Home Charlotta Det går att bli frisk från ME

Det går att bli frisk från ME

by Charlotta

Ni som läst bloggen ett tag vet att jag har en plågsamt lång sjukdomshistoria bakom mig, ska jag räkna in allt så har jag egentligen varit sjuk hela mitt vuxna liv. Det började redan i sena tonåren med en del ”besvär” med magproblem och överdriven åksjuka och sedan bara fortsatte symptomen att staplas på hög.

Allergisk var jag redan sedan barnsben och efterhand började jag samla på mig diagnoser som magkatarr, celiaki, fler allergier, atopiska eksem, migrän, kronisk åksjuka, endometrios, hypotyreos typ 2, IBS, utmattningsdepression, mm. Till slut kulminerade mitt hälsoförfall i ME, det som på svenska ofta kallas kroniskt trötthetssyndrom.

Numera vet jag att grundorsaken till ME är någon sorts förgiftning, ofta flera, och i mitt fall handlade det om Epstein-Barr virus och parasiter. Andra vanliga förgiftningsrötter är mögel, toxiska metaller och virus, men i princip allt som kroppen upplever som en förgiftning kan, om det vill sig illa, lägga grunden till ME.

Jag har skrivit flera gånger tidigare om detta på bloggen men blev i våras uppmanad att göra min historia synlig för fler eftersom kunskapen om vad ME är och att det går att bli frisk igen genom att hitta sina förgiftningsrötter och avgifta dem så att kroppen kan läka, behöver komma ut på bredare front.

Därför kan du nu läsa om mig, min långa sjukdomshistoria och mitt tillfrisknande i Expressen Söndag under Läsarna berättar. Så här såg förra söndagens pappersversion av artikeln ut.

/Charlotta

Leave a Comment

Powered by Calculate Your BMI