Home ÖG i media Vet du verkligen vad du tänker och känner?

Vet du verkligen vad du tänker och känner?

by Charlotta

Det är roligt och utvecklande att behöva tänka till hur och varför det blev som det blev, hur man ser på olika delar av sitt liv och vad som är lätt och svårt. Något som jag fick anledning att göra när jag blev intervjuad om mitt skrivande.

Det är den sortens saker som man vet om inom sig, som man tror att man har full koll på och vet exakt vad de står för och betyder, men den dag man ska berätta eller förklara för någon annan så upptäcker man att det kan vara jättesvårt att sätta ord på sina tankar.

Så är det ofta med känslor och upplevelser, man är inte medveten om att det är lite luddigt och diffust, men det är just det där luddet som gör det svårgreppbart och som gör att man kanske inte kommer framåt och vidare i sina tankar och därför inte heller i sitt liv. Det som gör att det inte händer något trots att man egentligen vill.

Därför är det oerhört viktigt att kunna formulera, inte bara inom sig, utan i tal och skrift exakt vad det är man menar. För kan man inte det så betyder det att man inte själv vet, eller inte är helt säker. Eller som Esaias Tegnér uttryckte det: ”Vad du ej klart kan säga, vet du ej.” Och första steget i all förändring är att veta var man befinner sig, exakt var man befinner sig.

Idag kan ni läsa om mitt författarskap och skrivande i tidningen Allt om skrivande.

/Charlotta

6 comments

J 21 februari, 2018 - 21:57

Jag tycker också det är intressant när man inte riktigt vet inombords, men så är man i samtal med någon och ut kommer bara lösningen. Som att det krävdes att bli formulerat högt för att man skulle hitta svaret.

Charlotta 21 februari, 2018 - 22:20

Det där känner jag också igen, jag brukar säga att jag tänker allra bäst när jag pratar. 😀 Det är lustigt att det kan fungera på på motsvarande sätt fast tvärtemot också.
/C

J 21 februari, 2018 - 21:58

Har förresten skickat in din bok som inköpsförslag till stans bibliotek. Ska bli intressant att läsa 🙂

Charlotta 21 februari, 2018 - 22:20

Tack, vad kul! Hoppas de tar in den.
/C

A 22 februari, 2018 - 13:14

Jag har alltid ända sedan barnsben varit bra på att uttrycka mig, både i bild, tal och skrift. Men för tillfället så vare sig vet eller känner jag något mer än tristess, och det är faktiskt också en känsla som ej är att förakta 😉 en tomhet som är lite svår att sätta ord på, men den finns…

Charlotta 22 februari, 2018 - 14:28

Du får trösta dig med att du i alla fall kan identifiera den tillräckligt väl för att veta att det är tristess du känner. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI