Home ÖG i media Att bryta negativa tankemönster

Att bryta negativa tankemönster

by Charlotta

”Utan att du riktigt vet hur det gick till så är de där igen, tankarna som maler och ältar och upprepar sig i det oändliga med samma trötta budskap om hur dåligt allt är, hur hårt livet suger, hur värdelös du är och hur hopplösa alla framtidsutsikter är. Du har lyssnat på de där tankarna tusen gånger tidigare och du fasar för att du kommer att behöva lyssna på dem tusen gånger till. Det är tid att bryta dem nu, tycker du inte?”

Så inleds min krönika på Kurera.se där jag tipsar om några av mina bästa verktyg för att hjälpa hjärnan ur sina invanda, negativa mönster och in i nya, och mer positiva vanor.

”En bra utgångspunkt är att bli medveten om vilka frågor du dagligen ställer till dig själv. Om du ställer frågor i stil med: ”Varför klarar jag ingenting?”, ”Varför är jag så dum?” eller ”Varför vill ingen vara vän med mig?” sätter du dig själv i en rävsax. Till den sortens frågor finns det nämligen inga bra svar men det finns massor med riktigt dåliga svar, svar som på ett ögonblick sänker dig och gör dig ännu olyckligare.”

Du läser hela krönikan här, och jag blir jätteglad om du vill rekommendera krönikan på Kureras sida till alla du känner och delar den på sociala medier så att fler kan hitta till bloggen den vägen. Tack på förhand!

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI