Home Mental träning Låt julen bli god, hur den än blir

Låt julen bli god, hur den än blir

by Charlotta

Det går 365 dagar på ett år. Julafton är bara en enda dag, den är inte avgörande, den definierar inte vem du är eller vad du är värd, hur mycket du är älskad, hur året har varit eller hur nästa år blir. Där är 364 dagar till under ett år, julafton är bara en enda och den är inte viktigare än de andra, det är bara en dag.

En enda dag, men en dag som är oerhört uppstyrd med ofta orimliga förväntningar och krav. Julafton borde vara en dag att i lugn och ro njuta av god mat, julemys och bara vila och kanske umgås. Istället är det ofta en ångestladda jakt på den varma, mysiga, perfekta, lyckorusiga julkänslan, den som Snövit känner när hon dansar med dvärgarna och djuren i skogen klappar takten, eller när Askungen provar klänningen som småfåglarna och mössen har sytt om till henne. Ja, ni förstår nog vartåt jag är på väg med resonemanget, det var det där med orimliga förväntningar.

Förvänta dig ingenting, men bjud till så mycket du kan och bli glatt överraskad över resultatet. Jag tror det är det som är hemligheten med ett lyckat julfirande.

Ett annat bra tips är att fokusera på någon annans glädje än din egen. Om du ändå tycker att julafton är öken, så lägg din energi på att göra någon annans julfirande trevligare, samtidigt ska du se att det gör att din egen julkänsla får en skjuts i rätt riktning.

Och kom ihåg att hur julafton än blir just i år så rör det sig bara om en enda dag, lägg inte för mycket energi på en enda dag, den är ändå över om 24 timmar.

God Jul Vänner, hur er jul än ser ut!

/Charlotta

2 comments

Ulla Maria 24 december, 2015 - 23:05

Trevlig blogg du har med många kloka tankar. Önskar dig en fin fortsättning på helgen.

Charlotta 25 december, 2015 - 10:26

Välkommen hit Ulla Maria och tack för berömmet. God fortsättning på helgerna till dig också.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI