Home Personlig utveckling Andas in – andas ut

Andas in – andas ut

by Charlotta

Visst låter det osannolikt att man dels ska behöva lära sig andas i vuxen ålder och dels att det skulle ha någon som helst effekt att andas annorlunda än vad man redan gör? Japp, det tyckte jag också, men sedan provade jag. Bara det faktum att de första rundorna kändes väldigt ansträngande och nästan obehagliga fick mig att undra hur det egentligen står till med andningsmuskulaturen. Så i början fuskade jag faktiskt lite och brydde mig inte om att räkna för jag hade fullt sjå med själva andningen.

Nu var det ett tag sedan jag gjorde den här övningen för första gången så upplevelsen igår var betydligt behagligare. Nu har de inblandade muskelgrupperna vant sig vid sina nya, utökade arbetsuppgifter och det är istället en skön känsla att dra ner luft hela vägen ner i mage och rygg. Efter ett sådant andetag åker axlarna ner lite av sig själv och det blir lättare att slappna av plus att syresättninge fungerar mycket bättre. Hur hade ni det med andningen igår?

Idag är ett utmärkt tillfälle att dra nytta av den nya andningstekniken när vi kör sommarutmaningens sista meditationsövning.

/Coachen

DSC01131

Powered by Calculate Your BMI