trots begränsningarna utmattning ger.

Charlotta 31 december, 2016 - 11:46

Tack för att du läser Anna-Maria, det finns alltid hopp, det gäller bara att börja leta på andra ställen än de man är van vid.
/C

Lena - gott för själen 31 december, 2016 - 12:49

Tack själv för all inspiration, pepp och tänkvärda inlägg!

Önskar dig ett gott nytt år!

Kram Lena

Charlotta 31 december, 2016 - 12:57

Tack för att du läser Lena och Gott Nytt År till dig också, kram!
/C

helle 31 december, 2016 - 12:56

God Nytt År Charlotta! Jag är så tacksam att jag hittat hit till denna blogg då jag uppenbart är i behov av den för min egen personliga resa. Idag är första dagen på tre veckor som jag inte startat dagen med ångest och gråt och jag kan inte låta bli att tro att det är en bra start inför det nya året. Visst kommer jag att dippa flera ggr om, men just här och NU så har jag hopp inför framtiden!! Vi ses! 🙂

Charlotta 31 december, 2016 - 12:58

Se det som ett tecken på en nystart, även om det blir bakslag så vet du att du är på rätt väg. Gott Nytt År helle! 🙂
/C

Yvonne 31 december, 2016 - 13:48

Wow… jag hör till dem som läser ibland och alltid gillar det du skriver. Tack för all visdom och klokskap du delger och tack för att du berättar om din resa och situation! Jag känner igen mig. Inspiration :-). Varma gratulationer till välförtjänt framgång, hatten av för din ödmjukhet och en välgångsönskan inför 2017 kommer här!

Charlotta 31 december, 2016 - 14:09

Välkommen till kommentarsfältet Yvonne, tack för gratulationer och tack för att du läser. Jag önskar även dig välgång inför 2017. 🙂
/C

Anna 31 december, 2016 - 14:59

Tack för i år! ❤

Charlotta 31 december, 2016 - 15:06

Tack för att du läser Anna!
/C

H 31 december, 2016 - 15:22

Gott nytt år Charlotta, Jag gillar jätte mycket din blogg och jag blir hjälpt mycket. Jag är alltid in här och tittar 🙂

Charlotta 31 december, 2016 - 15:30

Tack H det gläder mig att höra, Gott Nytt År till dig också. 🙂
/C

Lindus 31 december, 2016 - 16:23

Tack för i år, för inspiration, för värme och förändring <3 jag har hängt här några år nu och har inga planer på att sluta. Gott nytt år till dig. Kram

Charlotta 31 december, 2016 - 17:29

Hej Lindus, tack själv för att du är en trogen läsare och för att du vill stanna kvar. Gott Nytt År och kram tillbaks! 🙂
/C

Ulrika 31 december, 2016 - 16:36

Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig! Jag har precis som föregående skrivare hängt med några år och din blogg har varit en del i mitt eget tillfrisknande. Ser fram emot att fortsätta läsa och ta del av dina inlägg nästa år. Kram!

Charlotta 31 december, 2016 - 17:30

Tack Ulrika, vad roligt att höra, både att jag har kunnat vara till hjälp för dig och att du mår bättre. Gott Nytt År och kram till dig också!

Lydia 2 januari, 2017 - 07:03

God fortsättning, Charlotta, och tack för din blogg och tid du lägger ner på att besvara kommentarer och vägleda oss, dina läsare! Önskar dig allt gott!

Charlotta 2 januari, 2017 - 10:16

Varmt tack Lydia, god fortsättning till dig också och tack för att du läser.
/C

Hanna 4 januari, 2017 - 12:29

Tack för 2016 och att jag fann din bloggen, som jag läser så gott som varje dag. Din Bok kommer, så känns det. Det är inkubationstiden nu. Ett härligt 2016 önskar jag dig! 🙂

Charlotta 4 januari, 2017 - 17:30

Tack själv Hanna för att du läser och ett riktigt bra 2017 önskar jag dig också. Så du tror på en bok i framtiden? Jag hoppas du har rätt, det skulle vara roligt, men vi får väl se, ni blir de första som får veta i så fall. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI