Home Inspiration/medvetenhet Tillit till tingens ordning

Tillit till tingens ordning

by Charlotta

De senaste dagarna har media svämmat över av människors uttryck för rädslor och hat. Många är besvikna över resultatet av det amerikanska presidentvalet och även djupt oroade för vad det kommer att betyda för framtiden, både för USA och för resten av världen.

Det ena skräckscenariot efter det andra målas upp och späder ytterligare på den oro som redan har piskats upp. Och medan människors osäkerhet och rädsla blir större och större, så blomstrar samtidigt tittarsiffrorna, och reklampengarna forsar in i medias kassakistor. Det är inte för inte som de vill suga på val-karamellen så länge som möjligt.

Jag har full förståelse både för rädslan och oron inför den stora förändring som nu håller på att ske, men min egen upplevelse är en helt annan. Mina tankar går i rakt motsatt riktning, jag känner mig glad, hoppfull och förväntansfull och tänker att detta var det bästa som kunde hända, både för USA och för resten av världen.

Oavsett om man anser att Donald Trump har rätt eller fel i det han säger så får hans uttalanden människor att reagera, att ifrågasätta och ta ställning till var de själva står, att tydligt ta avstånd från det de tycker är fel, och även att vilja göra bättre.

Alla stora förändringar kommer inifrån oss själva och om en man kan få en hel värld att bli uppmärksam på orättvisor och vilja visa mer empati, medmänsklighet, jämställdhet, rättvisa, och välvilja så är det en fantastisk utveckling. Att belysa det dåliga är alltid första steget i en ny riktning mot ett bättre mål.

I ett läge där en hel värld upplever frustration och oro är det viktiga att inte låta sig påverkas så att rädslan tar över, utan att behålla lugnet och tilliten till att det som sker är för det bästa. Det finns en mening med det som händer och Trump har en uppgift att fylla.

Vi är alla en del av en större helhet och vår inställning påverkar mer än oss själva, och bär alla ansvar att inte elda på oron i världen. Så länge man letar efter det som är fel kommer man alltid att hitta fel, inte förrän man börjar leta efter det som är rätt har man en chans att finna det.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI