Home Personlig utveckling Är du en Utforskare, en Diplomat, en Väktare eller en Analytiker?

Är du en Utforskare, en Diplomat, en Väktare eller en Analytiker?

by Charlotta

Personlighetstester är inte något som ger svaren på alla ens frågor och som man måste tro på till punkt och pricka, men det kan vara intressant att göra för att få lite att tänka på. Det kan vara ett sätt att bli medveten om saker hos sig själv som man kanske annars väljer att blunda för, eller för att få saker bekräftade.

Om man vill kan man använda resultatet som ett verktyg i sin personliga utveckling, som en fingervisning om vilka egenskaper man vill förstärka och vilka man vill tona ner. Men man kan också använda det som ett sätt att förstå sig själv bättre, eller bara göra det  som en kul grej.

Just det här testet bygger på den klassiska fyrbokstavskombinationen som Myers-Briggs etablerade, men har omvärderat en del av de Jungianska karaktärsdragen och också lagt till en del modernare tankegångar.

Efter att ha gjort testet själv tycker jag det verkar som om de har lyckats bra med sin modernisering. Kanske inte mitt i prick på alla områden, men tillräckligt träffsäkert för att det ska vara intressant och ge mig lite att fundera över, både vad gäller styrkor och svagheter.

Mitt resultat var ENTJ-A, vilket enligt denna modellen betyder att jag är en ”Anförare”, en typ av ”Analytiker”. Utöver analytikerna finns det tre andra typer, ”Diplomater”, ”Väktare” och ”Utforskare”. Det kom inte precis som någon överraskning att jag är analytiker, och jag känner igen mig i mycket men inte riktigt allt.

Här hittar du testet. Vad blev du, vilken typ tillhör du, känner du igen dig?

/Charlotta

21 comments

H 20 april, 2017 - 13:03

Vilket roligt test att göra 🙂 Jag är en försvarare ISFJ -T

Charlotta 20 april, 2017 - 13:08

Se där, det känns tryggt att ha en försvarare i kommentarsfältet. 😉 Skämt åsido så ska jag gå in och läsa om försvararen. Tycker du det stämmer in på dig?
/C

H 20 april, 2017 - 13:52

Ja det känns säkert tryggt med en försvarare här 😉 mycket stämmer med min personlighets typ men jag har ändå ett litet temperament som jag t.ex fått ta fram i jobbet. Du vet de saker eller händelser som jag skrivit om här förut..

Charlotta 20 april, 2017 - 17:38

Jag tänkte på den här meningen när jag läste din profil: ”Precis som med så många andra saker här i världen är ISFJ personligheterna mer och större än delarna de byggts av och de definieras istället av hur de använder sig av sina styrkor.”. Det kände som om det är något du kan ta fasta på, att inte känna dig låst i det som du ser som dina egenskaper och personlighetsdrag, utan istället använda dina styrkor på många olika sätt.
/C

Johanna 20 april, 2017 - 20:09

Oh, kul med test! Jag blev ESFJ-A. Tyckte beskrivningen stämde väldigt bra, förutom det där med värme, tror inte jag upplevs som så varm, och att social status skulle va viktigt..

Sen såg jag att Monica i vänner är en känd ESFJ-A och tänkte att då har det blivit något fel, brukar dock få höra att jag är lik Rachel 😂

Charlotta 20 april, 2017 - 20:15

Vad kul att du gjorde det och kände igen dig! 🙂 Nej, jag tror inte ett så enkelt test kan få med alla delar av ens personlighet, det behövs nog mer omfattande frågor för det, men det är lite kul ändå att se att mycket stämmer. Du är kanske en perfekt blandning av dem båda? 😉
/C

H 21 april, 2017 - 01:54

Tack Charlotta det ska jag tänka på 🙂

Henriette 21 april, 2017 - 07:54

Spännande test, får utvärdera vad/var denna information kan vara till hjälp:) Resultat INFJ-T Advokat
/H

Charlotta 21 april, 2017 - 09:18

Kul att vi alla är olika, än så länge inte två med samma profil. Vilken kapacitet vi besitter tillsammans! 🙂
/C

A 21 april, 2017 - 09:19

Jag är en INFP-A ”Medlare” tycker det stämmer med min personlighet. Intressant test 😉
/A

Charlotta 21 april, 2017 - 09:36

Ännu en unik profil i kommentarsfältet, mycket intressant det här. 🙂
/C

Annika 21 april, 2017 - 13:22

Jag är infj-t och därmed tillhör jag mindre än 1% av jordens befolkning. Känns lite mysko…

Charlotta 21 april, 2017 - 13:29

Välkommen till kommentarsfältet, Annika. Fantastiskt att sitta inne med relativt unika egenskaper, jag tänker att det borde stärka dig i att våga vara annorlunda och följa dina instinkter, eftersom det ändå inte tjänar något till att jämföra sig. Men som av en händelse har vi faktiskt en Advokat till här i kommentarsfältet, spännande! 🙂
/C

Annika 21 april, 2017 - 13:34

Jo, jag har faktiskt tänkt så också. Det är på något sätt skönt att ha fått svart på vitt att de flesta inte är riktigt som jag. Och väldigt roligt att det dök upp en till INFJ-T här 🙂

Charlotta 21 april, 2017 - 13:41

Jag skulle absolut se det som en styrka. 🙂
/C

Annika 21 april, 2017 - 13:43

Och tack!

Charlotta 21 april, 2017 - 13:52

Väl bekomme! 🙂
/C

Lisbeth 2 december, 2017 - 02:08

Roligt test!
Hälsningar Förkämpen ( ENFP-A )

Charlotta 2 december, 2017 - 09:27

Där ser man, kul! 🙂
/C

Camilla 29 september, 2018 - 20:43

INFJ-t och tycker att livet är en väldigt stor utmaning, framförallt då yrkeslivet. Är 46 och tycker fortfarande inte att jag hittat rätt.

Charlotta 29 september, 2018 - 20:49

Hej Camilla, välkommen hit! Då hoppas jag att testet kan ge dig en fingervisning om vilken riktning du bör röra dig i.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI