Home Personlig utveckling Allt det du önskar att du hade

Allt det du önskar att du hade

by Charlotta

Att känna att livet är halvtråkigt eller kanske till och med heltråkigt och inte alls blev som man hade tänkt sig är illa nog i vardagen, men att ha de känslorna under semestern är ofta sju resor värre. Under resten av året delar man tristessen med de flesta andra, många tycker att vardagen är lite seg och mest känns som en transportsträcka, men under semestern ändras allt det.

Semestern ska vara den tid på året när allt faller på plats, när alla krav och måsten viker undan för den ultimata upplevelsen av fint väder, trevligt umgänge, romantik och harmoni. På semestern ska det inte finnas anledning att klaga eller vara ledsen för det är då magin ska hända.

När det inte blir så utan allt bara fortsätter att vara lika förutsägbart och meningslöst som restern av året kan upplevelsen bli så plågsam att den blir svår att orka med. Inte minst när man ser hur alla andra verkar ha det precis så där skönt och mysigt som man själv önskar att man hade det.

Man skulle tro att det är lättare att må dåligt när det är fint väder för att solen på något sätt skulle lyfta humöret och hela situationen, men i själva verket är det ofta precis tvärtom. Inget är så jobbigt som att må dåligt när hela världen mår bra och har roligt, och solen skiner.

I den stunden önskar man sig ett helt annat liv där man får ha den där fantastiska sommaren där man skapar glada och varma minnen som man kan leva på hela vintern, och där man får känna sig uppskattat och älskad och som en del av den riktiga gemenskapen.

Man längtar efter den upplevelsen så hett och innerligt att man håller på att gå sönder, men i verkligheten finns det inga vägar som leder dit, inga vägar alls som leder bort från det trista liv man lever. I verkligheten befinner man sig på en känslomässigt öde ö när alla andra är på fastlandet och har kul.

Det man önskar sig i det läget är inte omöjligt även om det kan kännas så, men det är inte heller något som man kan åstadkomma från en dag till en annan. För att förstå hur man ska ta sig dit måste man bli tydlig för sig själv med vad det egentligen är man drömmer om, och omvandla den drömmen till konkreta mål.

Vad ingår i drömmen? Är det vänner? En partner? Grillkvällar? Solsemester? Stuga på landet? Spontant umgänge? Heta klubbnätter? Frihet att slippa planera? Att bara ha en diffus känsla av vad det är man vill ha gör det omöjligt att uppnå, men när man gör bilden klar och tydlig så är det första steget mot att göra en förändring som leder dit.

Allt kommer inte att hända på en gång och vissa saker, som till exempel att jobba upp en ny vänkrets eller ett större semesterkapital, tar tid och engagemang, men om det verkligen är det man vill så är det alltid värt att ta sig den tiden och göra det jobbet.

Ett litet steg i taget på väg mot det liv man egentligen vill leva är så oändligt mycket bättre än att missnöjt stå kvar på samma ställe och se hur andra lever livet medan man själv lider livet.

/Charlotta

7 comments

H 16 juli, 2017 - 17:56

När man har semester ska man ta sig tid att njuta och inga måsten det är så skönt. Fast nu har jag tagit på mig blomvattning postintagning, gräsmatte skötsel igen på sommaren som vanligt. Så är det när man har svårt att säga nej:)

Charlotta 16 juli, 2017 - 19:35

Det låter som att du har en härlig semester, och vem vet du kanske inte ens ville säga nej? 😉
/C

H 16 juli, 2017 - 21:25

Ja längst in känns det väl bra att ställa upp och någon gång kommer det tillbaka 🙂

Louice 17 juli, 2017 - 20:27

Den här texten uttrycker precis hur det kan vara och hur det kan kännas i sommartider eller tex vid olika högtider under året. Du beskriver detta med en skarp iakttagelse.På pricken!
Jag tycker att det ofta kan vara en kamp att inte låta sig nedslås av att hela bilden ännu inte är färglagd som jag längtar och önskar den vore … utan att ändå försöka vara glad eller till freds med de vaga nyanser som ändå finns där…
Det finns mycket i texten att reflektera över; ”Det finns inga vägar’ ”känslomässig öde ö”
”Vaga drömmar”
Tack igen, glad att du skriver och delar 🦋🌸

Charlotta 17 juli, 2017 - 21:26

Hej Loucie, vad roligt att du tycker jag har lyckats fånga känslan, tack! Jag vet inte om du läst det här inlägget, annars kanske det kan vara till hjälp.
/C

carin 18 juli, 2017 - 13:20

Hej Charlotta!

Jag har haft två utav fyra veckors semester nu men känner mig stressad över att börja jobba igen. På nätterna drömmer jag om jobbet (jag är ny på mitt jobb som specialistsjuksköterska som innebär ett stort ansvar för kritiskt svårt sjuka/skadade) jag drömmer att jag har glömt göra viktiga saker och när jag vaknar tar det mig flera minuter att inse att jag ju har semester och inte ska börja jobba ännu. Jag vill inte att resten av min semester ska vara en ångest som trappas upp inför jobbstarten. Hur avskärmar jag mig mentalt från jobbet under min semester? Hur får man ut maximal återhämtning på sin lediga tid?

Charlotta 18 juli, 2017 - 14:42

Hej Carin! Att drömma om saker ur vardagen är fullt naturligt, speciellt när man har huvudet fullt av nya och viktiga saker är det väldigt vanligt att de dyker upp även i drömmarna. Samtidigt kan det vara ett tecken på att du är överarbetad och behöver mer tid för återhämtning, vilket det rör sig om för dig kan bara du avgöra. Det du kan göra är att se till att du ger kroppen tillräckligt med vila och bra näring för att fylla på förråden, men också att göra saker som du mår bra av, som är avslappnande och som får dig att tänka på andra saker, gärna utomhus och gärna i naturen. Med tanke på att du har ett krävande arbete skulle jag också föreslå att du passar på att skaffa dig en god meditationsvana, helst 20 minuter morgon och kväll. Det kommer du att ha stor nytta av när du börjar jobba igen.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI