Home ÖG i media Världen går mot ljusare tider

Världen går mot ljusare tider

by Charlotta

Jag hoppas att ni alla tillbringar helgen precis så som ni önskar, oavsett om det är med en dignande påskbuffé och huset fullt av släkt och vänner, eller om det är på utflykter i naturen, på konstrundor, kultur eller shopping, eller om det är med lugn och vila i bekväm stillhet hemma i soffan.

Till er som firar påsk önskar jag en riktigt Glad Påsk och till er andra önskar jag en fortsatt trevlig helg, kanske med lite helgläsning om hur mänskligheten och världen trots allt går mot ljusare tider, även om det för närvarande är lätt att bara se mörker. Här hittar ni min artikel.

/Charlotta

7 comments

Annica 31 mars, 2018 - 15:44

Vilken bra artikel och med ett viktigt innehåll.
❤❤❤
Hoppas att många tar del av den.
Ibland tänker jag att bara vi stannar upp och börjar fundera, börjar reflektera så har vi tagit ett första steg.
Steget mot en bättre värld.
Med ett bättre innehåll.
Det krävs mod och nyfikenhet för att börja tänka nytt och se saker i ert nytt perspektiv.
Att våga öppna upp för nya tankar.
Ibland att helt och hållet byta perspektiv.
Att ens egen ensamhet bryts när man märker att andra delar samma tankar, samma funderingar och värderingar gör mig så himla glad.
Genuint lycklig på djupet trots allt livet just nu är så mycket sorg och mörker.
Hoppas du också får en fin påsk Charlotta.
❤❤❤
Du sprider så mycket ljus för att lysa upp den här världen och bidrar till att göra många av oss mer medvetna.
Allt gott.
Kram från
Annica

Charlotta 31 mars, 2018 - 16:15

Det krävs verkligen mod Annica, du har så rätt. Allt gott till dig också! ❤
/C

Helene 31 mars, 2018 - 17:57

Bästa Charlotta.
Tittar in på din blogg, ser att du har tagit dej tid att skriva även idag:Påskafton.– Din överskrift: Världen går mot ljusare tider, visar på att du har ett positivt sinnelag, alla de mörka molnen i omvärlden till trots. Medan solen värmer mina kinder röda, låter jag tankarna flyga. Hur bra jag har det, sitter varmt ock tryggt, blundar i solen, ser ändå den blå himlen, hör barnen i grannhusen leka ock dess skratt. Ett lyckligt liv. Men är det hela sanningen?? Nej, alla har vi våra dagar när det är tungt. När ensamheten, tomheten smyger sig på. Tomheten av (just i detta fall)–barnen nu vuxna, har ett eget liv, långt från mej. Känslan av att inte vara behövd är hemsk! Det gör ont att inse att nu står jag här ensam, jag som ”alla” behövde alldeles nyss! —Har läst om detta i ”kloka böcker”–trodde att jag, med mitt sunda förnuft ock utbildning skulle aldrig uppleva detta,—Men här är jag nu, mitt i detta som jag avskyr: Självömkan! Jag vet ju, hela mitt förnuft skriker: Ja men detta var känt, 1000-tals mammor går igenom detta. Men vad hjälper det just nu?—Nu något helt annat.—-Mot en bättre värld,,, Det fordras krafttag av oss medborgare för att politiker/ styrande skall börja inse att vår demokrati samt välfärd:sjukvård /omsorg/skola osv. ej skall raseras fullt ut. Vi borde göra som Fransmännen, protestera på gatorna!:) 🙂
I det lilla, kan vi börja med oss själva, vara rak ock ärlig, hjälpa stödja andra där vi ser att behov finns. Bli mera medmänniska helt enkelt. Inte vara så rädd om vårt eget lilla krypin. Öppna dörren lite.

Varmt Tack Charlotta. Goda tankar till dej/Helene

Charlotta 31 mars, 2018 - 22:01

Tack Helene, många goda tankar till dig också. Ofta ligger den stora förändringen i hur man ser på sig själv och sitt eget liv mer än i de faktiska omständigheterna. Bara genom att skifta fokus, beskriva sig själv med andra ord, eller lägga tyngdpunkten på ett annat ställe så öppnar sig den där dörren som du nämner på glänt.
/C

Annica 31 mars, 2018 - 19:48

Jag kände också en tomhetskänsla när mina barn blev stora,stod på egna ben och klev ut i världen för att leva sina egna liv.
Från att ha haft sina barn på heltid växer de och våra relationer till dem förändras . Men framförallt fördjupas relationerna och kärleken växer sig starkare.
Vi har våra barn till låns en kort tid. Ibland kortare än vad vi tror.
För mig är det en trygghet att jag gav mina barn en lugn och trygg start i livet,gränslös kärlek och ett oändligt tålamod.
De klev ut i vuxenlivet hela och trygga.
Hoppas att det snart känns bättre Helene.❤️❤️❤️
Tänker att du kan göra skillnad för andra också och säkert redan gör det.
Kanske kan fylla tomhetskänslor hos andra genom att ge av dig själv på andra sätt än som förälder och mamma.
Jag tror vi alla har ett starkt grundläggande behov att få göra skillnad i världen ,i det lilla och det stora.
Att vi mår bra av att göra goda saker för varandra.
Det är ok att känna känslor av ensamhet och tomhet ibland.
Det är en del av att vara människa.
Allt gott till dig❤️❤️❤️
Kram från
Annica

Charlotta 31 mars, 2018 - 22:02

Kloka ord Annica, tack för att du delar.
/C

Helene 31 mars, 2018 - 21:29

Bästa Annica! Tack för dina jättefina ord. Visst är det exakt som du skriver: Vi har våra barn en tid, sedan skall ock bör de flyga ut, som de självständiga , frimodiga personer vi uppfostrat dem till. De går ut i världen väl rustade förhoppningsvis. Så skönt det känns att du skriver Annica, att dela upplevelsen med ”någon annan”. Som jag skrev trodde jag mej vara väl rustad mentalt för detta, men tydligen inte. Helt plötsligt idag kom sorgen till mej. Vet dock att i morgon är en bättre dag. Vi har alla ”våra dagar”—kanske hormoner som spökar eller annat. —Har läst igenom kommentarerna här, (jag är ganska ny ) –Men noterar att du Annica skriver väldigt vackert. Har sett din sorg över din son. Ger dej all styrka ock värme ! Vi kvinnor är mentalt starkare än män, det är min erfarenhet. Kanske pga. att vi kvinnor kan visa ock tala om känslor. Att känna, glädje, sorg, ilska, till sprittande glädje, eller djupaste sorg, —Allt detta är att vara människa. Att vara nyfiken på livet, det underbara!

Tack Annica för dina fina ord, sänder dej de varmaste tankar/Helene

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI