Home Inspiration/medvetenhet Vilka är dina viktigste resurser?

Vilka är dina viktigste resurser?

by Charlotta

För att åstadkomma något meningsfullt, värdefullt och viktigt behöver du resurser, eller hur? Oavsett vilket mål du har, vad det är du vill åstadkomma eller vad du vill lyckas med så behöver du vissa resurser för att kunna ta dig dit och för att nå ditt mål.

Så långt tror jag att vi alla är överens, för frågar man människor varför de inte nådde sina mål, varför de har misslyckats med saker de försökt göra, så får man nästan alltid svar som handlar om att de saknade något som var avgörande. Det kan vara att de saknade pengar, eller tid, eller rätt kontakter, eller rätt verktyg, eller någon form av utrustning.

Av dessa svaren är det lätt att dra slutsatsen att saker som kontakter, pengar, utrustning och tid är de viktigaste resurserna vi har, och att om man har brist på något eller några av dem så har man därmed också mindre chans att lyckas med sina projekt, eller med att nå sina mål.

Men är det verkligen så? Är detta dina viktigaste resurser. Jag pausar lite här och föreslår att du gör detsamma medan du diskuterar med dig själv om vad som egentligen är dina viktigaste resurser.

 

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

 

Berätta gärna i kommentarsfältet hur dina tankar gick och om du håller med mig när jag påstår att den typen av resurser som jag räknat upp här ovan inte alls är det som avgör om du lyckas eller misslyckas med det du företar dig. De kan absolut underlätta arbetet och snabba på framgångarna, men det som är dina viktigaste resurser är inte yttre tillgångar utan din egen resursstyrka.

Är du resursstark så har du kreativitet, drivkraft, engagemang, vilja, påhittighet och envishet att hitta vägar för att nå dit du vill, oavsett hur lite yttre resurser du har.

Har du inga kontakter så hittar du ett sätt att skapa de kontakterna. Har du inga pengar så hittar du ett sätt att skaffa fram pengarna. Har du inga verktyg eller ingen utrustning så kommer du på en plan för att få tag på det du behöver. Finns inte tiden så kommer du på ett hur du kan skapa tid för det du vill.

Genom att intala dig att du behöver saker du inte har för att lyckas så bakbinder du dig själv redan från början. Många av världens mest framgångsrika människor hade inga resurser alls när de började, men däremot hade de en väldig resursstyrka, vilket gjorde att de kunde skaffa sig de resurser de behövde.

När du inte längre tror att du saknar resurser utan inser att du är den resursstarka person som sitter med alla svaren och det enda du behöver göra är att fatta ett beslut som du står fast vi, då öppnar du dörrar som du tidigare trodde var för evigt stängda.

/Charlotta

4 comments

S 6 september, 2016 - 19:14

Hej,

Jag håller med, om man tänker efter. Det är enkelt att först tänka på pengar, tid etc. I ’pausen’ kom jag fram till att mina viktigare resurser är min drivkraft att ta tag i saker, att ofta ha en planerad plan B samt mitt engagemang för att driva på. Dock kan mina hjärnspöken försöka sätta krokben på mig på vägen mot målet.

/S

Charlotta 6 september, 2016 - 20:57

Tack för att du delar dina tankar S.
/C

Hanna 7 september, 2016 - 19:37

Min starkaste drivkraft är ”jag är en doer” Jag G Ö R saker hela tiden, pratar inte. Många steg varje dag. Förbättrar, använder fantasin, tar kontakt, nystar i snöret, finner utvägar, lirkar, finner energin, glädjen, använder talangen, strävar, gnetar, förverkligar, och använder fantasin igen. Så har det varit hela livet inom massor av områden. Resursen, det måste vara jag själv, som förverkligar mina idéer, för det går inte att låta bli. Har fått höra jag är för envis? Men jag har roligt

Charlotta 7 september, 2016 - 20:04

Härligt Hanna, då vet du precis vad jag pratar om.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI