Home Inspiration/medvetenhet Vår fysiska livstid

Vår fysiska livstid

by Charlotta

Vi lever här och nu och det här livet är inte en slump, det är på intet sätt oviktigt och det är definitivt inte något som vi ska ta för givet eller förslösa. Vårt fysiska liv är där allting händer men det representerar inte hela vårt jag, och även om fokus inte ska ligga på den större aspekten av dem vi är så är det något man gör klokt i att vara medveten om och inte minst använda sig av.

För medan vi i allmänhet känner den fysiska aspekten av oss själva väldigt väl så är vi samtidigt ofta helt omedvetna om vilka vi är i det större perspektivet. Den själsliga och andliga delen av oss är inte bara något som generellt värderas förvånande lågt utan till och med något som i många fall förnekas och rent av förlöjligas. Kanske på grund av okunskap men kanske också på grund av rädsla, rädsla för att inte längre veta vem man är och vad man har kapacitet till.

Våra kroppar är alldeles färska för det här livet, men våra själar har gjort livsresan många, många gånger tidigare. Varje gång under lite annorlunda förhållanden, ibland som man, ibland som kvinna, ibland med ett långt liv och ibland väldigt kort, ibland som en relativt lugn upplevelse och ibland under dramatiska och kanske tragiska omständigheter. Men varje gång med avsikt att samla på sig mer kunskap och kunna förstå och utvecklas ytterligare.

Allt det som vi i detta livet tycker illa om eller kanske till och med hatar har vi redan varit en del av, allt det som vi är rädda för har vi redan upplevt, allt det som vi förundras över har vi redan kunskap om och allt det vi längtar efter känner vi redan på djupet. Vårt fysiska jag är storslaget och fantastiskt men vårt själsliga, eviga jag är oändligt mycket större och mer.

Även om vi inte alltid känner av den själsliga delen av oss själva så finns den alltid där och den inrymmer ofantligt mycket erfarenheter och visdom som den samlat på sig under väldigt lång tid. Oavsett fysisk ålder är vi alla i ett större perspektiv nya och färska i det här livet, men alla har vi en större del av oss själva som är gammal och rutinerad och som vi kan vända oss till för stöd och vägledning.

Om man inte redan känner den delen av sig själv kan det vara ett stort äventyr att lära känna den, att våga leta efter den inre rösten med all sin visdom och också våga börja lyssna till den och leva efter den. Lustigt nog blir den fysiska upplevelsen inte mindre av att vara medveten om den själsliga aspekten av sig själv, tvärtom blir livet större, starkare och lugnare desto man tillåter sig att landa i den större bilden.

/Charlotta

9 comments

Annica 11 oktober, 2017 - 14:22

Det är så intressant och spännande det du skriver om.
Att vi faktiskt består av något större och klokare än vårt fysiska jag.Att vi är på en resa av många.
När jag mår som sämst i min utmattning så försöker jag tänka att det finns en mening med att jag blev sjuk.
På något sätt ska jag lära mig något av denna tuffa och smärtsamma resa.
För mig handlar det nog om balans och att kunna balansera mina starka sidor så att de inte blir till min svaghet.
Att den inre resan är viktigare än den yttre här på jorden.
Det svåra är att när man börjar lyssna inåt och förstår att själen vill något annat än det man strävat
mot och pressat sig till så uppstår en stor sorg.
Den är tuff att hantera.I meditation kan jag känna att vi är del av något större och visare än vi.
Att vi alla inom oss har en själ som har levt längre än våra fysiska kroppar.
Det är en häftig känsla.
Att vi människor i all vår skörhet har så mycket styrka fast vi inte alltid förstår det själva.
Jag tror vår värld skulle se annorlunda ut på många sätt om alla människor hade dessa insikter och förvaltade den på ett klokt sätt.
Allt gott!
Kram från
Annica❤❤❤

Charlotta 11 oktober, 2017 - 14:28

Jag tror också att den medvetenheten är vad som saknas för att vi ska kunna leva i fred och förståelse med varandra, men jag tror också att en kommer mer och mer. Det är okej att lämna en fas bakom sig även om det innebär att man sörjer den, sorgen visar bara att man varit med om något viktigt och utvecklande, den betyder inte att man ska stanna där och att det är fel att gå vidare. ❤️
/C

Saknad 13 oktober, 2017 - 08:10

Jag söker lindring och tröst i sorgen efter min älskade huskatt Precious som fått somna in efter att ha funnits vid min sida i 18 år. Smärtan är brutal och jag vet i skrivande stund inte hur jag ska orka fortsätta utan henne.
Min enda tröst är min tro på att hennes själ lever vidare och att det finns chans att vi ska få vara tillsammans igen. Min största önskan är att hon ska komma tillbaka till oss igen i denna livstid. Det håller mig uppe och en tröst i de mörkaste av stunder.
Hur ser du på husdjurs liv efter döden och möjlighet till återfödelse?

Charlotta 13 oktober, 2017 - 10:16

Välkommen hit Saknad, jag beklagar din förlust. Vilken förmån att ha fått ha Precious vid din sida i hela 18 år, det är få förunnat att få ha sina älskade husdjur hos sig så länge men samtidigt blir förstås saknaden desto större när förlorar en kär vän som funnits där under så många år. För mig råder det ingen tvekan om att djuren kommer till oss av en anledning, och att de också stannar kvar hos oss efter det att deras kroppar tar slut. Sorgen är brutal till en början och det kan vara svårt att känna något mer än just sorg och saknad, men efterhand tror jag nog att du kan känna hennes närvaro på de ställen hon brukade hålla till, kanske till och med höra hennes mjuka steg över golvet ibland. Tro inte att hon lämnar dig vind för våg bara för att hon inte finns i sin kropp längre, tvärtom är hennes förmågor ännu större nu i ren energiform och hon vil garanterat se till dig så att du har det bra. Om du med tiden låter din intuition vägleda dig till en ny katt är chansen stor att Precious hjälper dig att hitta henne i hennes nya inkarnation så ni kan få ytterligare tid tillsammans fast i en annan kropp. Tills det är dags för det vill jag rekommendera en bok som heter ”Rapport från en Mästerkatt” och som jag tror du kan ha glädje av. Det kommer för övrigt en uppföljare till den boken nu under hösten. ❤️
/C

Saknad 13 oktober, 2017 - 17:31

Tack!

Ann-Sofi 20 mars, 2019 - 07:54

Hej Charlotta!
Nu har jag verkligen en period där jag läser det mesta i din fantastiska blogg. Beror antagligen på att jag till 100% söker efter mig själv. Känner att jag verkligen behöver släppa gamla tankar och föreställningar som inte gynnar mig det minsta. Men det känns lite som att trampa i sirap…..
Den inre rösten/visdomen är så svår att hitta. Tror att jag blandar ihop den både med bekräftelsebehov, duktig flicka-behov samt ”vad ska andra tycka”.
Ann-Sofi

Charlotta 20 mars, 2019 - 09:25

Hej Ann-Sofi, vad roligt att du botaniserar i bloggen!😊 Den inre rösten kan ta lite tid att identifiera om man inte är van vid att lyssna till den och till en början är det vanligt att man istället plockar upp egots röst med rädslor och bekräftelsebehov, precis som du är inne på. Det som krävs är träning och det gör man enklast i de små vardagliga situationerna som inte känns viktiga, typ vad man väljer att äta, vilka kläder man tar på sig, vilken väg man väljer att gå/cykla/köra, vilket val man gör i affären osv. Det är helt normalt att känna sig förvirrad och överväldigad emellanåt i processen, låt inte det sänka humöret utan istället vara en bekräftelse på hur väl du behöver detta och hur viktigt det är att du hittar tillbaka till dig själv.❤️
/C

Ann-Sofi 20 mars, 2019 - 11:24

Tack för ditt svar!
Kanske jag skriver mer bland dina blogg-inlägg men jag förstår verkligen om du inte hinner eller kan svara.
Tack igen!💕

Charlotta 20 mars, 2019 - 12:32

Bara skriv du och fråga och reflekter så mycket du vill. Jag svarar på alla kommentarer med glädje! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI