Home Personlig utveckling Är du med i Livslotteriet?

Är du med i Livslotteriet?

by Charlotta

I våras skrev jag ett inlägg där jag liknade livet vid Postkodmiljonären och fortfarande när jag ser det programmet så tänker jag på hur bra den liknelsen faktiskt är. Om jag får säga det själv. Så för nytillkomna läsare eller för er som har glömt eller tycker det var så bra att det tål läsas igen så kommer här inlägget i repris.

Du kanske inte har insett det än men livet är precis som Postkodmiljonären. Så nästa gång du inte vet vad du ska göra eller hur du ska hantera en situation så tänk bara på Rickard Sjöberg så löser det sig! Vänta så ska jag förklara.

Du har ett liv att leva, en chans att spela och när du väl sitter där i heta stolen så vet du att du verkligen måste göra det bästa av situationen för du har bara en chans på dig, det går inte att avbryta och be att få komma tillbaks senare eller ångra sig och ta det en annan gång utan det är skarpt läge från första till sista stund.

Hur många familjemedlemmar, släktingar och vänner du än har med dig på läktaren så är du helt ensam i heta stolen. De kan le och nicka uppmuntrande åt dig på avstånd men när det kommer till att fatta beslut och bestämma dig för vad du ska göra så måste du förlita dig på dig själv för i slutänden är du alltid ensam.

Fast riktigt ensam är du ändå inte för du har trots allt fått fyra livlinor. Jo, de är fyra eftersom livet dessvärre inte har någon säkerhetsnivå. Skulle livets problem bli alldeles för svåra och jobbiga, eller om du känner dig orolig och nervös och inte kan tänka klart längre så kan du använda någon av livlinorna.

Du kan ringa en vän. En klassiker i alla sammanhang. När man inte själv har lösningen ringer man en god vän och får en ny infallsvinkel på problemen. Tricket är bara att ringa rätt vän med rätt problem för annars kan tyvärr effekten bli den motsatta.

Du kan byta fråga. Vad det innebär i livet är att om du inser att något inte alls passar dig så kan du faktiskt sluta med det och göra något annat istället. Det kanske inte bör vara första alternativet, men fungerar det inte och du inte ser någon ljusning så kan du byta utbildning, jobb, förhållande, boende, vänner osv.

Du kan också välja 50-50. Detta är det som populärt brukar kallas en kvalificerad chansning. Du har en hyfsad uppfattning om hur du ska lösa problemet, du är inte helt säker så det kan gå åt skogen, men samtidigt känner du dig tillräckligt säker för att du tror att det ska kunna gå vägen. Så kör så det ryker och håll i hatten!

Slutligen kan du fråga publiken, en personlig favorit. Fast i verkliga livet består publiken av hela universum. Så du slänger ut din fråga till universum, tystar din hjärna, fokuserar på frågan och bara väntar. Väntar lite till. Och lite till. När du stängt ute allt brus så kommer du att upptäcka att svaret har kommit till dig utan att du ens märkt det och du vet vad du ska göra.

Så visst är livet precis som Postkodmiljonären, och som kompensation för att det inte finns någon säkerhetsnivå så får använda dina livlinor hur många gånger som helst. Utnyttja det, men gör det med förstånd!

/Coachen

DSC01490

Powered by Calculate Your BMI