Home Mental träning Du blir vad du tänker

Du blir vad du tänker

by Charlotta

Hur många gånger har det hänt att du valt att köpa ett visst märke av en produkt utan att du riktigt visste varför? Och att du i efterhand insett att just den produkt du valde i butiken är det som du sett reklam för på åtskilliga ställen det senaste halvåret? Mer eller mindre medvetet blir vi påverkade av den strida ström av reklam och marknadsföring vi hela tiden utsätts för och på samma sätt blir vi påverkade av våra egna tankar.

Det betyder att om du går omkring och tänker på problem och svårigheter och på hur dåligt du mår, eller vilken usel människa du är, så är det samma sak som att dagligen vattna och gödsla allt negativ som får dig att må dåligt så att det frodas och gör att du snart mår ännu sämre. Med den metoden kan man ta ett litet, litet problem och på kort tid göra det till något jättestort som dominerar livet.

De tankar som du lägger energi och fokus på är byggstenarna som formar ditt liv, så välj dina tankar med omsorg!

Det positiva är att det fungerar på exakt samma sätt åt andra hållet, det vill säga att om du börjar fokusera på saker som går bra, som du är nöjd med och som du tycker är roliga så kommer även de tankarna att växa. Du kommer att upptäcka mer och mer i livet som är positivt och det som redan känns bra kommer att kännas ännu bättre.

Det svåra är givetvis att förmå sig själv att fokusera på det som är positivt, eller att ens hitta något som känns positivt, när man tycker att allt bara är svart och tråkigt. Jag vet att det är en utmaning och ibland känns det som om man inte ens vill hitta något bra att tänka på för att man mår så dåligt så bara tanken på att försöka tänka på något positivt känns som att svika sig själv när allt egentligen är så bedrövligt.

Visst, så kan det kännas, och visst vore det fantastiskt om någon annan kunde komma och fiska upp en ur ens tråkiga, meningslösa liv och göra allt skimrande vackert igen, men så fungerar det sällan, och väntar man på att det ska hända är risken att man får vänta väldigt, väldigt länge.

Den viktiga frågan är inte vad som har hänt tidigare, eller hur du kände innan, eller vad andra tycker, utan det viktiga är om du trivs med hur du har det just nu, om det är så här du vill må? Är det inte det så är det värt ett försök att prova något annat, även om det känns knepigt i början.

Första steget är att leta upp några ljuspunkter och fokusera på dem och vad du kan göra med dem och sedan är du på rätt väg. Se upp för de negativa tankarna bara för de kan vara snabba att slå rot och ta över om du släpper in dem igen. Att välja positiva tankar är inte ett engångsjobb och sedan är det färdigt, det är ett val man göra varje dag, varje stund för resten av livet. Men det blir lättare och lättare för varje dag som går.

/Charlotta

6 comments

Anne 28 december, 2015 - 13:19

♡ /Anne

Charlotta 28 december, 2015 - 14:02

Tack! 🙂 ♡
/C

Lotta 28 december, 2015 - 22:40

Underbart inlägg, kan bara skriva under på detta! Jobbat hårt i många år att vända negativa tankar till positiva ! Med lite närvaro å jäklar anamma går det! Jag började med att lyssna på Louise L Hay, morgon och kväll! Hon har fantastiska affirmationer och meditationer som är läkande för själen! Finns massor på Youtube ! Tack än en gång Charlotta, du gör en fantastisk insats där det brister i samhället.
Här kan man får kloka svar på svåra frågor, och man blir hörd! Har delat många av dina inlägg och fått några av mina vänner att följa dig på FB!

Charlotta 29 december, 2015 - 10:24

Tack snälla Lotta för ditt fina beröm, det värmer verkligen i hjärtat att läsa. Den bristen i samhälllet du nämner är precis samma som jag upplever och där jag hoppas att bloggen ska göra nytta, vad glad jag blir! Tack för att du läser och delar. 🙂 ♡

Louise Hay är verkligen fantastisk och en annan källa för positiva tankar är Abraham Hicks, även de finns på YouTube.
/C

Lena 3 februari, 2016 - 09:19

Det är inte så enkelt. Jag har under lång tid använt mig av tekniken att byta ut mina negativa tankar mot positiva. Nu har livslögnen kommit ikapp mig. Sen flera månader tillbaka är jag sjukskriven eftersom avstängdheten har hjälpt mig att jobba långt över mina egna gränser. Jag går i terapi och får hjälp att öppna upp. Har börjat skala av många lager av pansar som mina tankar har skapat för att skydda de känslor som finns bakom. Jag har levt som om jag är mina tankar. Men jag är så mycket mer! Jag övar mig på att gå bakom mina negativa tankar och möta de undangömda känslorna som finns där.

Charlotta 3 februari, 2016 - 09:31

Hej Lena, välkommen hit. Vad tråkigt att du inte mår bra och har blivit sjukskriven, jag förstår att det får dig att tvivla på hur du har levt tidigare. Nej, det är inte enkelt att hålla ordning på tankarna, och fel tankar kan verkligen göra en sjuk, det är jag den första att skriva under på. Hemligheten ligger i att inte använda positiva tankar för att dölja stress, oro, smärta, sorg eller andra negativa känslor, gör man det är det lätt att slita ut sig och samtidigt bygga upp en avgrund av obearbetade känslor som man har lagt lock på. De positiva tankarna får inte vara en fasad för att dölja hur det egentligen känns, utan de behöver bottna i ditt innersta, de positiva känslorna behöver vara det du känner ända in i hjärtat, på riktigt, och vara något som du verkligen tror på, annars lurar man sig själv och det är till ingen hjälp. Lycka till med terapin, hoppas den kan hjälpa dig att snabbt må bättre igen.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI