Home Personlig utveckling Är du beredd att slåss med tigrar?

Är du beredd att slåss med tigrar?

by Charlotta

Åtråvärda saker i livet i allmänhet och personlig utveckling i synnerhet är på många sätt som en djungel. Du befinner dig på ena sidan och på andra sidan djungeln finns allt det du drömmer om. Djungeln är vild, farlig och oförutsägbar och du kan inte både stanna kvar på den säkra sidan och få allt det som finns på den andra sidan.

Föredrar du att stanna där du är, där du känner dig trygg och bekväm, där du vet hur allting fungerar och vad du kan förvänta dig men där du samtidigt inte har så mycket som en chans att skapa det liv du vill ha?

Eller är du beredd att våga dig ut i det okända, att möta tigrarna och slåss mot dem, kanske inte bara en gång utan om och om igen, tills du har besegrat både dem och alla andra vilda djur du stöter på, för att till slut komma fram till den andra sidan av din djungel, starkare och klokare och oändligt bättre rustad för att skapa och leva det liv du längtar efter?

Vad väljer du? Är du beredd att leva med valet du har gjort?

Det finns ett vanligt förekommande fenomen hos coachingklienter och även här i kommentarsfälten, personer som vill ha det som finns på andra sidan djungeln men som inte är beredda att lämna den trygghet de befinner sig i. De vill ha förändringen men de vill inte själva behöva genomföra den.

Det är många som ställer frågan om hur de ska göra för att komma till andra sida djungeln, men även efter det att de fått vägbeskrivningen och verktyg för de hur de ska bemästra de vilda djuren längs vägen så händer ingenting.

Samma fråga kan ställas många gånger, kanske i förhoppning om att det ska finnas en genväg som är enklare och snabbare, eller ännu bättre, att livet på andra sidan djungel ska kunna komma till dem där de befinner sig istället, men svaret blir alltid detsamma; vägen går genom djungeln, det kommer att kräva arbete och det kan bli jobbigt tidvis.

De flesta människor vill ha mer, vill ha det nya, det som är bättre och det de längtar efter, men de är inte beredda att göra jobbet som krävs för att bryta sina mönster och rutiner, för att släppa gamla begränsningar och falska sanningar.

Är du nöjd på din sida djungeln eller vill du ha mer? Är du beredd att göra vad som krävs för annars kommer det inte att hända. Är du inte beredd att göra jobbet det innebär att själv förändras, då är det bättre att du lär dig bli bekväm där du är.

/Charlotta

5 comments

H 17 juli, 2016 - 10:15

Hej precis så som du beskriver att gå in i djungeln har de varit eller kanske är nu för mig också. Men samtidigt känns det som om jag växt som person /människa. Tror att jag börjat trivas mer med mig själv. Jag tänker inte så mycket på att jag är oftast ensam och själv. Jag gräver inte ner mig i mina tankar som jag hade förut. Tar lite dagen som den kommer. I veckan var de total kaos på jobbet men igår tänkte jag att ja fixade det ju:) Just nu njuter jag av att äntligen ha fått semester och bara göra saker som faller in o sporadiskt.

Charlotta 17 juli, 2016 - 10:40

Härligt att höra H, du har uppenbarligen tagit stora kliv i din personliga utveckling. Kom ihåg att berömma dig själv för det regelbundet, djungeln är tuff men en del av belöningen är just att man växer som människa. 🙂
/C

Hanna 18 juli, 2016 - 05:20

Hej, har gått rakt in i djungeln 12 gånger i mitt liv. Nu på väg in igen, den 13:e. Tänkte att nu får det vara sista gången. Där jag nu hamnar vill jag vara till jag inte finns mer. Detta för jag orkar inte mer förändringar. Mitt liv varit ett förändringsliv, så ofta. Vill få lugn och ro i själ och hjärta. Hur skall jag tänka? Var hos en Astrolog, ca 8 år sedan, hon sa att mitt liv ser ut så, förändringar, förändringar acceptera det, släpp taget. Det var egentligen inte så jag ville ha det. Började/ bestämde mig för personlig utveckling 2002, sedan har det gått i rasande fart. Men nu är jag trött, vill som sagt ha lugn och ro nu, det jag ville från början av livet. Har det så bra, gör det jag älskar, bor så vackert. Men där skall jag inte vara kvar, inte min plats. Träffat en man, får se vad det leder till. Mannen känt sedan jag var 18. Nu är möts vi igen, för 3:e gången, sedan några månader. Känns bra, står stadigt där. Men hur får jag lugn och ro i själ och hjärta? När stannar allt upp? Så jag hinner andas.

Charlotta 18 juli, 2016 - 09:18

Jag tänker så här att lugn och ro och förändring behöver inte vara varandras motsatser, ofta upplevs det så, men det behöver inte vara så. Jag tror att lugn och ro kan finnas i hjärtat och sinnet parallellt med att man fortsätter att utvecklas och uppleva förändring. Det jobbiga blir när man upplever att det inte finns lugn och ro någonstans utan att allt är i förändring samtidigt. Jag tycker inte du ska oroa dig för detta, min gissning är att pusselbitarna kommer att falla på plats av sig själv. Vill du hjälpa lugn och ro lite på traven så så är meditation ett bra sätt att skapa ett inre lugn som du alltid har med dig.
/C

Hanna 18 juli, 2016 - 14:22

Tack ! 🙂

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI