Home Mental träning Femton effektiva tankevändare

Femton effektiva tankevändare

by Charlotta

Rätt ord vid rätt tillfälle kan vara skillanden mellan att ge upp och att orka sträva vidare för att nå sina mål. Oavsett om det är små eller stora mål, personliga mål eller karriärsmål, kortsiktiga eller långsiktiga mål så behöver man emellanåt extra bränsle för att orka hålla lågan flammande, och för att hålla tankarna på rätt spår.

Det som avgör om man lyckas eller inte är sällan utgångsläge eller kompetens utan istället inställning och vilja, och just därför är det så viktigt vilka tankar man umgås med, och hur de påverkar synen på den egna förmågan såväl som synen på världen i stort.

Av den anledning har jag samlat några uttryck som är användbara när det gäller att komma på bättre tankar och se situationen i ett mer inspirerande ljus. För mig kan ett enda av dessa uttryck ändra min inställning och få tillbaka lusten och inspriationen, och jag hoppas att de ska göra samma sak för dig. Så håll till godo och peppa loss bland alla klokheterna.

 

Det spelar ingen roll hur många misstag du gör eller hur långsamt det går, du är i alla fall långt före alla dem som inte ens försöker. – Tony Robbins

Gör alltid ditt bästa. Det du sår nu kan du skörda i framtiden. – Og Mandino

Livet är tufft älskling, men det är du också. – Stephanie Bennett Henry

Note to self: Let shit go! – Anonym

Om du verkligen vill något måste du vara beredd att jobba hårt, och framför allt aldrig ge upp. – Dr. Jane Goodalls mamma

Pain is temporary, glory is forever. – Anonym

Ingen kan såra mig utan min tillåtelse. – Mahatma Gandhi

Styrka kommer inte från det du kan. Det kommer från att bemästra de saker du trodde att du inte kunde. – Anonym

Det finns ingen hiss till framgång, du måste ta trapporna. – Anonym

Andra människor kanske försöker begränsa mig, men jag begränsar inte mig själv. – Jim Carrey

If there is no way, create one. – Anonym

Oro gör inte att morgondagens bekymmer försvinner, det gör att dagens styrka försvinner. – Corrie ten Boom

Var inte rädd för att misslyckas, var rädd för att inte försöka. – Anonym

Allting verkar omöjligt innan någon gjort det. – Nelson Mandela

Lycka kommer inte från saker, det kommer från vad du gör på insidan. – Tony Robbins

/Charlotta

5 comments

J 15 februari, 2016 - 22:17

Den här listan kom verkligen väl till pass. Har nyligen blivit ofrivillig singel och tvivlar på om jag någonsin kan komma över honom eller träffa någon jag kan känna så för…
Samtidigt som jag har tre nya jobb på gång..och det jag helst vill ha är det ”mest besvärliga” alternativet. Lyxproblem..men lätt att hamna i tankar om att det kommer skita sig, att jag inte kommer klara det elöer bara borde slow down och landa..fast i vadå?

Charlotta 15 februari, 2016 - 22:31

Är du i ett flöde så låt livet flöda och se vad som kommer till dig. Du behöver inte bestämma dig i förväg utan kan vänta in det som ska komma och sedan bestämma dig, ha lite is i magen och låt livet komma till dig istället för att jag det. 🙂
/C

J 15 februari, 2016 - 22:51

Is i magen, min stora utmaning, låter definitivt bättre än att jaga. Varför känns det som allt ska gå så snabbt och va så jäktigt..det är ju viktigare att det blir rätt..jag behöver sakta ner i tankarna kanske men inte sakta ner på livet..
Tack!

M 17 februari, 2016 - 18:13

Hej! Som vanligt ett inlägg att ta till sig. Jag funderar mycket på att ändra hur man tänker i livet. Kan man förändra sina tankar så mycket så att man också i och med det även kan förändra sitt liv? jag försöker t.ex vara mer positiv än negativ till den situation som jag just nu befinner mig i. Jag är inte helt nöjd med den, men jag försöker att hitta det som ändå är bra i mitt liv just nu.Jag undrar lite över hur du ser på det här med sorg? Jag har läst en del om det och en del menar att det finns ett särskilt sätt att se på sorg idag och hur man ska bearbeta sina sorger som vi inte har tillgång till. Vi får lära oss hur vi ska få saker i livet, men vi får inte lära oss hur vi ska göra när vi förlorar det. Jag har läst en bok om sorgebearbetning där de har ett särskilt program man följer, vad är din åsikt om det? Kan människor komma över ett sorgearbete på egen hand eller måste vi alltid söka hjälp? Är det alltid bäst att gå och prata med en psykolog eller coach eller kan vi coacha oss själva till ett ökat välbefinnande? Många anser att jag kanske skulle må bra av att gå och prata med någon, medan jag känner att jag kan ta mig igenom mitt sorgearbete på egen hand genom att läsa böcker, bloggar som t.ex den här som är så bra, lyssna på poddar och radioprogram som väcker nya tankar och insikter. På några månader känner jag ändå att jag har kommit en bit på vägen och jag ser ljust på den tid som väntar och hoppas att jag en dag ska se tillbaka på det som just nu händer som något som ändå blev till något så mycket bättre. Stor Kram till dig Charlotta för att du skriver så mycket bra och hjälper mig med det jag just nu går igenom och gör att mina dagar och mina steg känns något lättare.

Charlotta 17 februari, 2016 - 18:51

Tack för dina ord M och kram tillbaka! Jag håller med i påståendet att vår kultur är bra på att hantera hur man ska få saker men dålig på hur man hanterar att förlora saker, och människor. Livet ska levas med en glättig yta där man helst gömmer undan sånt som är svårt och jobbigt så att andra ska slippa se och man själv ska slippa känna. Ett helt sjukt synsätt egentligen och naturligtvis inte alls hälsosamt. Man känner det man känner när man känner det och allting som försvårar upplevelsen av känslorna riskerar att ställa till det för oss, både känslomässigt och kroppsligt.

Jag är helt övertygad om att man kan bearbeta sorg på egen hand och jag ser inte ett sätt som bättre än ett annat, det viktigaste är att man gör det som känns rätt för en själv och att man känner att man rör sig framåt så man inte fastnar och sorgen övergår till depression. Känner du att du fixar det själv med det stöd du har tillgång till så kör på det, skulle det komma ett tillfälle där det inte går längre och du behöver annan typ av hjälp så kan du ta det då. Dina egna tankar är nyckeln till allt och det är du som har makten att förändra dem i den riktning du vill. Så bestämmer du dig för att börja tänka andra tankar och jobbar med det så är det precis det som kommer att hända.

En annan sak som är signifikant för vårt samhälle är att de flesta människor tror sig själva om så förtvivlat lite. I alla lägen ska experter kallas in för att vi utgår från att vi själva inte har förmågan. I själva verket så har vi förmågor och kapacitet långt utöver vad vi tror oss om, och allt som krävs är att man vågar tro och vågar försöka och inte ger uppvid första motgången. Lita på att du kan, lita på att du har kraften, förståndet och kapaciteten för att uppnå det du vill. Där är ingen prestige i det, men där finns en otrolig styrka att upptäcka sin verkliga förmåga.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI