Home Inspiration/medvetenhet Tredje, fjärde och femte dimensionen

Tredje, fjärde och femte dimensionen

by Charlotta

Den som bara befunnit sig inuti ägget tror att livet är slut när skalet går sönder. Ungefär så ser man på livet i tredje dimensionen, allting handlar om att bevara illusionen om livet som man tror det är, om den fysiska upplevelsen, om saker att äga, titlar att ha, regler att följa, auktoriteter att lyssna på, experter att tro på och att hålla sig inom ramarna för vad som är accepterat och förväntat.

Upplevelsen av separation och av att vara en egen entitet, helt åtskiljd från alla andra, är stor. Den egna personen definieras baserat på prestationer, utbildning, jobb, vem man är gift med, hur man bor, vart man åker på semester, hur duktiga barnen är i skolan osv.

Strukturen är det som skapar trygghet och livet går ut på att hålla sig inom de ramar som erbjuder just trygghet och ett liv som man känner igen från föräldrar och far- och morföräldrar. Att gå utanför strukturen, att tänka egna tankar som inte delas av alla andra och som är ovanliga och nya ses som ett hot eller till och med som en avart och sjukdom.

Rädsla är den dominerande känslan i tredje dimensionen, och att döma andra utifrån yttre attribut som ekonomisk status, hudfärg, kön, sexuell läggning, nationalitet osv är en självklarhet. Livet handlar om konkurrens och att vinna fördelar, lyckan söker man utanför sig själv, och finner man inte den ligger ansvaret för det också utanför en själv, på någon annan, vilket gör en själv till offer.

I fjärde dimensionen har en del förändrats, men det är också på många sätt ett förvirrande ställe att befinna sig på, ett mellanläge. Man är varken kvar i det gamla eller framme i det nya, eller så kanske man upplever att man både är kvar i det gamla och framme i det nya, och att det är omöjligt att få ihop det.

Medvetenheten ökar och gör att man ser gamla värderingar och övertygelser i nytt ljus, ett ljus som inte sällan avslöjar så mycket brister att man blir arg och känner sig lurad. Man börjar se sig själv som mer medveten och andlig, men har fortfarande kvar sin dömande attityd och ser ner på dem som inte kommit så långt i sin själsliga utveckling.

Jämförandet och mätandet med andra är alltså kvar, man bara mäter andra saker. Istället för att sukta efter den snyggaste jackan eller bilen så handlar det nu om att vara mest vaken, ha mest alternativ kunskap och ha läst flest andliga böcker.

Det är vanligt att man börjar predika sina nyfunna sanningar för omvärlden och intalar sig själv att man gör det för andra människors bästa, men det är också ett sätt att visa att man själv har kommit längre än dem man predikar för. ”Jag vet mer, därför upplyser jag dig som vet mindre vilket gör mig till en god människa, bättre än vad du är.” I den här dimensionen ser vi för närvarande många engagerade miljöaktivister, veganer, minimalister och andliga sökare.

När man når den femte dimensionen lämnar man det mesta av förvirringen bakom sig, det är inte längre nödvändigt att försöka så mycket eller predika så högt eftersom tingens ordning faller sig naturlig och man inser att alla har sin egen livsväg att följa och höjer sin frekvens i sin egen takt.

Man inte bara vet att vi alla hänger ihop energimässigt, att vi alla är ett, utan man känner det instinktivt och upplever det i vardagen. Man förstår att det som gör störst skillnad både för en själv och för världen är inte att försöka ändra på världen utan att läka sig själv. Insikten att det inte finns några ofrivilliga offer utan bara villiga deltagare förändrar för alltid synen på både livet och döden.

Förståelse, ödmjukhet, kärlek och omtanke blir naturliga verktyg för att åstadkomma störst förändring både i det lilla och i det stora. Rollen som offer är för evigt bortsopad när man accepterar att man skapar sin egen verklighet, att det inte är vad som händer som bestämmer om livet blir bra utan hur man reagerar på det som händer och vad man gör med den upplevelsen, och att det inte finns varken något inneboende gott eller ont utan bara olika aspekter av samma upplevelser.

Behovet att jämföra och döma har försvunnit och ersatts av ett starkt behov av att mycket medvetet välja vad och vem man vill lägga sin tid och sin energi på. Inte för att någon eller något är bättre än någon eller något annat, utan för att man vet att det man odlar växer, och att varje stund lägger grunden för den egna morgondagen.

Det är inte längre relevant att söka sanningen, styrkan eller kraften någon annanstans eller i någon annan person eftersom man vet att det enda stället de finns på är i de egna inre djupen. Makten att skapa finns inom oss och lycka är ett insiderjobb.

Känner du igen dig själv eller människor i din omgivning i beskrivningarna? Som jag nämnde i första inlägget om dimensioner är det numera vanligt att befinna sig delvis i en dimension och delvis i en annan. I tredje dimensionen var tillvaron statisk under lång tid och alla befann sig i den dimensionen helt och hållet, men det har förändrats nu.

När man väl har påbörjat sin frekvenshöjning stannar man inte på vägen utan fortsätter röra sig framåt och uppåt tills man når sin slutdestination som är den tionde dimensionen, eller möjligen den tolfte, därom råder det lite delade meningar.

/Charlotta

 

34 comments

Annica 28 januari, 2018 - 12:23

Vilka intressanta texter.❤❤❤
Tror att det svåraste är att just befinna sig mellan två dimensioner.
Att slitas däremellan.Ha fått insikter om en ny dimension, vilja vara där mer men däremellan ryckas tillbaka till det gamla.
Min gamla mormor och jag pratade ibland om livet efter döden.Vad kommer att hända?
Kommer vi att ses igen?
Jag kände mig så övertygad om att själen fortsätter vidare. Ville så gärna att min mormor skulle känna samma sak.
För jag tror hon till en början kände rädsla.
Hon hade en sån rädsla att lämna men med tiden blev hon lugnare och lugnare.
Det var som att hon fick insikter om att livet inte skulle ta slut.Att döden bara var ett steg in i en annan tillvaro.
Jag minns så väl dagen då sockerskålen av sig själv flög ur kökshyllan .Visste instinktivt att det var mormor som puttat ut den.
Känner närvaron av henne speciellt i mörka, tunga stunder och vet att hon finns där.Närvarande med sitt lugn och all den kärlek hon hade och gav till oss barnbarn.
När man kommer till insikt om en annan tillvaro vill man så gärna dela med sig.
Jag blir så glad när jag möter människor som delar samma tankar.
Men förstår också att vi har kommit olika långt och att det är precis som det ska.
Man önskar bara att så många som möjligt skulle kunna få känna samma sak.
Så mycket rädsla och oro som skulle kunna försvinna.Så mycket olycka som skulle försvinna om vi inte behövde fastna i behoven av att jämföra, tävla och konkurrera med andra människor.Förståelse för att vi alla är på väg i en andlig utveckling.Bara på olika ställen.Inte bättre eller sämre.Bara på väg.
Det är fantastiskt att tänka och förstå att vi människor och jorden är på väg mot något nytt och mycket större än vi kanske kan föreställa oss.
Det gör att jag kan känna mig lycklig inuti och glad trots att jag fortfarande lever med en trasig kropp och en utmattad hjärna.
Finns så mycket att känna tacksamhet för i livet trots att det kan vara svårt och tungt att leva mellan varven.
❤❤❤.
Allt gott.
Kram från
Annica

Charlotta 28 januari, 2018 - 13:30

Tack för dina fina minnen med din mormor. ❤️ Det sägs att när man dör, speciellt när det är gamla människor som dör långsamt, så släpper själen ofta taget lite i taget, gör en utflykt men kommer tillbaka till kroppen några gånger innan den lämnar helt. Under de utflykterna får man kontakt med sina guider, skyddsänglar och döda anhöriga som hjälper en att förstå att övergången inte är farlig och att de finns där och tar emot en. Det hjälper personen att slappna av och finna lugn innan själva dödsögonblicket.
/C

Liv Lejondotter 1 november, 2019 - 12:58

Tack för din fina text 💜
Med varma hälsningar 🌞

Anna 28 januari, 2018 - 15:22

❤️

Charlotta 28 januari, 2018 - 15:30

❤️ 🙂
/C

H 28 januari, 2018 - 22:11

När jag läser den femte dimensionen tänker jag: vilken otroligt skön känsla att leva så, hela jag slappnade av 🙂

Charlotta 28 januari, 2018 - 22:26

Det ÄR skönt, och du kommer dit. 🙂
/C

Hanna 29 januari, 2018 - 07:42

Äntligen! Hanna 🙂

Charlotta 29 januari, 2018 - 10:19

😀
/C

A 29 januari, 2018 - 09:10

Jag har levt i den 3:e dimensionen och mer eller mindre ”predikat” 😉 min nyfunna medvetenhet, för andra. Numera har jag inget behov av det alls, jag tror att jag befinner mig i gränslandet mellan den fjärde och femte dimensionen alltså jag har svaren inom mig själv vilket i sin tur skapar en inre trygghet för den person som är jag. Kan se på många människor med ett leende hur de kämpar förgäves utan den här vetskapen. Finns en viss person i min närhet som jag lånat ut pengar till av ren välvilja, nu när jag vill ha tillbaka dem så gör hon sig till ett offer och svarar varken i telefon, sms eller mejl. Är det inte genomskinligt att hon känner dåligt samvete och skuld, som hon kommer att få leva med resten av sitt liv? Jag bryr mig inte om pengarna, utan mer beteendet som sådant hon uppvisar. Jag har varit väldigt arg på henne, men nu har jag släppt det tänker att det är hon som lider mest av sitt eget beteende. Har avslutat kontakten helt med den sortens människor som tror att såna här saker ska lösas enbart på deras villkor.

Charlotta 29 januari, 2018 - 10:20

Grattis till din utveckling A!
/C

Ulf Olsson 29 januari, 2018 - 22:19

Det här med dimensioner är ett nytt begrepp för mig.
Intressant och tankeväckande läsning.
Vilken dimension jag befinner mig i nuläget är oklart.
Men den tredje dimensionen har jag lämnat bakom mig.
Vill gärna tro att jag befinner mig i den femte.
Är kanske inte där riktigt än.
Men strävan att nå dit och ännu längre finns

Charlotta 29 januari, 2018 - 22:41

Det är egentligen inte viktigt att veta exakt var man befinner sig, i vilken eller vilka dimensioner, kunskapen är mer tänkt som ett hjälpmedel för att förstå sig själv och inte minst sig själv i relation till andra. Genom att vara medveten om de olika dimensionerna som vi befinner oss i och som många för närvarande förflyttar sig igenom, kan man lättare undvika konflikter och besvikelser eftersom det är lättare att ha förståelse för olikheterna.
/C

Ulf Olsson 30 januari, 2018 - 21:05

Tack för svaret.
Just begreppet dimensioner förvirrade mig lite.
Som att det fanns olika plan eller nivåer.
Kanske medvetande nivå är ett begrepp som är lättare att förstå?
Funderar mycket. Och är vad en del kallar en sökare (drömmare).
Fick frågan när jag var ung vad jag ville bli när jag blir stor.
Svaret blev det vet jag inte.
Tja nu när jag närmar mig pensions åldern.
Kan jag bara konstatera att jag inte blivit så mycket klokare på den punkten .
UFFE

Ulf Olsson 30 januari, 2018 - 22:47

Charlotta Du kan radera mitt senaste inlägg.
Då halva inlägget saknar relevans till ämnet.
MVH: UFFE

Charlotta 31 januari, 2018 - 10:02

Det finns ingen anledning att radera Uffe, kommentarer behöver inte relatera till inlägget utan får handla om precis vad som helst. Din tankar är säkert relevanta för många, tack för att du delar med dig av dem. 🙂
/C

Ulf Olsson 31 januari, 2018 - 18:43

Det var roligt att höra!!!
Då kanske jag kan berätta vad som jag har gått och tänkt på lite grann i dag.
En fundering som tagit upp en del av min tid i dag och gör mig lite arg.
Har en kvinnlig arbetskollega världen goaste människa.
Hon fyller år i dag Men hon förväntar sig inte att den hon är gift med kommer i håg det och uppmärksammar det. Han verkar enligt vad jag fått ta del av en självupptagen (och lat) person.
Det är hon som får fatta alla beslut och sköta det mesta i hemmet
Jobbet vi har är tidvis tungt och slitsamt men hon sköter jobbet klanderfritt.
Hon har min respekt. Samtidigt som jag tycker lite synd om henne.
(syns i bland att hon ser lite sliten ut)
Jo det som gör mig irriterad är att snubben verkar ha skygglappar och bara ser saker ur ett perspektiv.
Och inte verka uppskatta henne på det sätt hon förtjänar .
Det har ockuperat en del av mina tankar i dag.
Så vilken dimension jag befinner mig i ? Någonstans mellan tre och fem kanske

Charlotta 31 januari, 2018 - 19:14

Jag kan tyvärr inte avgöra vilken dimension du befinner dig i utifrån dina tankar om kollegans hemsituation, däremot kan jag konstatera att du verkar vara betydligt mer uppmärksam och medveten än hennes make.
/C

Vad betyder "Vakna!" - Lena Holfve 7 april, 2018 - 21:36

[…] Jag tycker mig ha sett att ”vakna!” betyder att man ska ”se” alla problem det är med utlänningar. I resten av världen står nog uttrycket för ett spirituellt uppvaknande. Min begåvade redaktör Charlotta Rexmark har skrivit om den tredje, fjärde och femte dimensionen. […]

Ann-Sofi 16 mars, 2019 - 09:22

Vilken fin och fantastisk läsning! Som vanligt! Jag söker mig ofta hit för att läsa när jag tycker att jag famlar.
Den här gången sökte jag på yttre och inre motivation och fick upp det här inlägget. Känner så väl igen mig – i den tredje dimensionen vilket gör mig smått bedrövad . Upplever ändå att jag trevar mot den fjärde för jag känner mig inte nöjd längre med hur jag lever. Jag har fina relationer och ett hyfsat roligt jobb – så det är ju inte det det handlar om, att bryta upp från allting. Handlar antagligen mer om mitt tankesätt och hur sjuttsingen jag ska komma vidare!
Tack igen för allt du skriver!

Charlotta 16 mars, 2019 - 09:47

Tack Ann-Sofi, roligt att du blir inspirerad av det jag skriver. Frekvenshöjning handlar om att bli medveten och att kontinuerligt göra nya val i sin vardag, val som leder till små positiva förändringar dels i hur livet gestaltar sig men framför allt i hur du upplever livet. I stort sett allting jag skriver här på bloggen är frekvenshöjande, lite grand bara genom att läsa det och bli medveten om det men ännu mer om man implementerar det i sin vardag. Ett bra sätt är att börja lyssna mer till din inre röst, den rösten vet och kommer att leda dig mot det som är äkta, det du brinner för, som gör dig lycklig och får dig att känna kärlek, och det leder automatiskt till frekvenshöjning.
/C

Ann-Sofi 16 mars, 2019 - 13:32

Tack för ditt svar.
Skönt att få läsa vad jag praktiskt kan göra i vardagen och som jag faktiskt redan har börjat göra. Det glädjer mig mycket att jag upptäckte det genom ditt svar. Jag gör ju faktiskt dagligen medvetna val men har nog trott att jag ska göra STORA saker (och vad det nu kan vara) för att komma framåt.
Jag jobbar mycket med mig själv så jag inte ska ”ta in” andra människor och ”bli som dom”. Det tar för stor del av min energi. Ska söka vidare på din blogg!

Alvkvinna 3 november, 2019 - 11:41

Baschakra alla gamla problem för att gå vidare och äta vegetariskt, inget kaffe och gluten, för mycket socker som blockerar detta andliga kanalen till de olika dimensioner, men en bulle får man smaka ibland för att vara i balans har jag fått veta av C.G Och så mycket information! Solarprexus ligger närmast ditt hjärta och inre! Spännande! Så många nya tankar jag får, måste fundera vidare nu!

Alvkvinna 3 november, 2019 - 12:16

Och meditera kan hjälpa!

Charlotta 3 november, 2019 - 14:15

Välkommen hit Alvkvinna, tack för dina tankar.
/C

Lisbeth 3 november, 2019 - 16:13

l vår tid så är begreppet fri konkurrens ett ideal som ofta kommer i förgrunden. Personligen har jag väldigt svårt för detta!
Varför skall någon annan behöva förlora för att jag skall vinna?
Jag upplever det som onödigt krävande! Kanske en orsak till att jag aldrig funnit något nöje i konkurrenssport!
För mig så ger det mycket mer, att göra något positivt, som man själv blir nöjd med eller som kan göra nytta för oss alla.
En gång pratade jag med en sportintresserad vän om detta.
Hon såg till skillnad mot mig inte lika allvarligt på saken.
Om någon förlorar, så är det bara att öva lite mer, så kanske det går bättre nästa gång!
Hon gav mig en ny tanke en förklaring som kändes befriande.
Trots det är jag forfarande ointresserad av de flesta sporter för egen del.
Saken jag vill komma till är:
Om saker, som har med annat än lek och nöjen att göra, konkurrensutsätts så är jag inte lika säker på att,
människor och natur bara skakar av sig och övar lite till.
Tex: Miljöförstöring i spåren på jakten efter vinster! Och den fattigdom som följer!
Jag tror också att konkurrens kan i värsta fall locka människor till ännu mera fusk och korrumption.
Visst är själen odödlig, men jag tycker ändå att det är sorgligt när människor djur och natur skövlas förgiftas lider och dör,
även om det bara är i sin fysiska form. Jag har svårt för att lättvint acceptera detta!
Det skulle vara roligt om du Charlotta kunde spinna vidare på denna tanke?!

Charlotta 3 november, 2019 - 16:36

Så länge vi befinner oss i en dualistisk 3D-verklighet spelar det liten roll huruvida samhällsstrukturen bygger på kapitalism eller planekonomi, båda kommer att leda till kaos och missförhållanden. Även i samhällen som befinner sig någonstans i mitten på skalan kommer med tiden fiffel, korruption och misär att etableras. Vårt individuella och gemensamma välmående är inte beroende av samhällsskicket utan av medvetandegraden. Med ett högre utvecklat medvetande kommer vilken samhällsstruktur som helst att kunna användas för att skapa en harmonisk levnadsmiljö för både människor, djur, natur och planet och på motsvarande sätt är detta omöjligt att uppnå oavsett samhällsstruktur när kollektivet har ett lågt utvecklat medvetande. Vi behöver alltså komma upp i 5D för att uppnå en verklig positiv förändring.

Alla som inkarnerar är väl medvetna om förutsättningarna, även djur och växter, den som inte är villig att ta på sig uppgiften att hjälpa till att föra mänskligheten framåt mot uppstigningen behöver inte inkarnera under mer påfrestande perioder eller omständigheter. Det finns alltså inga offer utan bara villiga medspelare, en sanning som själen inte har några problem med men som egot har mycket svårt att acceptera.
/C

Lisbeth 3 november, 2019 - 18:14

Jag tackar för ditt svar!
Själv vet jag inte helt sökert vilken dimension jag befinner mig i. Jag tror att jag flyter fram och tillbaka mellan många dimensioner
och jag kan känna mig närvarande lite överallt.
Jag tycker att du är en sällsynt intressant samtalspartner som har mycket god förmåga att sortera och tankar och intryck.
Själv har jag samlat en hel del kunskaper under mitt liv men klarar inte alltid att använda detta till något användbart.
Det jag känner är att ditt sätt att förklara når verkligen når ut.
Jag hoppas att mina frågor även kanske kan hjälpa någon annan än mig själv.

Charlotta 3 november, 2019 - 19:07

Tack, det gläder mig att höra att jag lyckas göra svaren begripliga. Speciellt när det gäller det esoteriska området är det väldigt lätt att det blir flummigt och otydligt eftersom området är såpass okänt och jag lägger mig verkligen vinn om att undvika den fällan. Det där med vilken dimension man befinner sig i är svårt, hela dimensionsbegreppet är oerhört komplext att försöka förstå från där vi befinner oss. Jag hade en uppfattning när jag skrev detta inlägget men sedan dess har jag fått anledning att revidera den flera gånger och den uppfattning jag har för närvarande är att det finns ett fåtal människor som redan är uppe i femte dimensionen men alla vi andra (och planeten) är fortfarande kvar i olika nivåer av tredje. Det besked jag har fått är att jag själv befinner mig i den övre delen av tredje dimensionen. Fjärde dimensionen är, som jag förstår det, bara en transportsträcka på väg till femte och inte en nivå där vi kommer att uppehålla oss. Jag är övertygad om att många har glädje av dina frågor och de svar som de inspirerar till.🙂
/C

Lisbeth 4 november, 2019 - 20:32

Hej fick tips om en värdefull blogg av en god vän. Jag förmedlar den för den handlar om energiarbete.
https://lorispagna.com/blog/

Jon Röding 1 augusti, 2020 - 19:28

Tack! Du sätter ord på min väg!

Charlotta 1 augusti, 2020 - 19:40

Vad roligt att höra Jon, välkommen hit! 🙂
/C

Maja 30 november, 2020 - 01:00

Shit. Jag är 16 år och har senaste tiden varit på ett konstigt ställe i mina tankar. Har aldrig hört någon prata om olika dimensioner i psykiskt syfte vilket gjorde denna text mycket intressant för mig. Jag grubblar ofta på sådana här saker, hur människors hjärnor fungerar, varför folk beter sig som de gör, varför min hjärna fungerar som den gör och vad vi människor egentligen är skapade för, vad det är meningen att vi ska göra med våra liv.

Det känns som att få vet om dessa ”delar” av olika tänkesätt, som du sade. De flesta går bara runt helt ovetande, speciellt i min ålder. Jag tror jag ligger lite före alla andra, att det är få i min ålder som tänker på det sättet som jag gör. Det kan göra så att jag känner mig lite konstig och annorlunda, men jag vet att mina vänner så småning om kommer utveckla deras tankesätt.

Jag tror att jag nu är mellan dimension 4 och 5 kanske. Det har nog förvirrat min hjärna men efter denna text förstår jag mig själv lite bättre. Life is a progress!

Tack så jättemycket för att du delar med dig av din kunskap! Vi läsare uppskattar det mycket.

Charlotta 30 november, 2020 - 09:31

Välkommen hit Maja! Det gläder mig att du hittade hit för det kan vara ett väldigt ensamt och förvirrande ställe att befinna sig på känslomässigt och mentalt där du är, men du är inte ensam, långt ifrån! Och precis som du säger så kommer dina vänner, och världen, att komma ikapp dig. Jag är inte så aktiv här på bloggen längre men du är hjärtligt välkommen över på YT-kanalen där jag pratar mycket mer om detta och vad som händer i vår värld nu, jag tror du skulle gilla det. http://www.youtube.com/c/ÖverlevnadsguidenCharlottaRexmark
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI