Home Inspiration/medvetenhet Våga be om det du vill ha!

Våga be om det du vill ha!

by Charlotta

Det finns två extremt effektiva sätt att aldrig få det du vill ha, det ena är att utgå från att det är omöjligt och därför inte göra någon som helst ansträngningar för att uppnå det, och det andra är att inte berätta för någon om det utan hålla din önskan hemlig.

Och ändå är det precis just det som många människor gör med sina viktigaste drömmar och önskningar, de intalar sig att det är omöjligt och håller det för sig själva under förespeglingen att de då slipper bli besvikna när det inte går, och slipper skämmas inför andra när de misslyckas att nå sitt mål.

På ett sätt har de så klart rätt, försöker man inte så kan man inte misslyckas, och berättar man inte för någon om vad man egentligen vill så vet ingen heller att man har ouppfyllda drömmar som man inte tar tag i. Problemet är bara att de samtidigt utraderar alla chanser att komma dit de vill, och därmed blir metoden en självuppfyllande profetia.

Tankefelet ligger i att de utgår från att de som individer bara är det de ser, att världen bara är det de ser, och att det faktum att de inte ser något per definition innebär att det inte existerar. I själva verket är vi alla väldigt mycket mer än det vi ser, precis som världen och livet är väldigt mycket mer än det vi ser. Mycket talar för att det vi faktiskt ser är det lilla jämfört med hela bilden.

Attraktionslagen är en av de saker vi inte ser men som alltid påverkar oss. För att attraktionslagen ska kunna föra till dig det du önskar behöver du skapa en så stor magnetisk dragningskraft som möjligt, och det gör du genom att plantera din intention på många olika ställen och fortsätta att ge den näring. Desto fler ställen din intention finns på, desto större magnetism utstrålar den och desto snabbare kommer reaktionen från attraktionslagen.

Ett sätt att göra detta rent praktiskt är att prata med människor om det du vill uppnå. Även om du inte vet hur genomförandet ska gå till så sprider du dina intentioner som magneter genom att berätta för andra om vad du vill och vad du planerar för. Genom att involvera fler i din kreativa process förstärker du inte bara attraktionslagens kraft utan du ökar också chanserna för att någon rent praktiskt ska erbjuda dig hjälp och råd.

Men detta förutsätter så klart att du inte redan från början har bestämt dig för att det är omöjligt. I nio fall av tio drar människor slutsatsen att det är omöjligt baserat på samma två kriterier, och ingen av dem handlar om att det faktiskt är omöjligt på riktigt.

Det ena kriteriet är bristande självförtroende, andra skulle säkert kunna klara det men inte jag, och det andra är bristande kunskaper, jag vet inte hur det ska gå till och därför går det inte. Det krävs inte speciellt mycket för att ändra på något av dessa, men det som definitivt krävs är att man vågar kliva utanför sin trygghetszon.

Och det gör man genom att våga säga: ”Jag vet inte om jag klarar det men jag tänker i alla fall inte ge upp innan jag vet med säkerhet att det inte går.” och ”Jag vet inte hur det ska gå till, men någon vet och jag kan hitta den informationen och lära mig.” Egentligen vore det så klart ännu bättre att redan från början säga: ”Jag vet att jag klarar det!”, men för de flesta är det steget för långt att ta i ett kliv, och då är är de två tidigare meningarna en god början för att komma igång.

För att få det du verkligen vill ha behöver du inte ha lösningen klar från början, det du behöver är att:

  • Veta vad du vill.
  • Tro att det är möjligt.
  • Våga be Universum om det.
  • Plantera din intention på så många ställen som möjligt.
  • Börja ta steg som för dig i rätt riktning.

/Charlotta

22 comments

Annica 22 mars, 2018 - 17:02

Trots livet just nu och en bottenlös sorg och förtvivlan ska jag vidare på min livsresa.
Att kärlek till en människa kan göra så ont och vara så vacker och stark på en och samma gång.
Att vi kan beröras så av människor vi möter i livet, våra barn, föräldrar, vänner, bekanta, nära och kära.
Att människor betyder så mycket och kan göra en sån skillnad för varandra.
Jag försöker tänka på vad jag ska lära mig av mina upplevelser nu.
Trots att det är lidandet som dominerar mina tankar i stunden.
Sorg och en enorm saknad.
Jag vet vad jag vill.
Jag ska skriva en bok om min sons liv.
För att hedra honom och hans liv.
För att kanske göra någon skillnad för någon annan med min text.
Jag tror att det är möjligt.
Känner mig modigare än aldrig någonsin förr.
Jag vet att universum lyssnar.På något sätt kommer jag att lyckas. Känner min superkraft i allt det sköra.
Jag berättar om mina tankar här.
Allt gott.
❤❤❤
Kram från
Annica

Charlotta 22 mars, 2018 - 18:37

Det finns inga ord där du befinner dig nu men ändå finner du orden och drar upp planer för att sätta dem på pränt till hjälp för andra, det är starkt och modigt. Du är stark och modig Annica! Du kan säkert hjälpa andra med dina erfarenheter. Kram! ❤
/C

Lisbeth 25 mars, 2018 - 14:27

Hej! Jag har i mitt liv erfarit att de planer som jag har hållit för mig själv är de enda som verkligen har manifesterat sig i mitt liv.
Allt som jag har berättat om har istället blivit motarbetat på många olika sätt.
Detta talar ju helt emot, att det skulle vara bra att plantera mina intensioner på många olika ställen.
Kan du förklara för mig varför det fungera annorlunda för mig?

Charlotta 25 mars, 2018 - 14:51

Förmodligen beror det på att de du har berättat för har varit så negativa till dina idéer att de inte bidragit med attraktionskraft utan tvärtom utgått från att du skulle misslyckas och kanske inte ens ville att du skulle lyckas. Istället för att få hjälp med attrahera det du vill så har du påverkats negativt av att bli motarbetad och kanske börjat tvivla själv, eller i alla fall blivit tveksam om det var ett bra beslut eller om det ens var möjligt och därför inte vågat satsa fullt ut. Vill man vara säker på att få hjälp med sina idéer ska man välja att berätta för personen som man vet är stöttande, naturligt hjälpsamma och som vill ens bästa, såvida man inte är en person som blir motiverad av att andra önskar att man ska misslyckas, för då kan motarbetandet vara en bra drivkraft. För attraktionslagens skulle spelar andras motarbetande ingen roll, man kan inte attrahera något åt någon annan, varken bra eller dåligt.
/C

Lisbeth 25 mars, 2018 - 16:38

Kan det verkligen vara möjligt att jag har varit omgiven av så negativa människor?
Jag upplever att det undantagslöst har har reduserat mina manifestationer oavsett vem jag har berättat mina planer för.
Någon av mina medmänniskor borde ju vilja mig väl!

Charlotta 25 mars, 2018 - 18:29

Jag vet ju så klart inte hur de du har berättat för har reagerat men eftersom du själv beskriver att du har blivit motarbetad så utgår jag från att du inte fått så mycket manifesteringshjälp från dem. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att ingen kan manifestera åt dig, de kan bara förstärka det du själv manifesterar genom att bli en förlängning av dina energier. Om din uppfattning är att de du berättat för har varit välvilligt inställda och hjälpsamma så gott de har kunnat och du ändå känt dig motarbetad så skulle jag börja fundera över vilka eventuella begränsande blockeringar du själv bär på och om det kan vara de som har hindrat dig från att lyckas.
/C

Lisbeth 25 mars, 2018 - 18:34

Kan du ge några exempel på begränsande blockeringa?

Charlotta 25 mars, 2018 - 20:16

Det skulle kunna vara att du tycker att du inte förtjänar framgång, att på vissa områden kan du inte lyckas eftersom du inte behärskar området, att någon tidigare i livet intalat dig att du inte klarar vissa saker, att vissa saker är svåra att lyckas med, att om ingen annan du känner har gjort det tidigare så är sannolikheten liten att just du kommer att lyckas, osv. Man kan kalla det falska sanningar, något som man själv eller någon annan har infört i ens begreppsvärld som om det vore en sanning att rätta efter sig efter trots att det egentligen inte alls är sant och helt saknar betydelse.
/C

Lisbeth 25 mars, 2018 - 17:07

Själv har jag funderat på om det möjligen kan distrahera och splittra mina energier och fokus om jag delar mina planer med andra?!
Kan det ligga något i detta? Blir mina tankar på något sätt utspädda av andras tankar, så att bara deras tankar manifesteras?

Charlotta 25 mars, 2018 - 18:35

Det beror på vad du menar med att dina tankar blir utspädda av andras, om du menar att du blir påverkad av vad andra tycker och tänker så är det absolut en möjlighet. Om du berättar om dina planer för någon som tycker du ska göra något annat istället och talar om det så är det fullt möjligt att den åsikten gör dig osäker på ditt val och därmed minskar dina möjligheter att manifestera det du hade tänkt från början. Om du är splittrad i vad du vill är chansen liten att medvetet lyckas manifestera något.
/C

Lisbeth 25 mars, 2018 - 18:49

Det ligger nog något i att jag blir osäker. Jag är i grunden uppfostrad ganska auktoritärt.
Jag har ofta fått höra att jag är omogen oerfaren osv.
Jag har alltid sökt mycket efter kunnskap och förståelse av samband.
Dvs. jag tänker noga igenom mina möjligheter innan jag tar nästa steg.
Det har nästan alltid varit jag som har mest praktik och förkunskaper innan jag tar en utbildning eller ett nytt jobb.

Charlotta 25 mars, 2018 - 20:19

I det du berättar nu skulle jag kunna tänka mig att där finns en eller flera falska sanningar dvs begränsningar som gör att du innerst inne inte riktigt tror att du har vad som krävs för att lyckas med saker, även om du medvetet väljer att göra något och tänker att du kan.
/C

Lisbeth 25 mars, 2018 - 19:19

Om det är något som jag önskar uppnå speciellt om marginalrna för att lyckas är små så har jag använt ( Silva Mind metoden )
för att manifestera.
Metoden går ut på att med sin blick riktad ca 20 grader uppåt med slutna ögon,
visualiserar de bakomliggande orsakerna ( blicken till höger )
Sedan visualiserar man nuvarande situation ( blicken rakt fram )
Och slutligen visualiserar man önskat resultat ( blicken till vänster )
Obs! Blicken hela tiden ca 20 grader uppåt
Sedan släpper man tanken helt och litar på att de goda krafterna verkar fullt ut.
På samma sätt som en innerlig bön ger trygghet och övertygelse på samma sätt känner man sig trygg i att allt skall ordna sig.
Skulle man komma på sig med att tvivla så är det bara att rikta blicken på resultatet , och sedan överlåta allt till de goda krafterna igen.

Charlotta 25 mars, 2018 - 20:20

Intressant, den metoden är jag inte bekant med. Brukar den ge bra resultat?
/C

Lisbeth 25 mars, 2018 - 23:05
Lisbeth 26 mars, 2018 - 08:52

Ja jag har upplevt att det ger bra resultat. Ibland omedelbart men oftast efter att tiden har bearbetat manifestationen in i framtiden.

Charlotta 26 mars, 2018 - 09:04

Vad bra, då är det kanske den metoden du ska använda för att lyckas med dina planer.
/C

Lisbeth 25 mars, 2018 - 23:01
Lisbeth 25 mars, 2018 - 23:23
Charlotta 26 mars, 2018 - 08:48

Har du fått bra resultat med metoden Lisbeth?
/C

Lisbeth 26 mars, 2018 - 09:17

Jag har fått bra resultat!
Det verkar fungera om man är noga med att visualisera tillräkligt detaljrikt tydligt och så levande man kan och med fullt fokus
och övertygelse. Sedan skall man släppa tanken i full förtröstan. Var beredd på att processen kan ta tid.
Det tar tid att komma dit. Man måste ha tålamod dvs mod att tåla att det kan ta tid att manifestera sig.
Allting börjar med det första lilla steget och växer efter vart som nya möjligheter skapas.
Övning ger som bekant färdighet.
Tex: hjälpte metoden mig att finna den bostad jag har råd med och som jag trivs i.
Radhuset som jag nu bor i stämmer väl överens med mina visualiseringar.
Ytterligare sätt att använda metoden i vardagen är att visualisera tex att parkeringsplatsen är ledig när man behöver platsen.

Charlotta 26 mars, 2018 - 10:32

Har du redan hittat en metod som fungerar så bra för dig som denna tydligen gör tycker jag att du ska fortsätta med den, det finns ingen anledning att byta ut ett vinnande koncept. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI