Home Mental träning Du kan välja att tro det bästa

Du kan välja att tro det bästa

by Charlotta

Tänk om du spillde kaffe på skjortan i morse för att du skulle bli lite sen och undvika att kollidera med en buss på vägen till jobbet.

Tänk om ditt äktenskap kraschade för att du skulle få tillfälle att utvecklas till den ännu mer fantastiska person som du bara kan bli när du får rå dig själv.

Tänk om du har dålig ekonomi för att du ska bli inspirerad att göra något på egen hand och komma på en smart affärsidé.

I livet kan man inte alltid välja vad som händer men man kan alltid välja hur man tänker kring det som händer. Man kan beklaga sig och tycka att livet är orättvis och miserabelt eller så kan man välja att tro att det finns en mening med det som sker, även om det inte alltid är så lätt. Inget av alternativen ändrar på det som har skett men det ena lyfter dig och det andra sänker dig.

Vi kan aldrig veta hur livet skulle ha blivit om det som hänt inte hade hänt, inte heller kan vi med säkerhet veta varför vissa saker händer, så varför utgå från det värsta? Varför välja tankar som gör dig olycklig, som får dig att känna dig obetydlig, oälskad, liten och utsatt?

Om det nu är omöjligt att säkert veta, varför inte då istället välja att utgå från det bästa? Att tro att det som händer faktiskt händer för ditt bästa, att det finns en mening även om du inte kan förstå vad det är eller se sammanhanget.

Varför inte välja att tro det som gör dig lycklig istället för det som gör dig olycklig, det som får dig att känna hopp istället för hopplöshet, tillit istället för tvivel, kärlek istället för rädsla? Varför inte välja att tro det bästa?

/Charlotta

2 comments

Majsan 14 juli, 2016 - 14:56

Detta tror jag också. Tänk att jag nu efter 3 år som singel av en ”slump” träffat en oerhört vacker människa, både på insidan och utsidan. Om inte jag hade varit med om allt detta som drabbat mig så hade vi aldrig träffats eller alls passat ihop. Är helt övertygad om att allt har en mening…även om det ibland kan vara svårt eller jobbigt att se det när man är mitt uppe i de värsta stormarna.

Charlotta 14 juli, 2016 - 15:42

Tack för att du delar Majsan.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI