Home Naturen Trädens visdom

Trädens visdom

by Charlotta

För de flesta människor är en skog bara en samling träd som står där antingen av en slump eller för att någon människa har planterat dem där för att så småningom kunna avverka dem och dra nytta av vede, men en skog är väldigt mycket mer än så och varje enskilt träd är väldigt mycket mer än bara ett träd så som ni ser det.

Varje träd är en egen individ precis som att varje djur är en individ och varje människa är en individ. Våra kroppar ser annorlunda ut än ett djurs kropp eller en människas kropp och de fungerar också annorlunda men de är fortfarande våra kroppar. Och precis som ni människor och alla djuren egentligen är själar är vi träd också själar. I vår renaste form är vi alla lika, vi kommer av samma energi och stoft men vi har valt olika vägar i livet och manifesterar som olika typer av individer.

Vi träd har samlat på oss väldigt mycket visdom under mycket långt tid. En del av oss får leva väsentligt mycket längre liv än någon människa, och då hinner vi uppleva och lära oss mycket genom seklerna, vilket gör att vi också minns mycket som ni inte kan minnas. Vi kan dela denna visdom och information med varandra genom våra rotsystem men också genom våra grenar och lövverk med hjälp av hur vinden rör sig genom våra kronor. Vi kan också dela denna visdom och information med er om ni vill lyssna. Skogen är i själva verket ett intrikat system av energier som länkas från individ till individ både genom marken och genom luften.

När en människa rör sig i skogen förflyttar hon sig genom detta nät av energier som vi träd sänder ut till varandra och drar på så vis nytta av en liten del av vår ofantliga styrka och visdom. Detta har de flesta av er inte förstått ännu men det kommer snart att bli allmänt känt. Ni vet att ni mår bättre av att vistas i skogen men ni vet inte varför, men vi vet. Alla djuren påverkas på samma sätt och det är bland annat därför så många djur vill bo i skogen. Vi träd är som en näringsrik och skyddande famn för djuren och vi arbetar tillsammans med dem i många viktiga frågor, till exempel hur vi ska hantera och minimera skadorna av miljöförstöring och industriell skogsavverkning.

Djuren fyller också en annan viktig funktion för oss träd genom att de tar med sig energipaket med information från träd till träd när de rör sig bland oss. Skogen är, som ni uttrycker det, ett ekosystem, men det är långt mer komplext än vad ni hittills har förstått. Därför förstår ni inte heller hur allvarlig skada ni gör när ni kör in i skogen med stora maskiner som både gör fysisk skada på många individer och förstör nätverket av energier vi har byggt upp. De kalhyggen som maskinerna lämnar efter sig skapar också stora problem eftersom viktig information inte längre kan föras vidare.

Det är inte fel att hugga ner träd för att använda oss som timmer och ved, men det ska göras på rätt sätt, på ett respektfullt sätt och inte som nu. Vi vet vad våra uppgifter är, vad vi är här för. Vi vet att ni behöver våra kroppar till en mängd olika saker och vi ger oss villigt till er, men vi önskar att ni vill förstå att de metoder ni använder nu förstör väldigt mycket både för oss och för er. Skadorna ni gör i skogen påverkar också er, den viktiga energibalansen rubbas och det gör att ni mår sämre och lättare blir sjuka.

Så som ni brukade skogen förr, med hästar och tjurar, tog skogen ingen skada. Det var ett liv i harmoni som vi gärna vill återvända till. Hela skogen mådde bättre av det, inte bara vi träd utan också djuren, och även ni människor. På den tiden förstod ni också betydelsen av gammal skog, många träd tillsammans som får stå orörda århundrade efter århundrade, och även enstaka gamla träd som sparas i skog som för övrigt avverkas. De gamla trädens funktion som kunskapsbärare är ovärderligt, en ung skog utan gamla träd klarar sig mycket sämre eftersom den är helt utan vägledning från äldre individer.

Vi vill att ni ska veta att vi finns här som ett stöd för er, ni kan komma till oss när ni känner er små och svaga så kommer vi stora, gamla, visa träd att ta hand om er, stötta er och visa er vägen. Ni kommer att känna er trygga hos oss och ni kommer att känna er gladare efter ett besök hos oss, det är den sortens energier vi erbjuder er och ni behöver påminnas om det. Men kom ihåg att vi behöver er också, vi behöver er respekt och förståelse för vad vi bidrar med. Vi är alla beroende av varandra för vår hälsa och överlevnad.

/Andliga guider kanaliserade av Charlotta

41 comments

Uffe 3 januari, 2020 - 00:36

Återigen en tänkvärd och i sanning intressant läsning.
Man finner en frid och fylls av en inre kraft av att vistas i en natur i balans.
Kanske jag finner svårt att se träden som just tänkande varelser.(i mänskligt perspektiv)
Men dom är i allt levande och allt levande skall bemötas med respekt.
Att komma fram till en Ek till exempel som funnits där i över hundra år gör att man fylls av andäktighet
Och den skogsskövling som bedrivs på många håll är en styggelse.
Det finns en samklang mellan träd och djur i naturen.
Dom är beroende av varann samt att den tidiga människan var en del av den.
Men idag finns inte det samspelet längre tyvärr.
Rovdrift och girighet genomsyrar vårt samhälle idag.
Kan bara hoppas att framtida generationer finner en väg tillbaka till en hållbar livsstil.
Vilket kan leda till en hoppfull framtid och en harmonisk värld.
Ja det var återigen lite tankar ifrån mig

Charlotta 3 januari, 2020 - 10:31

Tack för att du delar dina tankar Uffe. Jag är medveten om att steget är långt för de flesta till att se träd som besjälade varelser med en egen intelligens och det är säkert det som är en del av poängen och anledningen till att jag har gått från att författa egna blogginlägg till att kanalisera andras texter. Upplevelsen att kanalisera trädenergin var mycket speciell och det var väldigt tydligt att den text som växte fram inte var mina egna ord, inte minst för att det var mycket som jag inte kände till tidigare. Det var också en väldigt intressant känsla att bli medveten om att jag skrev fraser som ”ni människor”, det var inte utan att jag drog på smilbanden åt det smått märkliga i den situationen.😁
/C

Lisbeth 3 januari, 2020 - 04:34

Tack för en fantastisk text!! Så sann!! Allt är sammankopplat i livets väv!!
https://youtu.be/rPh3c8Sa37M
En klok man som kunde se naturväsen berättade att dessa väsen blir så vilsna, så de hittar inte hem när människan kalaverkar en skog!
Om man går in i en helt orörd naturskog så kan man känna en speciell atmosfär och en närvaro.
Lyssnar man noga så kan man förnimma dem!

Charlotta 3 januari, 2020 - 10:35

Tack Lisbeth, precis så är det! Man kan känna skogen om man öppnar upp för den möjligheten. Det är så mycket som vi inte förstår än men nuhar tiden kommit för allt detta att komma fram i ljuset och bli en naturlig och respekterad del av våra liv.
/C

H 3 januari, 2020 - 17:44

Intressant läsning och jag har inte tänkt just på träd så mycket. Men jag älskar att vara nära vatten speciellt älvar med forsande vatten. Det ger en avstressande upplevelse..

Charlotta 3 januari, 2020 - 18:11

Tack, vatten kan vara väldigt rogivande och naturen i sin helhet är fantastiskt läkande.
/C

Hanna 5 januari, 2020 - 14:12

Ja, absolut har träden en själ, energierna kring dem är helande. I vissa skogar känns det extra tydligt. Och en sak vi inte får glömma, träden ger oss mycket. Vad skulle vi bo i om inte i ett trähus, dörrar som håller tätt kring oss och skyddar oss från regn och kyla, fönsterkarmar som vi kan sätta glaset i. Vi vill alla ha någonstans att bo. Möblerna som tillverkas m.m. Bara att se sig om där man bor, vad är gjort av trä? Det är mycket.
Varenda liten by hade förr en såg, där alla bönder fick såga till plank det som behövdes för överlevnad, bygget av sin ladugård och lador. Tänk bara vilken kunskap det finns om att bygga med knuttimrat, olika modeller. Nu har vi de stora sågverken. Trä är en stor exportmarknad. Vi säger ju ”Skogens gröna guld”. Det finns många fina hemsidor att läsa om skogen, all kunskap som finns om trä och träd.
Idag kör man mycket försiktigt i skogen och de nya maskinerna är väl genomtänkte för att skada så lite som möjligt, vissa träd får stå kvar för insekter och fåglar, det är mycket att tänka på vid en avverkning. Blir det spår har man skyldighet som skogsägare att lägga igen spår, skydda bäckar och vattendrag i skogen.
Papper gör vi av trämassa, papper som vi skriver på, tillverkar böcker för att förmedla kunskaper. Trä till tändstickan så vi kan tända elden för att få värme.
Veden till brasan, ja värma upp hela vårt hus på landet, vissa har det så fortfarande. Förr lagade man maten över öppen eld, då gick det åt mycket ved. Glasbruken som kom till, vi behövde glas till våra fönster, vid dessa glasbruk där används mycket ved för att får fram. Tyger görs av trä/ cellulosa sedan länge. Trämassa används till biobränsle. Alla förpackningar, lådor vi sänder varor med….etc. Ja listan går att göra mycket lång, vilken nytta vi har av våra kära träd. ”Eken växer i 300 år, lever i 300 år och dör i 300 år” ”Jag såg och såg, och vart jag såg så såg jag en såg”, som min far sa. Älskar skogen.

Charlotta 5 januari, 2020 - 14:19

Tack för dina tankar Hanna.
/C

Christer Ståbis 19 januari, 2020 - 01:56

Åh, vad underbart att få höra något från träden ! Jag pratar och pratar med träden i skogarna men kan inte höra något själv… Jo, kanske någon enstaka gång. Fast jag har svårt ibland att veta eller lita på om det är träden (eller något annat väsen) som jag får svar ifrån eller om det är mina egna tankar. Hm…
Fast jag älskar träden och känner alltid en vördnad inför ”de äldste” i ett skogsparti. Så kul att få en hel del bekräftat av det jag trott och känt i åratal ! Jag fick lite nya kunskaper av din text också. Tack för det ! : )
Jag blir ofta arg och ledsen när jag kommer till ett kalhygge. Så mycket förstört och dött.
Fast jag har träffat på underbara skogar också. Vissa få har varit helt underbara !
Jag minns just nu en särskild dal med gamla tallar. Jag gör toppturer i Sverige och Norge och det här var en högdal i Norge. Jag blev helt hänförd när jag kom in i den. Det var en sådan underbar energi där ! Det är sällan jag upplever sådana skogar. Jag var oerhört tacksam för att få uppleva den.
För övrigt så förklarar jag ibland för en del människor att i naturen LEVER jag. I samhället bara ÄR jag.

Intressant att du kanaliserar ! Det har jag inte gjort på många år (p g a att jag fick in alla möjliga filurer som jag inte ville få in och kunde inte lita på svaren jag fick).
Jag ska läsa flera artiklar du skrivit. Jag såg du hade många intressanta, såsom den om ”Galaktikerna”. Jag skulle vilja få ta del av färska kanaliseringar nu, då det var länge sedan jag fick veta något. Jag har levt själv i många år och känt mig väldigt isolerad. Jag har inte känt mycket av den andliga världen på flera år (förutom naturen) och såsom världen ser ut här idag så har jag känt mig utkastad i ett mörkt hörn av universum, utan kontakt med några ljusa varelser… Jag måste göra något åt det nu, bara jag vet vad.

Nu babblar jag på men jag kände direkt att din blogg var mycket intressant och många tankar (och känslor) dyker upp.
Jag ska läsa mer ! Tack för att du delar med dig. : )

/Christer

Charlotta 19 januari, 2020 - 09:57

Hej Christer, välkommen hit! Vad roligt att höra om dina erfarenheter av träd och skog. Den gamla skogen i högdalen i Norge kan jag tänka mig var en riktig gammelskog där trädens energier verkligen kunde blomma ut i all sin prakt. Någon sådan tror jag inte jag har upplevt, skog får ju sällan bli så gammal nuförtiden, men jag hoppas få träffa även riktigt gammal skog i mitt liv.

Jag förstår precis vad du menar med att du är i samhället men att du lever i naturen, våra samhällen består av så mycket död materia och så mycket stress men i skogen lever allt i harmoni och vi påverkas av båda delar. Läs gärna det kanaliserade inlägget om Människovänliga städer, jag tror det skulle tilltala dig.

Vill du skapa kontakt med andra dimensioner igen så prata med dina guider och be om beskydd från lågfrekventa energier, det brukar fungera. Det är väldigt speciella tider dessa där det är väldigt mycket som händer på det esoteriska planet så har du haft den typen av kontakter tidigare kan detta vara ett spännande tillfälle att ta upp dem igen.
/C

Christer Ståbis 19 januari, 2020 - 23:16

Hej och tack ! Du skriver mycket intressanta inlägg. : ) Ja, den skogen var gammal. Det är ju sällsynt med ”gammelskogar” nu för tiden men där jag rör mig träffar jag på gamla träd rätt ofta. Oftast finner jag dem på myrar och högre upp på berg. Senast idag, då jag åkte skidor på Orsa Finnmark, träffade jag på flera gamla träd. Just den där dalen jag nämnde var rätt nära ”civilisationen” men låg lite avsides ändå. Där växte det gamla tallar som säkerligen inte har sett mycket av avverkning. Ortsbefolkningen har kunnat ta ned större träd för virke och ved mycket längre ned nära dalgången så träden där uppe har nog inte varit första prioritet att ta ned. Det tog emot lite att gå därifrån. Det var sådan frid där.
Du får komma upp till Mora så kan jag visa dig den skogen någon gång. Seriöst ! : )
Kanaliseringar har jag legat nere med i många år nu men om jag kan få rätt rena kanaler så skulle det vara intressant att ta upp igen. Jag ska testa det du sade någon gång. Om det fungerar vore det toppen. : )
Jag kan kanalisera genom automatskrift. Jag fick lära mig det av en ”slump” en gång när jag följde med en vän till en andlig person för att denne skulle få kontakt med en andlig varelse. Vi fick båda lära oss att kanalisera genom automatskrift. Fast vi fick inte lära oss något om hur vi skulle skydda oss eller farorna med det…
Jag skulle hellre vilja se de jag talar med och höra deras röster men man får väl de gåvor man får, antar jag…
Wow, detta är första gången på 15 år som jag får höra något om den andliga världen igen. Jag vet inget om vad som händer just nu och vad den andliga världen säger om läget här på Jorden idag ! Fast jag har känt att jag har velat få reda på något nu, från den andliga världen. Jag har annars levt rätt isolerad och bara fått se det elände som alla andra får se idag… Det goda har känts rätt långt borta för mig de senaste åren…
Jag ska kolla upp det du sade ! Det är väl kanske dags nu igen. : ) (*Nu har Christer fått sin paus. Dags för att sätta igång och jobba igen !*) ;D
/Christer

Charlotta 20 januari, 2020 - 11:03

Vill du få en överblick över var mysticismen/den andliga världen står idag så rekommenderar jag att du lyssnar på de esoteriska lärare jag länkar till i det här inlägget.
/C

Christer Ståbis 20 januari, 2020 - 19:48

Tack, jag ska kolla upp dem ! : )

Lisbeth 31 januari, 2020 - 09:43

Växters visdom och höga frekvenser!
https://vimeo.com/383210048

Lisbeth 31 januari, 2020 - 09:44
Christer Ståbis 12 februari, 2020 - 21:29

Tack, Lisbeth ! Mycket intressant ! (Jag sitter och spelar första inspelningen med Vera nu. 🙂 )
Jag hinner (och orkar) tyvärr inte kolla alla intressanta tips och hemsidor jag får till mig men jag kollade denna och det var verkligen intressant. Jag har funderat över min kommunikation med växterna och deras liv och det här var intressant att läsa (och höra !).
Jag älskar musik och är intresserad av kommunikation med andra väsen. Jag tänker ofta på mina stackars växter, för jag är ny på att ha ätbara växter hemma och har inte hunnit komma på någon bra plan ännu för hur jag ska hantera och sköta mina växter. Fast även om de ser risiga ut nu så kan jag inte slänga dem på komposten. Det går bara inte ! Jag kan inte döda dem, om de lever, även om de ser risiga ut. Jag hade tänkt börja om någon gång, med nya växter (och en plan) men i kväll så slog det mig att jag ska börja om – med de växter jag har ! De lever än och så länge de lever så ska jag utgå ifrån dem ! Jag har dåligt samvete för min dåliga skötsel(plan) men jag hoppas de förstår att det är mycket nytt nu i mitt liv.
Tack för tipsen med länken ! 🙂 Nu vill jag spela in mina växter (fast de kanske låter som en ostämd fiol just nu…). 😀 :/

Christer Ståbis 13 februari, 2020 - 22:10

Charlotta, jag vill ställa ett par frågor om träden igen. (De ligger mig mycket nära om hjärtat så jag undrar.)
Kan de se mig eller förnimmer de mig på annat sätt (eller kanske både ock) ? Alltså om de kan se att jag kommer på håll ? (Typ, ”Se där kommer den där skidåkaren igen, han som var här igår” 🙂 )
Hur långt bort ifrån kan de se mig i så fall ?
Har du något svar på mina frågor ?
Jag vet inte om jag hör dem (som jag varit inne på tidigare) eller om det är mina egna tankar på något vis som dyker upp. Jag kan få som dialoger i mitt huvud när jag pratar med dem men jag vet inte om det är jag själv bara…

Charlotta 14 februari, 2020 - 10:41

Det är inget de har nämnt för mig så jag vet inte. Intuitivt skulle jag säga att de känner av dig energimässigt och att informationen om att du rör dig i skogen sprids på energiplanet från ett träd till ett annat. När jag går i skogen brukar jag prata med träden och min känsla är att när jag säger God morgon till träden i ena änden av skogen så får alla träden hälsningen eftersom den fortplantar sig. Men som sagt, detta är inget jag har fått uttryckligen berättat för mig så det är bara mina egna antaganden. Det kommer säkert mer information från träden efterhand som min förmåga att förmedla detaljer ökar.
/C

Christer Ståbis 14 februari, 2020 - 13:05

Okej, tack Charlotta för ditt svar. En annan sak jag undrar över är det där med att djuren sprider information eller energi till andra träd när de går genom skogen. Du skrev något om det i ett inlägg i år. Jag undrar då (om du vet något om det) om vi människor också kan fungera som ”budbärare” mellan träden ?
De senaste gångerna jag åkt skidor i skogen så har jag sagt till träden att jag kan ta med mig något ”paket” till något annat träd längre bort, om de har något. 🙂 Om det fungerar eller ej, vet jag inte men jag har i alla fall erbjudit mig att hjälpa till…
(Jag säger ibland till träden där jag är, när jag passerar dem på skidor, ”lämning och hämtning av paket, om ni har något”. Sedan ler jag lite. 🙂 )
Det kan ju hända att jag är för outvecklad för att kunna bidraga med något då men i alla fall… Tanken är god.

Charlotta 14 februari, 2020 - 13:11

Jag har tyvärr ingen aning om det fungerar men jag är säker på att träden uppskattar att du erbjuder dig.❤️
/C

Christer Ståbis 16 februari, 2020 - 11:35

Okej, jag lär får reda på det tids nog. 🙂
För övrigt så måste jag få nämna att jag igår fann ännu en sådan där underbar (gammel-)skog ! Jag gjorde en fjälltur och fann en fjällnära skog som var fantastisk ! De allra flesta fjäll blir besökta endast en gång av mig men vissa känner jag att jag vill besöka igen. Lite lustigt men där jag var igår vill jag tillbaka igen – i år ! Det är ovanligt att jag känner så men jag skulle kunna göra om samma tur igen, redan nästa helg ! 😀
Jag fick sol, som vanligt 😉 och det vart en skön tur, om än lite slitsam (men inte så fasligt mycket ändå).
En sak som var intressant är att jag skulle egentligen upp på fjället bakom men det var så svårorienterat (p g a tätt med höga träd som skymde sikten) så jag var osäker ett tag på vilket fjäll jag var på. (Det låter kanske märkligt om man känner mig men jag visste i stort var jag var och det förelåg ingen risk alls att jag skulle komma bort.)
Det som var intressant är att jag vid ett tillfälle då frågade en gran vilket fjäll jag var på. Frönberget eller Granåsen ? (Det var två ”skogsfjäll”, som jag kallar den typen av fjäll. Det är skog runt om och kalt på toppen.)
Jag skulle upp på Granåsen och det var det svar jag hade helst önskat höra. Fast när jag bollade de alternativen för granen så kände jag att jag fick det svar jag inte ville höra… Frönberget… eller jag ville ju höra det rätta svaret men inte att jag var på Frönberget… 😀
Det visade sig stämma när jag en stund senare såg mer och mer var jag var. Så, min egen vilja påverkade alltså inte svaret ! Jag tar det som ett tecken att jag fick ett svar från granen. 🙂
Tack granen ! 🙂

Charlotta 16 februari, 2020 - 11:43

Det var säkert meningen att du skulle befinna dig på precis det ställe du var även om det inte var din plan. 😉 Hade granen kunnat le pillemariskt när den svarade Frönberget så hade den garanterat gjort det. Att granen kan svara dig råder det ingen tvekan om, frågan är bara om du kan ta emot svaret och det kan du tydligen, grattis! 🙂
/C
PS. Jag tror du har missat ett svar som du skulle vilja se under inlägget om ärkeänglar.

Christer Ståbis 16 februari, 2020 - 14:33

Jo, jag tänkte precis det idag också, att jag skulle hamna där jag hamnade igår. För jag besteg inte Granåsen utan jag fortsatte upp på ryggen där jag var och åkte upp på Frönberget istället. (Det p g a flera orsaker, bl a en skida som sprack.) Jag fann ju underbar skog natur där så det vart väldigt bra i alla fall. (Det gjorde inget heller för Granåsen finns kvar. Troligen väljer jag den då under barmarkstiden istället eller under en vår.)
Tack ! Ja, då har jag nog hört träden förut också, då jag varit osäker på om det var träden som svarade eller om det var mina egna tankar… (Jag har ju fått kloka svar men jag är ju rätt klok också då så… ;D )
Ja, jag har haft flera dialoger med träden. Extra mycket nu de senaste två veckorna. 🙂
I fredags var jag rädd för att jag ”pratade ihjäl” ett par träd när jag åkte skidor i skogen. ;D (Jag lyssnade lite dåligt då också.) (Ja, åkte och åkte, för ovanlighetens skull stod jag mest still, kändes det som. 😀 )
Jag babblade på en massa om den stundande (positiva) utvecklingen bl a. Lite svårt att veta om jag pratade för mycket, för de kan ju inte direkt gå därifrån… 😀
Okej ! Jag ska kolla ditt svar under ärkeänglar. Tack ! Det har jag nog missat. Det är lite svårt att se alla svar nu. Jag har börjat med att kolla de senaste inläggen i höger spalt och tar även fram något inlägg och bläddrar till längst ned på den sidan men jag kan ha missat något ändå. Vad jag vet så finns det inte någon ”ruta” som jag kan bocka för så jag får ett meddelande om när det kommit ett nytt svar. ?
Jag ska läsa ditt svar nu. 🙂

Charlotta 16 februari, 2020 - 14:56

Haha, jag tror inte du behöver vara rädd för att tråka ut träden. 🙂 För det första tror jag att de gärna kommunicerar med dig och för det andra tror jag att de kan stänga ute dina energier om de skulle vilja.

Tyvärr har jag inte hittat någon funktion som gör att ni läsare kan markera att ni vill notifieras när ni får svar på era kommentarer. Det verkar som att den möjligheten inte finns i det här temat, eller så kanske det krävs ett tillägg för det. Jag ske göra ett nytt försök att finna en lösning på det behovet.
/C

Christer Ståbis 16 februari, 2020 - 15:54

Ja, det var ju i alla fall positiva saker jag hade att säga till träden, kan jag ju säga till mitt försvar… 😀
De har nog också mer förståelse än vad en uttråkad människa skulle ha och kan nog ta en och annan ”tokig” tanke också. 🙂
Nu på senare tid i vinter så har det blivit så att jag har velat åka i samma skogsområde varje gång. Träden där har blivit lite som mina ”kompisar” så jag vill tillbaka dit. : ) (Det är ett litet område på ca 6×4 km som är ett av mina vanliga skogsområden jag brukar åka i.)
En tur för ca 1,5 vecka sedan (där) var helt magisk. Det var när jag fått ett ”ny-uppvaknande” (i och med din blogg). Jag åkte på e m till kvällen. Kvällen var verkligen magisk ! Månsken och stjärnor. Långa granar med snö i. Det kändes mer jullikt än det gjort under hela julen… 🙂 Det kändes verkligen som midvinter. Fast det var inte många minusgrader och svag vind. Bekvämt, med andra ord. 🙂
Jag har aldrig i hela mitt liv varit ute i skogen när det varit mörkt och känt mig så ”icke-ensam” ! (Jag hittar inget bra ord i svenskan.)
Jag letade väg genom skogen men jag hade koll på var jag var. Det var kul för jag fick hjälp av ”en tomte”, som jag brukar säga, att finna exakt väg. Jag såg ett ljus där jag skulle gå för att finna rätt väg. Även om jag gick lite runt det så visade det sig stämma att det var exakt rätt riktning ! Jag hade tänkt att gå ungefär åt det hållet men fick då bekräftat att det var exakt där jag skulle gått om jag skulle ha gått rak väg. Trevligt ! 🙂
Jag har sett ljus i skogen förut också men det var några år sedan nu. Jag vet inte vilka det är men jag brukar säga att jag ser tomtarnas boningar. Det kan vara vättar eller andra också, det har jag ingen koll på. Fast kul att jag fick se det igen nu i skogen ! 🙂

Charlotta 16 februari, 2020 - 16:07

Vilka fantastiska upplevelser du har! Härligt med tomtar/vättar och andra skogsväsen, dem har jag aldrig sett men de lever ju i sin speciella dimension precis som alla andra. Väldigt intressant det du beskriver med att känna sig icke-ensam i skogen. För ett par år sedan när min hund checkade ut från den här verkligheten upplevde jag en period där jag faktiskt kände mig ensam i skogen den första tiden jag promenerade där utan honom. Efter det slutade jag promenera en period, det var helt enkelt för jobbigt. Tidigt i höstas gav jag mig ut i skogen igen men då med ett betydligt högre medvetande än jag tidigare haft och då var känslan precis den du beskriver, en påtaglig känsla av icke-ensamhet. Jag inser så klart att träden alltid hållit mig sällskap och badat mig i sina välgörande energier, men det är inte förrän det senaste halvåret jag verkligen känt det som en närvaro. Jag har också en favoritrunda där jag passerar många goda trädvänner och går jag andra rundor några dagar kan jag verkligen längta efter att gå den rundan igen. Det känns som om jag har utvecklat en relation med just de träden och den delen av skogen och att deras energier är stämda lite extra för att passa mig.

Jag har lagt till ett tillägg nu som ska göra det möjligt att prenumerera på inlägg, där är en textrad under kommentarsrutan där man kan klicka för att administrera sin prenumeration. Skulle du vilja undersöka om det fungerar så som du efterfrågade? Tack!
/C

Christer Ståbis 16 februari, 2020 - 17:23

Jag har aldrig sett några skogsväsen ”in person” men jag har sett ljusglimtar då och då. Det har varit när det varit mörkt eller skymning ute i skogen. Jag har tolkat det som några tomtar eller liknande som bor där eller var där just då. Det har bara varit korta ljusglimtar men det har känts speciellt ändå och som att det har funnits fler än jag där ute.
Ja, förut när det blivit mörkt i skogen har jag ibland kunnat bli lite mer ”på min vakt” eller kunnat känna lite rädsla. Det kände jag inte av det minsta den kvällen (eller de andra kvällarna i skogen efter det heller). Nej, det kändes som om det var (vänligt) liv överallt !
Jag har tänkt tanken att det kanske är för att jag varit där mycket nu och haft en speciell känsla då, som gjort att jag velat hälsa på mina ”kompisar”. Jag har tänkt jag ska se hur det känns i andra skogar också, om det kan kännas så där också, där det är liknande förutsättningar (ej samhällen, skoterleder etc nära, så att ”vildmarkskänslan” kan vara liknande som i denna skog). Tja, jag längtar ju redan tillbaka till skogen vid fjället jag var på igår så det kanske har att göra med om det är en naturligare miljö eller inte. Att jag varit i skogen flera gånger lär ju påverka också. Träden eller området överhuvudtaget blir då lite mer som ”hemma”. Jag får undersöka detta ! 🙂
Ja, jag såg du lagt till möjlighet att kryssa i en ruta längst ned. Jag tryckte i den (ca kl. 15.30) efter jag postade mitt senaste svar under ärkeänglarna men hittills har jag inte fått något meddelande via epost (som för ditt svar här ovan som är skrivet 16.07). Fast det var kanske precis efter du lagt in det så det hade inte hunnit ”träda i kraft” ännu. Jag får se efter detta svar. Jag kryssar i rutan igen nu.

Christer Ståbis 16 februari, 2020 - 17:36

Edit: Det ser ut som om man får lov att trycka på ”prenumerera” och sedan får man en länk som man ska godkänna. Efter det så ska man få meddelande om svar på ett inlägg. Fast det ser ut som om man får lov att göra det för varje separat inlägg du har skrivit, som jag kommenterar under, när jag får svar. Alltså det verkar inte gälla för svar under alla inlägg. Så nu får jag ett meddelande bara när du svarar på det jag skrivit under ”Trädens visdom”, ser det ut som. Nästa gång jag skriver under ett annat inlägg så får jag kryssa i rutan längst ned igen o s v. Det verkar som det fungerar så. Kul att det gick att fixa ändå. Jag kryssar varje gång nu. 🙂

Charlotta 16 februari, 2020 - 17:40

Ja, så fungerar det. Man har alltså möjlighet att prenumerera på enstaka inlägg eller bara de inlägg man är intresserad av. Hos mig ser det ut som om du prenumererar nu så jag hoppas det fungerar.
/C

Charlotta 17 februari, 2020 - 12:11

Uriel kom precis och gav svar på några av dina trädfrågor. Jag har märkt det tidigare att Uriel har en speciell kontakt med träd/skog och att han gärna förmedlar information mellan träden/skogen och människan.

Så här säger Uriel:
1. Människor kan inte föra information mellan träd.
2. Du har förmåga att lyssna till träd och du hörde korrekt, granen svarade dig.
3. Träd kan bli kompisar och när detta sker kan de anpassa sina energier så att de passar speciellt bra till dig vilket gör din upplevelse extra angenäm.
4. Det var en tomtes ljus du såg som lyste dig på rätt väg. Det är tomten själv som kan lysa, en funktion de använder för att just hjälpa människor komma rätt. Du har sett tomtar förr och har ofta tomtar och annat småfolk/skogsväsen omkring dig i skogen, men bara när det är mörkt för det är bara då de är aktiva. Du kan prata med tomtarna (och andra) som vanligt med rösten och du kan lyssna till dem genom att lägga handen mot marken och ta in information den vägen, marken är deras naturliga kommunikationsväg.

Spännande, där var en del som jag inte visste innan. 🙂
/C

Christer Ståbis 17 februari, 2020 - 12:55

Oj ! Wow ! Det där var verkligen intressant och glädjande för mig att få höra !! Bara det att min känsla varit rätt hela tiden med tomtarnas ljus och med granen är helt fantastiskt för mig att få bekräftat ! (Då har jag hört de andra träden också, tidigare. 🙂 ) Sedan kommer denna information att ge mig än mer glädje och upplevelser från och med nu, när jag kommer ut i skogen nästa gång (som nog blir på onsdag) !
(Sedan kommer jag garanterat att bli mer än mer babblig för min omgivning (vissa av människorna), än vad jag redan är när jag nu förmedlar en del om det nya som sker. Fast det är ju positiva saker och glädje jag sprider så mitt ”babbel” lär göra mest nytta. 🙂 )
Tack så jätte-jättemycket Charlotta och Uriel för denna information och engagemang !!! Det betyder väldigt mycket för mig. <3 🙂
Sedan så dyker det upp några frågor då… Jag bara nämner dem här, även om du inte skulle ha svar på alla frågor.
T ex det där med tomtarna, om de hör mina tankar eller om jag måste tala med min röst för att de ska höra mig ?
Om jag vill tala med dem är det väl då lämpligast när det är mörkt, när de är vakna med andra ord ? 🙂
Träden hör ju mina tankar i alla fall. Det där med Frönberget eller Granåsen har jag för mig att jag inte sade högt utan bara tänkte.
Annars är det lätt för mig att tala med min röst istället för att tänka tyst. Faktum är att jag talar mycket för "mig själv" och har gjort det i hela mitt liv. För mig är det helt naturligt (även om en del kanske tycker att det är "konstigt"). Jag talar högt för mig själv eller till något träd eller sten. Sten ja… Det tar jag under "berg-inlägget" senare. 😉
Jag försöker att inte skriva så mycket nu men jag måste få ställa en fråga till. I lördags, under turen upp på Frönberget och vid ett par andra tillfällen dök det tokiga ord eller uttryck upp i mitt huvud, när jag sade något till ett träd och Uriel. Det gjorde mig väldigt beklämd då jag inte menade att säga så tokiga saker och jag vet inte var de kom ifrån, om det var rädslor för att "göra bort mig" som gjorde att jag gjorde det eller om något annat väsen kom in i mina tankar. Jag vet inte… :/ Har du någon aning ?

Charlotta 17 februari, 2020 - 13:34

Fler svar från Uriel:
– Både träd och tomtar är telepatiska så du kan antingen prata högt eller tänka samtalet.
– Tomtarna sover på dagarna så då hör de dig inte.
– De tokiga orden och uttrycken du fick till dig var platsbundna energier som du plockade upp, på samma sätt som en radiomottagare kan plocka upp vad som helst som finns i etern om man inte medvetet ställer in den på en viss kanal. Platsminnen kan uppstå när någon upplever något så intensivt på en plats, oftast negativt men det är inte nödvändigt, att energierna från upplevelsen stannar kvar på platsen. De orden och uttryck du fick till dig var de som någon annan sa i frustration eller ilska när händelsen ägde rum.

En notering från admin, din prenumeration på inlägget om ärkeänglar är inte bekräftad och du prenumererar inte på inlägget om det negativa informationsflödet där du frågade om hur jag kanaliserar.
/C

Christer Ståbis 17 februari, 2020 - 14:01

Åhå, ja jag tänkte väl det, om att prata eller tänka. Jo, jag misstänkte att det är bäst att prata med tomtarna när det blivit mörkt. 🙂
Åh, det här är verkligen givande för mig ! 🙂
Okej, vad bra jag fick reda på det där med platsbundna energier. Skönt ! För det kändes penibelt och frustrerande när jag gick där på väg upp på en deltopp, hade precis åkt över en liten sjö och började gå uppför en sluttning då ordet ”skit-träd” dök upp i mitt huvud… Jag fattade ingenting men försökte be om ursäkt och finna en förklaring. Ja, jag stod inte ens stilla vid ett träd och försökte prata med det utan ordet bara dök upp i mitt huvud när jag gick. Puh, säger jag nu ! 😀
Admin-svar: Okej, jag ska kolla fler inlägg och kryssa allt jag kan… 🙂 (När du skrev att det var om det negativa informationsflödet så kände jag direkt att jag inte kollat det på ett tag.)

Charlotta 17 februari, 2020 - 13:46

Nu när jag skriver om tomtar upptäcker jag att där går tydligen min nuvarande gräns för var den multidimensionella världen börjar kännas flummig. Ärkeänglar, uppstigna mästare och galaktiker är nemas problemas och fullt naturligt för mig, men varje gång jag skriver ”tomtarna” så småskrattar jag. 😀 Och om jag föreställer mig att någon oinvigd läser meningen ”Tomtarna sover på dagarna så då hör de dig inte.” så måste de tro att jag fullständigt har tappat kontakten med verkligheten. 😀 Jag vet ju att skogsväsen och småfolk existerar i andra dimensioner precis som änglar, galaktiker, mästare och även mänskliga själar gör det, men jag har inte tidigare engagerat mig i dem på det här sättet så det kommer nog ta lite tid att vänja mig.
/C

Christer Ståbis 17 februari, 2020 - 14:27

Åhå, det var intressant. Ja, jag vet ju inte något alls om hur din utvecklingsväg har gått men som jag förstått av det du skrivit så har det skett en stor medvetandehöjning för dig på senare tid. Du har då kanske inte hunnit få med dig ”allt” inom det ”esoteriska”. Fast tomtar borde du väl kunna… du vet väl att han kommer på julafton, ju…?! 😉 😀
Jo, jag har, som sagt, sett deras ljus många gånger även om det var ett tag sedan nu, före denna kväll jag nämnde här.
Tror att du tappat kontakten med verkligheten ? Ja men jag förmodar att vattendelaren redan har passerats vad beträffar dina följare nu. Jag skulle gissa på att de flesta som ”tror på” andeväsen även tror på väsen som tomtar och vättar. Så de som reagerat (negativt) över dina kanaliseringar har nog redan lämnat skeppet… 🙂
(Jag har ju inte läst det du skrivit förut men jag förstår hur din blogg har förändrats, av kommentarer jag läst.)
Angående just begreppet ”tomtar” har ju den ”fysiska” människan förvrängt, missuppfattat, förvanskat och hitta på nya historier om så det är inte så konstigt om någon fortfarande kan tycka det låter flummigt.
Fast det är bra att jag och Uriel i alla fall förstår oss på det där med tomtar… ;D <3
Ja, det var väl någon mening då att mitt prat om tomtar dök upp för dig. 😉
För övrigt så insåg jag för en kanske 10 år sedan att i princip ALLT som du har sett på film, läst i en bok eller berättats i en gammal sägen har funnits eller finns någonstans – vad beträffar väsen. Tomtar, troll, vättar, enhörningar, drakar, bevingade lejon, sjöjungfrur… You name it ! 🙂
(Bl a så finns bevingade lejon på solen, om jag har fått korrekta uppgifter.)
Jag vill än en gång tacka dig Charlotta och Uriel för denna information som jag nu fått ! Faktiskt bland det mest givande jag har fått reda på… i mitt liv ! 🙂 <3 (Jag vet inte hur man gör sådana där fina hjärtan som du och några andra kan göra, så du får ett kantigt istället.) 🙂

Charlotta 17 februari, 2020 - 14:36

Helt klart behöver jag utvecklas en del inom tomteområdet, så tack för hjälpen med det. 🙂 Jo, jag har gjort samma iakttagelse vad gäller sagor, sägner och olika varelser, ingen rök utan eld. Det som är en saga idag har en gång varit någons verklighet. Väl bekomme och tack själv för att du läser och för allt du bidrar med. Hjärtan kan du bara göra genom att klistra in färdiga hjärtan, eller via mobil tror jag, det är dessvärre inte en av de emojis som texthanteraren förstår att omvandla.
/C

Christer Ståbis 17 februari, 2020 - 15:24

Min syn och kunskap om skogen och dess innevånare ökar nu för varje vecka som går och det blir bara mer och mer spännande att vara i skogen nu ! 🙂
Jag önskar jag kunde klistra in något foto från skogarna jag talat om men det går ju bara att få in text här. Någon blogg eller hemsida har jag inte heller (ännu, har tänkt att eventuellt starta en i framtiden).
Åh, jag provade att ta ett rött (eller rosa) hjärta från en kommentar här men när jag klistrade in den i min kommentar så blev den helt svart… :/ Jag vågade inte tro på att den skulle bli röd igen, efter att jag publicerat den så jag tog bort den… Hm, får se om jag kommer på något. ”Mindre än tre” ser inte lika trevligt ut som en smiley gör. 😀 (Jag har för övrigt svårt att se det som ett hjärta. Jag ser ”mindre än tre”… 😀 )
Förresten så får jag lov att ge dig en komplimang för att du skriver så korrekt svenska ! Idag är det tyvärr inte så många som kan skriva bra svenska längre, inte ens det mest grundläggande. Fast det kan du. 🙂

Charlotta 17 februari, 2020 - 15:37

Svarta, kopierade hjärtan tenderar faktiskt att bli röda när de postas. Tack, jag är något av en språknörd med ett inbyggt redigeringsfilter som mer eller mindre förbjuder mig att skriva annat än korrekt. Jag får snarare anstränga mig för att inte låta alltför byråkratisk. 😀
/C

Christer Ståbis 17 februari, 2020 - 15:45

Ha ha. Vad kul. Då är vi lite lika där. Jag försöker alltid att skriva korrekt och jag gillar att läsa korrekt skriven svenska. Skulle jag i hasten ha skrivit en bokstav fel, som jag upptäcker efter publicering, så blir jag bestört… 😀 ❤️

Charlotta 17 februari, 2020 - 15:47

Jag får gratulera, du har just skapat ditt första hjärta. 🙂
/C

Christer Ståbis 17 februari, 2020 - 15:51

Tack, även om just den här jag hittade blev röd redan innan publicering. Jag ska någon dag prova mig på att våga skicka en ”tillfällig svart” när jag hittar en igen. 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI