Home Inspiration/medvetenhet Tar du rygg på rätt människor?

Tar du rygg på rätt människor?

by Charlotta

Jim Rohn har sagt något i stil med att om du vill ha framgång ska du studera framgång, om du vill ha lycka ska du studera lycka, och du vill ha kärlek så ska du studera kärlek. Det betyder att oavsett vad det är du söker så har du störst chans att finna det om du gör det till en del av ditt liv i teorin innan det finns där i praktiken.

Du kommer inte att bli framgångsrik genom att spendera all din tid med människor som är besvikna på livet och ser sig själv som misslyckade. Du kommer inte att bli lycklig genom att bara lyssna på olyckliga människors beskrivning av hur de lever. Du kommer inte att finna kärlek genom att umgås med människor som hatar och sprider hat.

Det du bjuder in i ditt liv, det du studerar, det du tar till dig, det du lär dig mer om, det du är nyfiken på och det du praktiserar är det som kommer att ta allt större plats i ditt liv tills det blir en naturlig del av det. Det är ett faktum, använd det till din fördel.

Det betyder inte att du ska isolera dig i en gräddfil där du bara omger dig med lyckliga och framgångsrika människor, men det betyder att du medvetet ska välja vilken rygg du tar sikte på och vem du har som förebild. Olyckliga människor kan inte lära dig hur du ska göra för att bli lycklig, lika lite som människor utan framtidstro kan lära dig hur du känner hopp och tillit.

Varje tanke, varje handling och varje vana blir till en tråd i ditt livs väv, det liv som du ska leva och som förhoppningsvis ska ge dit allt det du vill ha, oavsett vad de sakerna och känslorna är. Precis som att det tar tid att väva ett tyg så tar det också tid att väva ett liv, men varje tråd kommer att finnas närvarande i den slutliga väven så varje tråd spelar roll.

Frågan är vilka trådar det kommer att finnas mest av i din livsväv, det bestämmer du.

/Charlotta

9 comments

Johanna 26 juli, 2016 - 21:21

Jag har hamnat i en ond spiral känner jag..jag känner mig så stressad på jobbet och det är bara ett vikariat, men det känns som jag måste fokusera på det för att få va kvar eller att hitta något annat. Så det blir mycket fokus på jobb och knappt någon ork över till annat. På pappret vill jag prioritera kärlek och relationer och hälsa före..men ständigt är det jobbet och vad jag ska göra istället för att må bra och trivas. Hitta min grej.. Hur kan man göra för att komma ur det?

Charlotta 26 juli, 2016 - 22:13

Jobbet är bara åtta timmar per vardag, resten av tiden är din att göra vad du vill med. Att du fokuserar på jobbet för att göra ditt bästa under tiden du är där står inte i motsats till att du prioriterar kärlek, relationer och hälsa resten av tiden. Problemet är förmodligen att du upplever stress och att det är det som gör dig trött. Vad på jobbet är det som stressar dig?
/C

Johanna 27 juli, 2016 - 16:36

Jag har svårt att släppa jobbet för det är så många trådar och långa processer. Sen att jag är ny både där och i rollen med ett högt tempo och högt tryck. Jag visste det innan, och tycker det är svårt att hantera. Många som sjukskrivs och mycket stressade människor så jag tycker det är svårt att få hjälp samtidigt som saker ska gå undan och stämningen kan vara rätt hetsk! Jag tar illa vid mig av det märker jag och förstår inte varför folk måste va otrevliga och oförstående inför att man har olika roller. Det är mycket som byggs på i mig som jag vill ventilera eller bearbeta och då gör jag det när jag kommit hem, tex genom att skriva eller tänka igenom. Svårt att ta allt där o då. Samtidigt tänker jag om jag ska söka annat igen, men vet inte..det tar mycket fokus och det kändes så befriande när du skrev att 8 h på vardagarna, thats it! Dit vill jag komma, men vet inte hur!

Charlotta 27 juli, 2016 - 19:07

Det kan ta tid att komma in i ett nytt jobb, så kanske ska du ge det den tiden innan du fattar några definitiva beslut. Att lämna jobbet på jobbet handlar om ett mentalt beslut, att du inte tillåter jobbtankar efter arbetstid utan skjuter undan allt sådant tills du är på jobbet igen. Detsamma gäller att ta illa vid sig, uppmärksamma dig själv på att det som sägs och händer inte handlar om dig utan om avsändaren, att du bara råkar befinna dig mitt i eldgivningen. Din uppgift är att göra ditt jobb, inte att täcka upp för andra, eller lösa gemensamma problem. Det kan låta hårt, men befinner man sig i en jobbisutation där man är underbemannade, överarbetade eller där man känner att arbetsbelastningen riskerar att köra slut på en är det jätteviktigt att inte låta sig svepas med på stresståget utan att sätta upp egna gränser för vad som är rimligt och genomförbart utan att riskera sin egen hälsa.
/C

Johanna 27 juli, 2016 - 20:37

Tack vilka bra tips! Jag ska verkligen lägga krut på det och se vad som händer! Kan ju bara bli bättre 🙂 Så mycket ledigt jag kommer ha också!
Blir ju lätt så att är jag trött ligger jag hemma och då är det lättare att fundera än om jag hittar på nåt..så kanske blir en positiv spiral. Vad vill jag fylla min tid med..känns onödigt att jobba utanför arbetstid! 😎

Charlotta 27 juli, 2016 - 20:41

Både onödigt och ohälsosamt. 😉 Att hitta på något annat är jättebra, det hjälper dig att undvika jobbtankarna också, så hitta gärna något roligt att göra på fritiden så kommer du att få hjälp på traven.
/C

Johanna 27 juli, 2016 - 21:15

🙂 🙂

Anna Persson 25 december, 2016 - 10:31

Vilken bra artikel! Viktigt att på minnas om att vi steg för steg lever livet💞💖😇✨

Charlotta 25 december, 2016 - 10:35

Tack Anna, och välkommen hit! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI