Home Personlig utveckling Allt kan inte vara roligt

Allt kan inte vara roligt

by Charlotta

Allt är inte roligt här i livet men en hel del saker måste göras ändå. Det finns till och med saker som du skulle göra nästan vad som helst för att slippa och som du kanske skjuter upp så länge det bara går. Nästan alltid är det så att även saker som känns mer eller mindre plågsamma för stunden så småningom leder till något positivt, något du vill ha, och därför är värda besväret det innebär att genomföra dem. Läkarbesöket ger dig information om din hälsa, skolan ger en utbildning, städningen ger ett rent hem osv.

Mycket av det tråkiga som du helst vill slippa kommer också att utveckla dig genom att ge dig kunskap och förmågor som du inte hade tidigare. Om inte annat förmågan att möta något jobbigt och ta dig igenom det utan att ge upp. Det sämsta du kan göra är att skjuta upp och gå och dra på det för då mår du dåligt onödigt länge över något som förr eller senare ändå måste göras. Bättre då att få det snabbt överstökat så är det gjort och du kan andas ut igen.

Så nästa gång du står inför något obehagligt som du helst skulle vilja slippa men som du vet att du måste göra så är tricket att bli din egen superhjälte. Håll ögonen på målet, se till nyttan och få det gjort så snabbt som möjligt. För varje gång du besegrar din egen motvilja och bara gör det, så kommer det att bli lättare och lättare att ta dig an framtida utmaningar. Drar du ut på det och undviker det i det längsta så är risken stor att det blir värre och värre för varje gång.

/Coachen

DSC01331

Powered by Calculate Your BMI