Home Mental träning Vilken laddning har dina ord?

Vilken laddning har dina ord?

by Charlotta

Har du koll på vilka ord som kommer ur din mun en vanlig dag? Hur du uttrycker dig och vilka ord du väljer för att beskriva olika saker?

Man formas utifrån vilka tankar man tänker och precis på samma sätt påverkar också de ord man använder både en själva och ens liv. Christie Marie Sheldon pratar om ”love or above” och syftar då till att man ska välja kärlek och de känslor som har högre frekvens, dvs glädje, frid och upplysning.

Dessa känslor och ord som representeras av dem har positiv effekt på oss och våra liv medan ord som respresenteras av känslor med lägre frekvens har en negativ effekt.

Lägger man dessutom till innebörden i det man säger, inte vad man menar utan den exakta betydelsen av orden, så är det många som tillbringar sina dagar med att säga saker som inte alls någon positiv inverkan på vare sig livet eller hur de mår och känner sig.

För att det ska bli tydligt tar vi några vanliga exempel på saker som man säger utan att riktigt tänka på vad man egentligen säger och vilken innebörd det har.

  1. Jag är alltid ensam, jag kommer aldrig att träffa någon. En mening helt utan utvecklingsmöjligheter.
  2. Det här är ju sjukt, helt sjuuukt! Något som ofta upprepas massor med gånger varje dag, som en bön om att bli sjuk.
  3. Jag hatar mitt liv. Inget utrymme för förbättringar och dessutom ett ord med väldigt låg frekvens.
  4. Jag får ångest bara jag tänker på det. Ännu ett ord med låg frekvens och en förutsägelse om att det kommer att gå illa.
  5. Jag har försökt men det går inte. Alla fortsatta försök är meningslösa eftersom man har bestämt att det är omöjligt att lyckas.

Omformulera istället dina meningar så att det stärker dig, öppnar framtida möjligheter och ger dig tillfredsställelse, självförtroende och en känsla av val och kontroll.

  1. Än så länge har jag inte träffat mitt livs kärlek men jag ser fram emot när det händer.
  2. Fanstastiskt, underbart, helt otroligt bra!
  3. Det finns massor med utrymme för förbättringar i mitt liv.
  4. Det där är ett område där jag gärna vill utvecklas.
  5. Jag behöver nya tankar och förslag om hur jag ska lyckas med det här.

Det kanske känns konstigt till en början att ändra sitt sätt att uttrycka sig om man använt samma vokabulär under större delen av sitt liv, men tro inte för ett ögonblick att det inte har någon betydelse, att orden kvittar och inte påverkar dig, din syn på dig själv eller din syn på livet.

Näst tankarna är orden det mest kraftfulla verktyg vi har till vårt förfogande och rätt använda kan de förändra liv. Fel använda kan de också förändra liv.

/Charlotta

5 comments

J 10 maj, 2016 - 18:44

Vilken bra påminnelse, ska jag spara! Fast man vet så är det så lätt att hamna i tankar som att man är ensam..tycker det är lätt hänt att jämföra med de som har det bättre eller det jag vill ha..jag ska inspireras istället för att jämföra om jag tittar på någon annans liv. Och fokusera på det jag vill..o komma ihåg att allt inte är vad det verkar va. Och sluta skämmas för jag är singel..
Jag tror jag har en liten, inte kris, men jag förstår inte riktigt själv vad det är..jag vet inte riktigt vem jag är och hur allt ska bli, men kanske också för det inte blev som man tänkt sig som jag är lite lost just nu.
Jag har gjort det innan så jag kan göra det igen, vill ha tillbaka mitt go! Men detta kanske får vara en så-period så får jag skörda sen, oj det får en verkligen att bli uppmärksam på vad man tänker ?

Charlotta 10 maj, 2016 - 19:16

Acceptera där du är nu. Luta dig tillbaka och betrakta det som händer och det du känner och låt allt vara bra precis som det är. Även den här perioden i livet har något att ge dig och något att lära dig, ta dig tid att upptäcka det och vila i vetskapen att allt förändras i sin egen takt.
/C

J 10 maj, 2016 - 19:41

Åh, det låter skönt 🙂
Jag känner överlag att jag borde va mer pratig och social..som alla andra :-/ men jag känner inte för det, blir så krystat. Men jag är pratig och glad när jag känner mig bekväm bland folk..kanske det jag inte är då. Precis som jag inte hör hemma där jag är 🙁

Charlotta 10 maj, 2016 - 20:06

Då är det det du ska fokusera på, att lära dig att känna dig bekväm var du än är.
/C

J 10 maj, 2016 - 20:19

🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI