Home Charlotta Det går att bli frisk från ME

Det går att bli frisk från ME

by Charlotta

Ni som läst bloggen ett tag vet att jag har en plågsamt lång sjukdomshistoria bakom mig, ska jag räkna in allt så har jag egentligen varit sjuk hela mitt vuxna liv. Det började redan i sena tonåren med en del ”besvär” med magproblem och överdriven åksjuka och sedan bara fortsatte symptomen att staplas på hög.

Allergisk var jag redan sedan barnsben och efterhand började jag samla på mig diagnoser som magkatarr, celiaki, fler allergier, atopiska eksem, migrän, kronisk åksjuka, endometrios, hypotyreos typ 2, IBS, utmattningsdepression, mm. Till slut kulminerade mitt hälsoförfall i ME, det som på svenska ofta kallas kroniskt trötthetssyndrom.

Numera vet jag att grundorsaken till ME är någon sorts förgiftning, ofta flera, och i mitt fall handlade det om Epstein-Barr virus och parasiter. Andra vanliga förgiftningsrötter är mögel, toxiska metaller och virus, men i princip allt som kroppen upplever som en förgiftning kan, om det vill sig illa, lägga grunden till ME.

Jag har skrivit flera gånger tidigare om detta på bloggen men blev i våras uppmanad att göra min historia synlig för fler eftersom kunskapen om vad ME är och att det går att bli frisk igen genom att hitta sina förgiftningsrötter och avgifta dem så att kroppen kan läka, behöver komma ut på bredare front.

Därför kan du nu läsa om mig, min långa sjukdomshistoria och mitt tillfrisknande i Expressen Söndag under Läsarna berättar. Så här såg förra söndagens pappersversion av artikeln ut.

/Charlotta

3 comments

Karin 8 juni, 2020 - 15:08

Hej! Googlade efter Me och hittade din blogg. Har en vän som tror sig drabbats av denna hemska sjukdom (ingen läkare har satt diagnosen än), och min vän börjar ge upp. Hur kan jag som vän hjälpa till?
Mvh Karin

Charlotta 8 juni, 2020 - 17:09

Hej Karin, välkommen hit! Fråga vilken typ av stöd och/eller hjälp din vän vill ha. Många är ännu inte beredda att ta till sig det faktum att naturlig läkning är en fullt fungerande metod för att bli frisk utan vill bara ha sjukvårdens hjälp, om din vän tillhör den kategorin gör du bäst i att stötta i det valet. Om vännen däremot är öppen för traditionella och naturliga metoder kan du göra stor nytta i att googla och lusläsa allt du hittar på nätet, både på svenska och engelska. ME är ett symptom som kan ha flera olika orsaker och kombinationer av orsaker och det kan vara ett riktigt detektivarbete att komma fram till vad som ligger till grund. Ett annat alternativ är att leta reda på några riktigt skickliga och erfarna alternativmedicinare (homeopat, ferkvensterapeut, naturläkare eller liknande) som din vän kan ta hjälp av. Här är ett inlägg som förklarar roten till de flesta sjukdomar och även ME. Lycka till och god bättring till din vän. Från frisk till sjuk till frisk
/C

Karin 8 juni, 2020 - 18:52

Tack för snabbt svar! Min vän vill inte söka traditionell sjukvård, för det finns så mycket okunskap kring sjukdomen. Det tar bara energi att söka läkare. Hon ligger instängd i ett rum, sedan 5 månader tillbaka. Hon blir inte bättre av vila, men vill inte söka hjälp.

Jag ska ge henne länken till din sida. Nu har hon fastnat i att bara läsa bloggar och hemsidor om sjukdomen, inte hur man kan hantera den eller till och med bli frisk!

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI