Home Mental träning Var noga med vad du tänker för det finns någon som alltid lyssnar

Var noga med vad du tänker för det finns någon som alltid lyssnar

by Charlotta

De flesta föräldrar är väl medvetna om att det är klokt att tänka på vad man säger eftersom det ofta finns små öron med väldigt god hörsel som lyssnar någonstans i närheten.

Små öron som är direkt kopplade till en liten hjärna som inte alltid har kapacitet att sortera och värdera det som sägs, och till ett litet hjärta som lätt tar illa vid sig och kan bli skadat av ogenomtänkta ord.

Att man bör vakta sin tunga är något som de flesta vet väldigt väl när det gäller barn, men som nästan ingen har en tanke på när det gäller den egna hjärnan och hjärtat. För det finns någon som nogsamt lyssnar till och tror på varenda tanke du tänker, och den personen är du.

Dina inre öron är precis lika lyhörda och ömtåliga som ett barns är, och din hjärna är inte mycket bättre på att sortera och värdera dina tankar, och inte heller är dina känslor nämnvärt tåligare än ett barns.

Ändå är de flesta vuxna väldigt oförsiktiga med vilka tankar de tänker, hur de tankarna tolkas av den egna hjärnan och hur det påverkar de egna känslorna. Kanske för att de är omedvetna om att varje liten tanke de tänker är med och skapar deras egen framtid.

Varje enskild tanke kan kanske tyckas oviktig, men när tanke läggs till tanke, timme efter timme, dag efter dag, månad efter månad, så är det så en framtid byggs och ett liv skapas. Universum stöttar dig i vilka tankar du väljer att tänka och tro på, och bistår dig i att skapa den framtid du målar upp för ditt inre.

Det finns inga begränsningar för dina tankar mer än de du själv sätter upp. Och vilka begränsningar du än sätter upp i tankarna så kommer din hjärna att tro på dem och rätta sig efter dem, och dina känslor kommer att anpassa sig efter det.

/Charlotta

7 comments

Lena 31 oktober, 2016 - 14:35

Hurudana tankar ska jag tänka när jag exempelvis dejtar? Jag söker en kärlek och vet inte när jag bör känna något innan jag bör avsluta eller om jag ska fortsätta dejta och i så fall hur länge, om jag kan ha sex när jag vill fast jag inte vet om jag vill ha förhållande, jag kan lätt tänka det blir säkert inget ändå eller liknande, känna att jag måste tvinga mig att känna något på kort tid (fast jag vet jag är långsam på sånt) . Jag är rädd att vi inte ska fungera osv… Samtidigt så vill jag gärna vara nära och dela sex även fast det inte kanske blir något men då kan intresset från min sida vara slut efteråt sexet. Så svårt att veta hur man ska tänka och bete sig i dejtingvärlden. Och samtidigt kunna känna att man är nöjd med sig själv, att man inte sårat eller gjort något fel.

Charlotta 31 oktober, 2016 - 14:54

Fråga dig själv om du finner nöje och glädje i situationen, om du mår bra av det och om det ger dig något. Så länge du svarar ja på de frågorna så fortsätter du att dejta. 🙂 Samma sak med sex, fråga dig själv om du verkligen vill ha sex med den här mannen, om du vill ha det nu och om det kommer att kännas okej i morgon om du har sex. Svarar du ja så gör det. Knepet är att låta tankarna vara i nuet och möjligen lite i morgondagen, men inte längre fram än så. Det du upplever i stunden ger dig underlag för att kunna fatta beslut längre fram, men så länge du är tveksam så fortsätter du dejta och umgås tills du blir säker. Det enda du behöver vara försiktig med är att du är tydlig mot mannen, och inte antyder några löften som du inte vet om du kommer att kunna hålla. Men det betyder inte att du ska vara kall och avvaktande, tvärtom, visa vad du känner när du känner det, men lova inget förrän du själv är säker.
/C

Lena 31 oktober, 2016 - 15:01

Det som gör att jag kan må dåligt är mina egna tankar och känslor av tvivel för man vet ju inte i början om det blir en relation, vad han tycker och känner och om vi ens passar tillsammans då man lärt känna varandra mer. Det kan kännas jättebra i stunden och jag är attraherad, vill ha sex eller bara prova på hur det känns. Men sen efteråt kanske det känns som det gick för fort…. jag kan sakna den där intimiteten man har med en man som man verkligen delat mycket tid och kärlek med (men som man ju inte har med en ny människa) Jag vet faktiskt inte. I stunden känns det bra då det sker men efteråt så tänker jag att vad ger jag för signaler nu, tror han att vi är ett par nu osv… Jag vill inte heller förstöra stämningen med att ta upp sådana här funderingar innan. Han kanske också bara vill njuta av stunden eller så tror han vi har nåt mer… ja det kan kännas invecklat och förvirrande. Jag vet ju inte ens själv vad jag vill. Måste man veta det? För jag vet aldrig det….

Charlotta 31 oktober, 2016 - 15:34

Då har du svarat på en av frågorna där, att även om sexet känns bra just nu så känns det inte bra i morgon, alltså väntar du med att ha sex tills du tror att det kommer att kännas bra dagen efter också. Hela vitsen med att dejta någon är att ta reda på om man passar ihop, hade man vetat det i förväg så hade man inte behövt dejta. 😉
/C

Thomas 31 oktober, 2016 - 22:44

Jag förstår hur Lena tänker jag har själv varit i dessa tankar. En bok som jag läste och tyckte gav mig bra svar. Var Hemligheten:från ögonkast till en varaktig relation. med Dan josefsson. Prova och se om de ger något.
Annars tycker jag att Charlotta har bra koll på de vad hon menar.

Charlotta 31 oktober, 2016 - 22:53

Tack för din input Thomas. Alltid intressant att få ta del av andra synpunkter och erfarenheter. 🙂
/C

Lena 1 november, 2016 - 13:20

Tack för tipset! 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI