Home Mental träning Jag väljer!

Jag väljer!

by Charlotta

Idag bjuder jag på det kanske enklaste och ändå mest effektiva av alla tips för den som är redo att ta ett stort steg i sin personliga utveckling och att få alla de insikter och aha-upplevelser som kommer i dess kölvatten.

Det handlar om att konsekvent byta ut ett enda ord i din vokabulär. Du behöver inte ens fundera på vad det innebär eller hur det förändrar betydelsen av det du säger eller tänker, du behöver bara göra det.

Bara byt ut ordet rent mekaniskt och strunta i om det känns fel till en början, för efter ett tag när bytet satt sig och börjat sjunka in i ditt medvetande så kommer du att upptäcka hur allting i ditt liv får som en ny färg, hur massvis med nya möjligheter öppnar sig, hur dina bördor känns lättare att bära, hur du tar makten över ditt eget liv, hur du kan lägga av dig offerkoftan och stoppa undan den för gott och hur tillfredsställelsen med livet ökar dramatiskt.

Låter det för bra för att vara sant? Verkar det otroligt att ett enda ord skulle kunna ha så stor effekt på ditt liv? Prova, så får du se! Ge det två månader där du i allt du säger och tänker byter ut det gamla ordet mot det nya och se vad som händer med dina tankar och hur du ser på livet. Jag vågar lova att du inte kommer att ångra dig.

Vilka orden är? Måste och väljer.

Om du antar utmaningen så ska du sluta att tänka och säga saker i stil med:

”Jag måste städa.”, ”Jag måste hämta barnen.”, ”Den här helgen måste jag verkligen åka och hälsa på mina föräldrar.” eller ”Jag måste sluta äta så onyttigt.”.

Istället ska du tänka och säga:

”Jag väljer att städa.”, ”Jag väljer att hämta barnen.”, ”Den här helgen väljer jag att åka och hälsa på mina föräldrar.” eller ”Jag väljer att sluta äta så onyttigt.”.

Som jag nämnde ovan så behöver du inte tro på ordet till en början, det kommer av sig själv efter hand som ditt medvetande sakta men säkert ändrar inställning och du inser vilken gåva det är att välja allt du gör.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI