Home Personlig utveckling Är det dags att uppdatera reglerna?

Är det dags att uppdatera reglerna?

by Charlotta

Vi har alla regler som vi lever efter, utöver de regler som samhället förväntar sig att vi följer så har de flesta människor en hel hög med egna regler för hur livet ska levas, vad de får och inte får göra, vad de kan göra, vad som anses acceptabelt eller godkänd.

Det är inget fel med att ha livsregler, men problemet är att de flesta är väldigt dåliga på att uppdatera sina regler. De flesta av våra regler härstammar från väldigt tidigt i våra liv, saker som vi lärde oss av våra föräldrar, av släkten, grannarna, i skolan eller av kompisar.

Din pappa kanske lärde dig när du var liten att tuffa pojkar inte gråter, och så gjorde du det till en regel att inte visa känslor. Men nu när du är trettiofem och sambo så skapar det problem i din kärleksrelation att du inte visar känslor.

När du flyttade in i din bostad så kanske du fick höra av grannarna att i det här huset tvättar man inte på söndagar för då ska det vara tyst och lugnt, och så blev det till en regel. Men nu när de grannarna har flyttat så kanske det skulle vara väldigt praktiskt att kunna tvätta även på söndagar.

Hur många av regler har du som vid en tidpunkt i livet hjälpte dig och var till nytta, men som i det liv du lever nu ställer till problem för dig? Vad skulle hända om du helt enkelt bestämde dig för att ändra på de reglerna och skapa nya regler?

Istället för att tuffa projkar inte gråter så kan din nya regel vara att starka män vågar visa sina känslor. Och istället för att man inte tvättar på söndagar så kan din nya regel vara att jag tvättar när det passar mig bäst för kunna njuta av andra saker i livet.

Se till att de regler du lever efter idag är uppdaterade för att matcha den person du har blivit och den sorts liv du vill leva.

/Charlotta

4 comments

J 12 september, 2016 - 19:14

Okej, här kommer en liten uppdatering av att göra saker för skoj skull 😉
Jag har tagit semester på fredag 🙂 Köpt rosor och förgyllt lägenheten med, lekt med min hund i massor, tänkt att jag vill ha in mer bad, yoga och natur i livet..och just det, brunch ska jag också på!
Så har kommit en bra bit på väg..för det är nog nån slags regel jag haft med mig att jag får knappt ens ha kul fast jag förtjänat det och jobbar för det..det ska bara va slit och hårt arbete för mig som inte lönar sig. Så jag har lite att ta igen kan man säga..nu ska varje dag bli en fest 😉 och så har jag bestämt hur jag ska fira att jag blivit förlängd på jobbet och blivit erbjuden fast tjänst. Men viktigast nu känns som att fira och ha kul utan anledning 🙂

Charlotta 12 september, 2016 - 19:49

Wow!!! Vilken insikt och vilka enorma kliv framåt du har tagit J, fantastiskt att höra, vad glad jag blir! Varmt grattis till dig, vilket lyft i ditt liv, det här måste du också fira, du har många anledningar att fira nu. 🙂 Kram på dig, riktigt bra jobbat!
/C

J 12 september, 2016 - 20:49

:):):) Tack för ditt svar, blev så glad när jag läste dina ord att jag var tvungen att hoppa upp ur soffan, haha!
Oj..mer fira..kanske att ha rosor hemma året ut..som en påminnelse liksom 🙂
Kram

Charlotta 12 september, 2016 - 21:31

Rosor är aldrig fel, och är en väldigt vacker påminnelse om allt bra som är på gång i ditt liv tack vare dina beslut och ditt agerande. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI