Home Inspiration/medvetenhet Våga sätt ord på dina drömmar

Våga sätt ord på dina drömmar

by Charlotta

Jag vet att du har dem, men kanske har du själv förträngt dem. Kanske har du en gång för längesedan stoppat undan dem så väl, gömt dem så långt ner i ditt hjärtas skrymslen att du inte längre minns att de finns där. Men jag vet att de finns där för alla har dem i någon form.

Kanske gömde du undan dem för att skydda dig själv, kanske intalade du dig att de var orimliga eller fåniga, eller kanske tryckte du undan dem för att du trodde att du inte var värd att få underhålla dina drömmar, och inte värd att kanske få dem uppfyllda.

Det är inget fel med att gömma undan sina drömmar om de inte är aktuella längre, men om de fortfarande är dina drömmar så förtjänar de att få komma fram i ljuset, och du förtjänar att få ha dina drömmar levande.

Undanstoppade gör de ingen nytta. Inga undangömda drömmar går i uppfyllelse, för att de ska ha en chans att förverkligas måste de vara levande och aktiva, de behöver kläs i ord och vara närvarande i ditt liv och i dina tankar.

Om dina drömmar fortfarande är dina drömmar så är det bästa du kan göra att sätta ord på dem, att konkretisera exakt vad de står för och beskriva dem i detalj, både för dig själv och för andra.

Berätta om vilka drömmar som brinner i bröstet och vad du fantiserar om när ingen ser. Även om det känns fånigt eller pinsamt eller långsökt, så sätt ord på drömmarna och låt dem få en plats i ditt liv.

Att våga erkänna dem, beskriva dem och stå för dem är första steget mot att börja närma sig dem, första steget mot att börja tro på att det är möjligt, att jobba för att det ska hända och så småningom kanske få uppleva dem. Hanna gör det på ett så modigt sätt i det här inlägget, säkert var det med skräckblandad förtjusning som hon skrev de raderna.

Och jag tror att just det faktum att hon har släppt ut sina drömmar i ljuset, att hon låter dem få andas och att hon står upp för dem, gör att hon tog ett stort steg närmre att faktiskt uppnå dem.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI