Home Personlig utveckling Är du den mest lyckade personen du känner?

Är du den mest lyckade personen du känner?

by Charlotta

Det finns en lite tecknad strip som dyker upp på FB då och då. Första bilden föreställer en lokal öbo på en söderhavså som sitter på stranden, njuter av utsikten och gör ingenting. Fram kommer en kostymklädd västerlänning och försöker övertala honom att jobba hårt för att exploatera den fantastiska platsen så att han kan tjäna en massa pengar.

Den lokala öbon undrar vad han ska ha pengarna till som han kan tjäna genom att jobba hårt, och västerlänningen förklarar att med tillräckligt mycket pengar har han frihet att göra vad han vill, och då kan han sitta på stranden och njuta av utsikten och göra ingenting.

Kan det vara så att vi många gånger jagar något som redan finns inom räckhåll för oss, om vi bara insåg och vågade tro på att vi inte behöver alla de där mellanstegen? Kan det vara så att det är känslorna som är det viktiga och de materiella sakerna bara vertyg för att ta sig dit? Verktyg som egentligen inte behövs?

Vem har sagt att livets framgångar ska mätas i pengar, prylar, bostad, bil eller yrkestitel? Allt mer känns det som att den typen av värderingar är föråldrade och meningslösa, och som om det egentligen är helt andra värden och framgångar som verkligen är det som räknas.

Livet har många olika lager och medan man ännu inte riktigt har lyckats ta sig dit man vill i ett lager så kan man excellera i ett annat. Lika viktigt som det är att fortsätta att lära och utvecklas, lika viktigt är det att uppmärksamma det man redan är bra på.

Så här är tio tecken på att du, på ett själsligt och medvetandemässigt plan, har lyckats i livet och redan är mer framgångsrik än de flesta.

  1. Du är ärlig och sann mot dig själv.
  2. Du jobbar med din egen personliga utveckling och tar hand om din hälsa.
  3. Du är äkta och genuin i ditt umgänge med andra människor.
  4. Du har stora drömmar och planer för framtiden.
  5. Du är generös och omtänksam mot andra, både människor och djur.
  6. Du står upp för dig själv och accepterar inte att någon behandlar dig illa.
  7. Du vet ditt värde men har inget behov av basunera ut det till andra.
  8. Du har haft motgångar som du tagit dig igenom och som gjort dig klokare.
  9. Du gör regelbundet saker för någon annans välbefinnande.
  10. Du tar hänsyn till naturen och miljön i dina dagliga beslut.

Bockar du av fem av dem så skulle jag säga att du är mer lyckad än de flesta, bockar du av alla tio så finns det ingenting pengar kan köpa som är värt mer än det du redan har.

/Charlotta

2 comments

Lena - gott för själen 6 januari, 2017 - 13:51

Oj, härligt. Jag kan nog bocka av de flesta numera. Snart behöver jag inga pengar 🙂

Kram Lena

Charlotta 6 januari, 2017 - 14:09

Haha! Liiite pengar behöver man nog ändå, men kanske inte så mycket som många tror. 😉
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI