Home Mental träning Du kan välja din sanning

Du kan välja din sanning

by Charlotta

Allting som händer i livet kan tolkas på olika sätt, ofta tolkar vi det automatiskt på det mest negativa sättet och ser det som händer som ett straff eller en bekräftelse på att livet vill oss illa. Varför inte ändra på det och utgå från att det som händer faktiskt är det bästa alternativet?

/Charlotta

19 comments

cecce 30 mars, 2016 - 13:20

Fina Charlotta!! Kloka tankar!
Kram!:-)

Charlotta 30 mars, 2016 - 13:27

Tack Cecce, vad roligt att du tittar in!
Kram tillbaks!
/C

Ann 31 mars, 2016 - 10:40

Å han har börjat igen.. Så ledsen å knäckt… Påstår han men inte kryper han heller.. Igår natt ja då var telefonen tyst.. Självklart me nån.. Varför tala om för mig hur ledsen han är när han ändå har en annan?

Chattar å småpratar lite med olika män. Inget seriöst men seriösa män. Inte är de ute efter en sängkompis eller så.. De vill verkligen ha rätt kvinna vid sin sida.. Jättefina män med bra jobb, ordnad ekonomi och som vill framåt i livet som mig..

Hur ska jag kunna bli mottaglig för någon? Hur ksn mitt hjärta brinna för nån som egentligen bara vill leka runt?

Det här är inte jag! Jag älskar livet och jag älskar att må bra. Hur kan jag ändå känna litet hopp om hans sorg när jag i snart 2 års tid bara haft strul och t o m läst hans konversation och sett att jag inte är unik för honom på något sätt…

Varför vill han inte låta mig gå.. Sagt vänner visst men inga äventyr. Han blev glad men la till framtiden får väl utvisa hur det blir.. Jag svarade jag har bestämt framtiden. Jag kan vara din vän om du vill men inget mer… Varför ens vara vän med honom? Han bedrar ju tjejer till höger å vänster.. Fattig som en kyrkråtta och bedrar tjejerna överallt.. Ändå så säger jag en fin tjej med ordnad ekonomi.. Kan vara din vän… Förstår mig inte alls…

Kram Ann

Charlotta 31 mars, 2016 - 10:53

Du behöver ge dig själv tid att hitta fotfästet och komma på vem du är utan honom innan du ens kan tänka på att bli intresserad av någon annan. Låt det ta tid, låt dig sörja över drömmen som du förlorat, för även om han inte är den du hade hoppats på så hade du en dröm att han skulle vara det. Det är den drömmen du behöver släppa också, inte bara honom. Kanske skulle det vara bättre att inte ha någon kontakt alls tills du har kunnat släppa både känslorna för honom och känslorna för den drömmen. Att vara vänner gör dig nog mer skada än gott i nuläget. Kram!
/C

Ann 31 mars, 2016 - 10:47

Grunnat på om han är manipulerande.. Han vänder allt jag säger mot mig.. Säger du är gulligare och mjukare nu när… Du är så förändrad nu när.. Som att hans velighet ska ha berott på mig.. Att jag inte var rätt innan men hela min hjärna och hela min själ känner.. Jag är som jag alltid varit.. Allt blir så obegripligt.. Allt blir så snurrigt..

Jag är jag till 100% och jag kommer aldrig förändra mig för en man. Det har jag aldrig gjort…

Kram Ann

Ann 31 mars, 2016 - 10:52

Å allt jag byggt upp… Jag är en fantastisk tjej och ska ju ha nån som höjer det fantastiska hos mig.. Inte nån som letar fel.. Mina barn säger jämt du har bevisat för oss att allt man vill genomföra kan man genomföra.. Vill ju ha en man som är som mig..

Charlotta 31 mars, 2016 - 10:54

För att göra plats för någon ny att komma in måste du först göra dig av med det gamla, inte bara praktiskt utan även känslomässigt.
/C

Ann 31 mars, 2016 - 11:02

Ja jag vet.. Å hur göra det om jag låter mig omsvärmas av hans falska tårar.. Kanske måste gå i samtalsterapi.. Att läsa hans telefon borde ju räckt som bevis för mig.. Inte kan jag prata med mina vänner om detta heller.. Alla är glada att kräket är borta. Fick de veta att han ändå har kontakt med mig skulle de gå i taket.. Jag hade ju gjort likadant om en kompis till mig höll på så här med en sådan Karl.. Jag är ju väl medveten om att det här är käpprätt tokigt ändå låter jag ju honom hållas..

Charlotta 31 mars, 2016 - 11:07

Tycker du inte att du har rätt att kräva av dig själv att du behandlar dig bättre än så här? Vad vinner du på att trycka ner dig själv så här? Våga stå upp för dig själv och fatta de beslut som du vet måste fattas.
/C

Ann 31 mars, 2016 - 11:08

Ringde en sådan där spåsida.. De sa till mig utan att veta nåt om min bakgrund att jag har en hemsk man runt mig och att jag vill tro på honom men att det inte finns något att tro på här men att jag fastnat.. Att jag måste vidare..

Hur kan det vara så svårt att bryta? Hade ju blockat och vips ett svagt ögonblick så var blockeringen borta och vips så var messen där.. Inte ens det ockulta som man egentligen inte ska tro på såg något gott här ändå så står jag där och säger jo vänner.. Det blir bra.. För att få ha något av honom kvar hos mig.. Helt skruvat…

Något hos mig.. Mitt förflutna och mitt sätt gör att jag inte kan tro att någon bara är så här. Något gör att jag inte kan säga till mig själv. Där har du ett svin. Han är sådan. Släpp honom.. Se de fina omkring dig istället.. Lämnat vänner förr. De har glidit bort och inte saknar jag dem. Vad saknar jag här..

Kan inte förstå?
Kram Ann

Ann 31 mars, 2016 - 11:13

Ja.. C jag vet ju.. Jag hör vad du säger och jag läser ju vad jag själv säger.. Jag är helt knäpp bara.. Haha.. Jag borde ju hata.. Nånstans inom mig hoppas jag att det är meningen att jag ska lära mig nåt av det här. Att jag fastnat nu för att undvika nåt ännu värre i framtiden men jag vet inte.. Kan man lura sig själv med sådana förhoppningar. Att man fastnar för att kunna skydda sig i framtiden.. Hihi blir ju ännu knäppare..

Charlotta 31 mars, 2016 - 11:25

Det här kommer du inte att gilla att höra, men problemet är att du daltar med dig själv. Du har inte, på riktigt, bestämt dig för att släppa honom för då hade du enkelt kunnat göra det, utan en del av dig finner någon sorts njutning i det här och vill inte bli av med det. Och resten av dig daltar med och låter dig hållas. Om du verkligen vill kan du sätta stopp för det, men så länge du inte vill kommer inget att förändras.
/C

Ann 31 mars, 2016 - 12:06

Ja är nog så.. Ska verkligen försöka släppa.. Kan inte leva på hur vi hade det i det förflutna. Måste ju se vad jag får i nuet.. Själv funderat på det om jag bara tycker om och känner spänningen här i hur vi lever.. Att inte veta om vet strul kan leda till nåt bra. Måste ju vara så.. Men vill ju inte egentligen. Ska släppa honom för gott. För min och barnens skull.

Charlotta 31 mars, 2016 - 12:12

Bestäm dig en gång för alla, skriv det i sten och lova dig själv att nu är det detta som gäller. Sedan får du göra vad som krävs för att hålla det löftet till dig själv.
/C

Ann 31 mars, 2016 - 12:49

Ja jag lovar… Vacklade i veckan men att han ändå sov hos ”nån” inatt är ju bevis för mig.. Allt är lek.. Kanske från båda sidor.. Börjar mer och mer tro att jag bara vill ha honom som kompis kvar för att ge en vendetta med att plötsligt träffat nån och känner mig lycklig.. Problemet är att han skulle inte bry sig så varför ens söka en sådan vendetta..

Jag har fastnat.. Vill hämnas.. Vill gå vidare.. Vill släppa.. Vill stanna… Är bara väldigt koko men ska vidare! Hör väl av mig om några månader och berättar att nu är jag fri och gått vidare 🙂 det lovar jag! 🙂

Charlotta 31 mars, 2016 - 13:15

Så länge du ens reflekterar över var eller med vem han tillbringar natten har du inte släppt honom. Målet är inte att du ska vara okej med att han är hos någon annan, målet är att du ska strunta i var han är.
/C

Ann 31 mars, 2016 - 13:04

Måste vara så.. Att jag bara vill uppmuntras för att ge en vendetta men det är inte jag egentligen.. Kan bara vara det… Måste vara så å ska inte ge mig in i hans lekar.. Jag ska stå över hans sätt.. Bara vara mig!
Kram Ann

Ann 31 mars, 2016 - 13:31

Ja ska strunta i vad han gör och var han är.. lovar släppa detta nu.. Vi har väl nån form av beroende att bli bekräftade av varandra. Bara totalt rökstopp som gäller för att bli fria.. Han kommer ändå dra in en ny kvinna att fastna i träsket jag suttit i.. För honom är jag bara som alla andra.. Bara jag som målat upp något unikt.. Bara hoppas han hittar kvinnan han vill leva med i framtiden. Som får honom att vilja landa. Den tjejen är inte jag i alla fall!

Hör av mig om några månader när jag är avgiftad och mitt beroende upphört! Kommer läsa din blogg för att finna styrka och förståelse över hur knäpp jag är/varit :)..

Jag ska inte påverka hans liv. Jag ska bara påverka mitt…

Kram Ann tack för ditt stöd vendettakänslan som poppade upp i mig gav mig en aha-upplevelse ;).

Charlotta 31 mars, 2016 - 13:34

Vad bra, då ser jag fram emot att höra från dig nästa gång. Avgiftad och fri en gång för alla. 🙂 Kram!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI