Home Mental träning Gamla känslor

Gamla känslor

by Charlotta

Är du en av alla dem som vaknar upp varje morgon till en ny dag, nya händelser, nya möte och gamla känslor? Bär du med dig ilska, besvikelser, skuld och smärta sedan flera år tillbaka? Håller du en plats för dina gamla känslor i ditt nya liv, på samma sätt som man håller plats åt en god vän så att man kan sitta tillsammans på bion eller bussen?

Har dina gamla känslor blvivit dina nya bästa vänner? De du känner utan och innan, de du vet vad du kan förvänta dig av, som du kan lita på, som alltid finns där för dig, som du identifierar dig med och som du känner dig trygg med?

Vad skulle hända om du tillät dig att titta närmre på de känslorna och ifrågasätta om de verkligen är aktuella fortfarande, om de tjänar dig väl i din vardag, eller om du kanske skulle kunna släppa dem och få ett friare och lyckligare liv utan dem?

Du behöver inte bära omkring på känslor som inte längre fyller en funktion. Låt inte negativa känslor bli dina bästa vänner enbart av sentimentala skäl, eller för att du inte orkar konfrontera dem och bestämma dig för att det räcker nu.

Möt känslorna med ett öppet sinne och se dem för vad de egentligen är, se dem med all den erfarenhet och visdom som du har nu, och inte med de infekterade öppna sår du hade då.

Betrakta dem en i taget med lugn och trygghet, och för varje andetag du andas ut släpper du mer och mer av känslan, bara släpper taget om den och låter den försvinna bort, tills känslan av ilska, besvikelse, skuld eller smärta är borta, och det enda som återstår är minnet av den.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI